Разлика между лъвове и тигри

tiger Лъвове срещу тигри

Въпреки че и лъвовете, и тигрите са диви животни, които принадлежат към семейството на котките , има много разлики между тези две големи котки.

Появата им е най -очевидната разлика между лъв и тигър. Тигрите имат смели черни ивици по тялото, докато лъвовете нямат никакви ивици. Тигрите също нямат гриви като мъжките лъвове. Мъжките лъвове имат голяма грива около лицата си.

Физическите характеристики също се различават при лъвовете и тигрите. Тигрите са по -дълги от лъвовете, по -мускулести и като цяло по -тежки, въпреки че лъвовете са по -високи от тигрите. Тигрите имат по -силни крака и са много по -активни и пъргави в сравнение с лъвовете. По природа тигрите се считат за по -агресивни от лъвовете. Мъжете лъвове дори се смятат за мързеливи по някакъв начин и няма да направят нищо, освен ако наистина не се наложи. Тигрите са най -доминиращата голяма котка, когато се сравняват лъвове и тигри. Дори и в няколко случая, при техните гени са били смесени, гените на тигъра са се доказали като по-значима, отколкото гените на лъва.

Лъвовете обикновено обичат да живеят в големи групи и те са известни като „гордости“. В гордостта ще има един мъжки лъв, който е начело на племето, заедно с няколко други мъже и жени. Това е женският лъв, който ловува за храна в саваната. Женските връщат плячката си в гордостта и затова мъжките лъвове разчитат на женските за храната си.

От друга страна, тигрите предпочитат да живеят и да ловуват сами. Тигрите търсят собствена плячка в джунглата и след това изяждат улова си сами. Затова може да се каже, че лъвовете определено са по -общителни от тигрите.

Резюме:

По отношение на външния вид лъвовете и тигрите изглеждат напълно различни. Тигрите са по -тежки, по -мускулести и имат черни ивици по тялото. Лъвовете нямат никакви ивици.

Мъжките лъвове имат огромна грива от коса около лицата си; тигрите нямат гриви.

Лъвовете живеят в групи, но тигрите предпочитат да са сами.

Смята се, че тигрите са по -активни и пъргави от лъвовете, а също и по -бързи.

Тигрите ловуват за себе си; женските лъвове ловуват плячка и я връщат в гордостта за хранене.

29 коментара

 1. Това беше наистина полезно. Използвах тази 4 домашна работа, наречена „Lions VS Tiger“. Сега бих искал да споделя това с приятелите си. 🙂

 2. Пристрастен и базиран на гледни точки на тигровите фенове

  • Всъщност не, те са факти. Случайно феновете на тигрите са правилни.

   • Интересно за всички котки, а не само за лъвовете: те са много по -общителни, отколкото се смяташе досега. Това включва тигри, леопарди и ягуари. Също така ... мъжки лъвове понякога ловуват: в случая азиатските лъвове имат малки коалиции, състоящи се обикновено от един мъж и няколко женски. Азиатски мъжки лъвове ловуват много в гората Сасан Гир. Мъжките африкански лъвове понякога също трябва да ловуват, което е трудно, тъй като е по -трудно да се скрият, поради техния размер. И накрая, въпреки че мнозина считат тигъра за върховна котка, при 500-600 паунда за амурски или бенгалски мъжки, 450-килограмов лъв, 220-килограмов ягуар или 180-килограмов леопард все още е истински синяк. Всички те трябва да бъдат третирани с голямо уважение. Паунд за килограм, леопардът вероятно е най -силната котка, а ягуарът има най -силното ухапване от всички котки (само хиената, свързана с цибети, има по -силна захапка), като има здрави кучешки зъби и дебели челюстни мускули като питбул. Леопардите могат да вдигнат 4 пъти теглото си във високо дърво (плячка); ягуарите хапят надясно през черепите на каймани и костенурки.

    • Всъщност лъвът е килограм за килограм най -силната котка, тъй като те могат да атакуват и да влачат дори нос бивол на няколко мили.

  • Хората мислят, че лъвовете са мързеливи, но не са. Те запазват енергията си, когато имат нужда от нея. Например, по време на битка в гордост поемат. Извън общоприетото схващане, лъвовете мъже ловуват. Те помагат на лъвиците, когато плячката е твърде силна за тях. Мъжете лъвове също могат да живеят в еднополови коалиции. Това им помага да ловят по-добре и по-лесно да поемат гордостта.

   • Лъвовете също се промъкват към плячката си и тръгват ... „бу!“… Така че започва преследване ... на което лъвицата е настроена и готова за засада. Мисля, че лъвовете изглеждат мързеливи ... но въпросът е ... че не трябва да ловуват. ВСИЧКИ са гладни. Какво ... ще седят и ще спорят кой е на ред? Те нямат манталитет да мислят критично като нас. Освен това ... лъвиците са просто по -умели в улавянето на плячка. Виждаме го през цялото време ... така че защо да измисляме нещата за това как се държат, когато е ясно като ден? Лъвовете са електроцентрали. Тигрите са по -големи електроцентрали. Здрав лъв срещу здрав тигър? Тигърът има маса, сила, пъргавина отстрани ... само за да комплиментира по -дългите си зъби и по -дълги нокти. Никога не съм виждал височината да побеждава по -бърз, по -тежък, по -силен и по -атлетичен човек ... или животно.

    Тигър.

    Лъвовете са невероятни! Не ТОВА удивително.

  • Това беше информативно, но малко предубедено и повече предположение, отколкото факт.

 3. бъркам се между тигър и лъв много пъти и понякога ги разменях в писанията си.

 4. Мъжете лъвове могат и могат да ловуват (мога да изпратя снимка на мъжки лъв, атакуващ гну и млад слон). Неговата работа (той обикновено има брат или братовчед като c0-олово) е да патрулира територии и да защитава гордостта. Всъщност, гордостта е като стадо коне, тъй като лъвиците управляват гордостта, както оловните кобили управляват стада (жребците защитават стадата, мъжете лъвовете защитават гордостта). Лъвовете всъщност са забелязани (макар и слабо) и принадлежат към „петнистата“ група от големи котки (Пантера или големи котки с гъвкава гласова струна за рев). Тигрите не са толкова „асоциални“, колкото си мислите - те могат и проявяват поведение на „гордост“. Може да искате да прочетете разказите на Джордж Шалер за изучаване на тигри през 70 -те години. Алън Рабиновиц има страхотна информация за тигрите и много за ягуарите. Между другото: ягуарът е единствената Пантера. или голяма котка, която не се счита за людоед, въпреки че може лесно да убива хора. Всички други големи котки, тигър, лъв, леопард са известни убийци на хора, но това често се дължи на факта, че са или ранени, или са отчаяни, защото нямат къде другаде да отидат и са свикнали. в близост до хора и домашни животни. Много несправедлива ситуация за големите котки. Ето защо е наистина важно да се подкрепи опазването на големи котки, а имам предвид диви територии, радио-нашийници и пр. Както и да е, лъвовете са най-тясно свързани с леопардите (преди това ягуари и след това тигри). Тигровата линия (заедно със снежни леопарди, техният най -близък роднина), се е разделила преди около 2 милиона години. Предшественикът на леопард, ягуар и лъв по -късно се разделят, като лъвът е най -новият от рода Panthera. Азиатският лъв се отдели от африканския лъв преди около 100, 00o години.

 5. Наистина обичам тигрите, отколкото лъвовете 😀

 6. 1- Мускулната структура на лъвовете почти 60% от тялото им е най-високата от всички бозайници. Плюс това, мускулите на лъва са по -компактни от тези на тигъра. Това означава, че лъв и тигър със същия размер, лъвът ще бъде по -тежък.

  2- Тигрите са скачачи, задните им крака са по-силни от лъвовете. Но предните крака на мъжкия лъв нямат равни. За да поддържат мощните си мускули, костите на предните крака на лъва са най -силното количество сухоземни животни.

  3- Проучването от 2013 г. показва, че лъвовете мъже, ловуващи през нощта, ако има достатъчно растителност, са еднакво успешни, както лъвовете, когато ловуват сами. Мъжките лъвове са по -опасни специалисти по голяма плячка. Успехът на лова на лъва е по -висок от тигъра. Лъвовете ловуват само като гордост 48-50% от времето. Останалите ловуват сами или в дует.

  4- Мъжът лъв като доминиращ ген. Мъжът лъв с тигрица произвежда много по -голям лигер с по -добра оцеляване от тигър и лъвица.

  5- Средното тегло на тигъра е надценено. Всъщност и лъвовете, и тигрите са с еднакво тегло

  • Единственото нещо, което сте разбрали е, че генът на лъвовете е по -силен. Тигърът е по -голям, по -силен, по -бърз и пъргав от лъв. Тигърът също има най -силната сила на ухапване от всички котки, а не ягуарът (не че сте направили това изявление.) Така че, сега знаете нещо. Не се ли чувстваш по -добре?

   • Ще се радвам да видя някакви доказателства в подкрепа на предположенията, които току -що направихте. Имате ли изобщо опит с работа с върхови хищници? Силно го съветвам, невероятно е и ще научите толкова много от него.

 7. ЛЪВОВЕТЕ СА ТОП ПРЕДАТОРИ И БОЙЦИ

  Могъщият лъв „ЦАРЪТ НА ЗВЕРИТЕ“ според National Geographic 2012, е в списъка на десетте най -твърди животни на земята. Тигрите не са в списъка. National Geographic също така каза, че нито едно животно на земята не е безопасно от лъвове. Лъвовете са проектирани да ловуват най -големите плячки на сушата. Това ги прави най -добрите хищници в света. Мъжкият и женският лъв правят страхотно дуо. Много атлетичната лъвица е втората най -бърза голяма котка зад гепард и нейната максимална скорост е в топ 10 в света. Отново тигърът не е в списъка. При лов лъвицата обикновено проявява повече смелост и постоянство от тигрите. Малко хора знаят, че лъвовете имат по -голям успех в лова от тигрите. Паунд за килограм няма по -мускулести сухоземни бозайници от мъжкия лъв. Изненадващо мъжете също са добри ловци, те са специалисти по големи плячки. Но това, което отряза преди хиляди години, въображението на ранните цивилизации е изключителната храброст и бойни умения на мъжкия лъв.

  Те не са непобедими хищници, но в честна битка тигърът е почти съкрушителен да победи здрав, роден в дивия мъжки лъв с еднаква възраст и размер. Всички котки имат слаба издръжливост. Но лъвовете имат повече издръжливост и сила на волята от тигрите. Лъвът е навсякъде по -страхотно животно. КОЙТО Е ПО -СИЛЕН ОТ МЪЖ ЛЪВ, Е ДРУГ МЪЖ ЛЪВ. Може би е по -добре да сравните тигрите с лъвицата. Мъжът лъв е уникален, той принадлежи към по -висока лига.

  LION VS. ТИГРОВИ ИСТОРИЧЕСКИ БИТВИ.

  1-черно-бял филм тигър лъв битка. Тигърът се оттегля, лъвът бяга след него. https://www.youtube.com/watch?v=1MRLYzRvYkE

  2-черно-бял филм лъв побеждава, тича след тигър, тигър легнал ранен или умрял. https://www.youtube.com/watch?v=mqEiDjsrHUE

  3-Jungle Jim победител в черно-бял филм лъв бяга след тигър. https://www.youtube.com/watch?v=eYSWIzhS_Rw

  4- Черно-бял филм Мъжки лъв за възрастен мъж с малка грива побеждава тигър, отново лъв тича след тигър. https://www.youtube.com/watch?v=eYSWIzhS_Rw

  5- 1929 черно-бял филм Gir гора стар лъв убива тигър. https://www.youtube.com/watch?v=LJhd4F6YO90

  6- ГОЛЕМИЯ КЛЕТКИ ФИЛМ НА ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ.

  Първо намерих цялата сцена чисти версии на изображения. В сцените на Голямата клетка на няколко пъти тигърът се опитваше да избяга, но лъвът тичаше след него. В природата, когато тигър се сблъска със сериозна опозиция, той се оттегля. Същото направиха и тигърът (ите). Знаеше, че не може да победи и чувстваше, че животът му е в опасност. Кадър по кадър изследване на версии, които имат ясни изображения, показва в няколко случая, че тигърът за миг задържа лъва на земята от гривата си. Подробности за тази сцена бяха допълнително обяснени във вестниците (сп. „Милуоки“, 18 юли 1962 г.). Лъвът с черна грива се сблъсква не с един, а с три тигъра подред. Лъвът уби толкова гладно първия и втория тигър, че нямаха достатъчно кадри. Изпратен е трети тигър и лъвът все още има достатъчно енергия в себе си. Ако си спомням правилно, последният тигър също се опита да избяга. В крайна сметка пазачите успяха да спрат битката, когато лъвът отново бе притиснат от гривата си. Сега всичките 4 големи мъжки големи котки, използвани от Бийти, са родени в дивата природа и са в отлична форма.

  ЕКСПЕРТЪТ НА ТИГРА KAILASH SANKHALA.

  Един от най-големите експерти по тигри е Кайлаш Санкала (1925-1994), известен като „Тигърът на Индия“. Тигърът беше любимото му животно. От книгата си от 70 -те години той беше изучавал тигри в продължение на много години, а кога и в гората Гир. В цялата Индия има само 10 до 12 региона, които могат да отговорят на нуждите на лъвовете. Някога тези няколко разпръснати места в крайна сметка бяха заети от лъвове. За да направят това, лъвовете трябваше първо да преминат през влажните райони на тигъра. Кайлаш Санкхала пише, че лъвовете са отнели териториите от тигрите. Преди лъвовете да бъдат унищожени от мъже, тигрите напълно изчезнаха от тези региони. На страница 119 Кайлаш Санкхала имаше честността да заяви в честна битка в битка един на един тигър не е равен на лъв, той добави, че тигърът ще избегне лъв. Санкхала видя също лъв/тигър да се бие и мъжкият лъв победи. Този световноизвестен тигър очакваше да се убеди, че лъвовете са превъзходните бойци.

  Титлата лъв „цар на джунглата“ идва от Индия, земя на тигри. Лъвът „цар на животните“ идва и от „Месопотамия“, тигрова земя.

  • Хората, които се хвалят с лъвове, изучават животни със собствените си предположения, а хората, които харесват тигри, вярват в изследванията на зоолозите. И така, кой е прав?

 8. WAWOO ЧУДЕСНО ЩЕ ИСКАМ ДА ИЗСЛЕДВАМ ДИВИ ЖИВОТНИ, АКО МОЖЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ

 9. ИМА ВЕЛИКА КАПКА МЕЖДУ ЛЪВА И ТИГРА В ВОЛЯ И СЪРДОСТ

  Сходни инциденти РАЗЛИЧНИ РЕАКЦИИ НА ТИГРА И ЛЪВА

  1-Човек се изправя и не показва страх в заграждение, съдържащо двама тигри в плен. И двамата тигри се оттеглиха вътре.

  https://www.youtube.com/watch?v=R3bWrPrFaW0

  2- Безстрашен човек, който влиза в заграждението на един-единствен тигър. Нервният тигър се опитва да намери място, където да се скрие.

  https://www.youtube.com/watch?v=wOiYYj6m8wU

  3- Китаец между кутията на два бели тигра, един плаши тигър, когато се крие. Другият не е категоричен.

  http://oyemedia.us/frustrated-man-offers-himself-to-tigers-in-suicide-attempt/

  4- Човек с покорна поза беше убит след 15-минутно колебание на тигъра. Тигърът нападна мъжа, след като обществеността го хвърли с камъни. При подобни обстоятелства нервна голяма котка атакува следващото живо същество, близко до него. Седящият човек покорна поза, не представляваше почерпка за тигъра.

  http://www.telegraphindia.com/1140924/jsp/nation/story_18866996.jsp#.VdjR33KFO70

  5- Мъж, който не показва страх вътре в заграждение, съдържащо мъжки и женски лъв. Лъвовете не се страхуват. Мъжът лъв нанесе предупредителни удари и запази позицията си.

  https://www.youtube.com/watch?v=hSO293Op_PE

  6- ПТИЦА ВЪВ ВЪТРЕШНО ОГРОМАНЕ, СЪДЪРЖАЩО 3 ПЪЛНИ РАСТЕНИ ТИГРА http://www.upi.com/Odd_News/2015/05/20/Crane-fights-off-three-tigers-at-Chinese-zoo/3211432146352/

  7- Птица в заграждение, съдържащо два пленнически млади тигри.

  http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/brave-kung-fu-bird-fights-two-5733418

  8- Птица в заграждение от лъвове. (без колебания)

  https://www.youtube.com/watch?v=wdEU5iaM6os

  ТИГР И КОТКА

  9- Това е преувеличено, но все още можем да видим естествената склонност на тигъра и липсата на самочувствие. В дивата природа обаче тигрите убиват малки животни, тази котка лесно може да бъде тигрова закуска.

  http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3181542/You-don-t-scare-Plucky-cat-Felix-stands-ground-against-Tiger- named-Neiko-screeches-intimidating- начин.html

  10- СИБИРСКИ ТИГР И КОЗА (ноември 2015 г.)

  https://www.youtube.com/watch?v=zpf0CSEKvJw

  НОВИНИ на NBC ”Feisty Goat все още е начело в клетката на Tiger Sat, 05 декември 2015 г. Седмица по -късно, а козата Тимур все още отказва да приеме мястото си в хранителната верига. „АМУРСКИТЕ ТИГРОВЕ НЕ АТАКУВАТ„ НЕЩОТО, КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВА ОПАСНОСТ “КАЗВА ВЕТЕРИНАТА В ЗОООБРАНИЦАТА.”

  http://www.nbcnews.com/video/feisty-goat-still-in-charge-in-tigers-cage-579855939919

  Козата веднага установява своя чин. Той удари тигъра от обичайното си място за спане, което го прави алфа на двамата. 1 https://www.youtube.com/watch?v=V2SHyH0zUKk 2 https://www.youtube.com/watch?v=-dib5IAM8ww

  11- ЛЪВ И СИАМИЗСКА КОТКА В ЗООБРАНИЦАТА

  Лъвът изобщо не е нервен. В дивите лъвове, освен ако не са много гладни, възрастните лъвове рядко убиват малки животни.

  https://www.youtube.com/watch?v=NVWRhQjDu7Q

  12- БОРБА С ТИГЪР СРЕЩА С МЪКАЯ КАФЯВА МЕЧКА. http://videos.transcendense.com/grizzly-bear-vs-tiger-fight-ultimate-fighter-revealed-video_e73571f1a.html

  13- Два ТИГРА, БОЯЩИ С КОСКА МЕЧКА без елемент на изненада. https://www.youtube.com/watch?v=ysNa_YQFwiM

  14- Филмов тигър, борещ се с 2 кучета велики датчани https://www.youtube.com/watch?v=ssgCcx8_6pQ

  15- Див сибирски тигър се бие с две средни кучета и се оттегля https://www.youtube.com/watch?v=ffd57NGN1bQ

 10. Мисля, че много ми помага да си свърша домашната работа и заглавието е „Лъвове срещу тигри“. Ето защо ми помага много.

 11. много хубаво диференциране на btn тигър и лъв, което основно помага на студенти, както и на други хора по света в академичните среди

 12. Силно пристрастен към тигри с много малко реални факти.

 13. Разбира се ... добре известен факт е, че тигрите са по -страховити от лъвовете. Всички исторически смъртоносни битки винаги са били в полза на тигъра ... като тази прочута смъртна битка „Атласът на варварския лъв срещу бенгалския тигър от Шимла“, където бенгалският тигър разкъса този лъв Барбари ... и бенгалските тигри дори не са най -големите тигри ... сибирските тигри са ... всички исторически битки за смърт в римския Колизей винаги са били в полза на Тигъра. Тигрите също са най -силните котки ... въпреки че са сходни по размер с лъвовете, тяхната уплътнена мускулна маса ги прави с няколкостотин килограма по -тежки от лъвовете.

 14. Здрав мъжки лъв ще доминира над здрав мъжки тигър в честна битка. Клайд Бийти тренира повече от 2000 лъва и тигри за 40 години. Той видя стотици битки. Той каза, че 9/10 лъв ще победи тигър с комбинация от СУПЕРИОР сила и тактика. Мъжът лъв е по -силен и по -добър боец.

  1929 Бенгалски мъжки тигър азиатски мъжки лъв битка

  https://www.youtube.com/watch?v=hOGH89AY6Uc

  • Прав си, docantle в Instagram спомена, че техните лъвове често водят приятелски битки с тигрите си за територия в плен, а когато битката стане сериозна, тигърът винаги избягва ... не е, че тигрите са слаби или нещо друго, това е просто начинът на мислейки, че се различава между котките .. лъвовете се борят до смърт и не се интересуват от щетите, докато тигрите причиняват, Docantle също спомена, че хората често продължават да говорят боклук за своя лигер, смятат, че е твърде тежко дори да ходи и никога не би могло да бяга, но той казва, че лигърът е напълно здрав, наследява повечето характеристики на баща си лъв (същата поза, същото отношение, рев лъв+тигър, безпрепятствен растеж ген, голяма горна част на тялото като мъжки лъв) и може да се окаже по -бърз и по -мощен от било то родителите му, или най -мощната котка, виждана някога на Земята ... Прочетох и в стара документация, където авторът споменава, че лъвовете имат по -широка горна част на тялото, която другите котки нямат, мускулите в горната част на тялото осигуряват най -големият челен лост в сравнение с другите котки .. повечето хора продължават да предпочитат тигъра, повечето от тях не се интересуват от факти, а само от Google и преувеличават това, което четат, особено теглото, когато е очевидно, че тигрите, еволюирали в Азия, са се развили способността да съхраняват повече мастна тъкан (мазнини) и тя е по цялото им тяло, ако виждате ясно и хората си мислят, че това е мускул .. лъвовете живеят на савани, където топлината просто не позволява на мазнините да се утаят в телата, тъй като това е неблагоприятно термично и убива тяхната пъргавина, тъй като почти всяко животно е бързо и добър наблюдател на Саваните, аз съм индианец, живеещ в Африка и съм виждал и двете животни на живо и те са почти с еднакъв размер. Тигрите в индийските гори никога не са изглеждали толкова големи, от всичко, което са били с големината на лъвицата (дори мъжете) .. макар че почти всеки лъв от мъжки пол, който съм виждал, изглеждаше доста здрав и едър, продължава да ме притеснява как хората често съобщават обратното. Както и да е, това научих през годините

 15. Забравихте едно нещо, което трябва да споменете, е устойчивостта

 16. Наистина е толкова вярно !!!!!!!!!!!!!!

Вижте повече за: , ,