Разлика между лабрадори и златни ретривъри

labrador Лабрадори срещу златни ретривъри

Златният ретривър е по -голям от 65 до 80 паунда до 65 до 75 паунда на лабрадора. Че освен златните ретривъри имат повече козина от лабрадора. Лабрадорът обикновено има по -къса коса, което ги кара да се адаптират много добре към водата . Те често се предлагат в черни, кафяви и руси цветове. Козината на златния ретривър може да бъде червеникавокафява или светло златиста. Това зависи от генетичните му черти. По отношение на темперамента лабрадорът е много дружелюбно и домашно куче , докато златният ретривър има репутацията на ловно куче.

Златният ретривър е по -тежък от лабрадора и това го прави сравнително муден от двата. Средният лабрадор ще бъде по -висок от златния ретривър поради разликата в костната структура. Това, както и фактът, че те имат повече мускулна маса, също ги правят по -атлетични от златния ретривър.

Козината на лабрадор е специален двуслоен тип, който я изолира много добре при различни температурни условия. Дългата и пухкава коса на златните ретривъри не е толкова устойчива на вода. Що се отнася до подстригването, златният ретривър се нуждае от повече грижи от лабрадора, поради дългия и окосмения косъм.

Тъй като ретривърите са по -склонни към суха кожа, е необходимо голямо количество кожни масла, за да поддържат палтото си здраво. Лабрадорът, от друга страна, трябва да се подстригва 2-3 пъти седмично. Лабрадорът винаги е бил най -популярното куче в САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Израел и Канада. Златният ретривър, от друга страна, е предимно от британски, американски и канадски тип с леки разлики във външния вид и строежа.

Лабрадорите са известни като добре възпитани, приятелски настроени, много гъвкави породи кучета и правят отлични домашни любимци. Златните ретривъри, от друга страна, са мили, доверчиви и любезни кучета, които се разбират доста добре с всички и не са кучетата от един човек. Продължителността на живота на лабрадорските кучета е от 10 до 12 години и те обикновено са доста здрава порода. Златните ретривъри също имат продължителност на здрав живот и могат да живеят до всичко между 10 и 15 години, ако се грижат много добре. Така можем да видим, че и лабрадорите, и златните ретривъри са изключително популярна порода кучета , много ценена и обичана от собствениците си.

Резюме: 1. Златният ретривър е по -голям от 65 до 80 паунда до 65 до 75 паунда на лабрадора. 2. Лабрадорът обикновено има по -къса коса, което ги кара да се адаптират много добре към водата . Златните ретривъри имат повече козина от лабрадора и палтото им е червеникавокафяво или светло златисто. 3. Златният ретривър е по -тежък от лабрадора и това го прави сравнително муден от двата. 4. Средният лабрадор ще бъде по -висок от златния ретривър поради разликата в костната структура.

15 коментара

 1. Това е много лошо написана и не фактическа статия. Ако ще публикувате статии, които са предназначени да бъдат фактически информативни, тогава първо трябва да проучите и да научите правилна граматика, за да включите правилното използване на думите. Ако оценявах тази статия като учител, този ученик щеше да получи неуспешна оценка.

  • ЛЪЖИ !! Златният ретривър не е по -голям от лабрадора. Срещал съм редица мъжки лаборатории, надвишаващи постно 100 кг, но все още не съм срещнал златен (мъжки или женски), който надвишава 80 кг. Също така има цяла линия от развъждане на лабродори, известна като „фейлд/работни лаборатории“. Как можете да кажете, че лабораторията е „домашна“ порода и златниците работят на полето? Има ли "полево златно" ?? Не, това би било смешно! Съжалявам, че тази информация е невярна, моля, преразгледайте преди да публикувате боклук.

 2. Това е толкова погрешно, че очевидно просто се опитвате да докажете, че лабораториите са по -добри, защото ви харесват повече, бих дал на това нула

 3. Направете изследването

 4. Повече мускулна маса трябва да направи лабрадора по -тежък. Мускулите тежат повече от мазнините. Трябва да направите своето проучване по -добре.

  • Това е много вярно, ако човек получи тази информация, трябваше да се е объркал

 5. Това е толкова НЕВЕРНО, че очевидно карате златните ретривъри да изглеждат лоши

 6. Имам 2 невероятни златни и те са невероятни. Те се гушкат с мен и ме целуват много. Те не са вонящи. Те обичат да плуват и семейството ми е имало Goldens през целия си живот. Правиш ги да звучат ужасно. ТЕ СА ПО -ДОБРИ ОТ МИСЛИТЕ !!!!!

 7. Златните плуват по -добре и не се хвърлят толкова много!

 8. Оценката ми е N или нула BOOOOOOOOO !!!!

 9. Спокойни момчета, те са просто кучета ... Лабрадорите и лабрадорите ретривъри са добри кучета .. Лабрадорите са малко по -лесни за грижи ... и ретривърите са малко по -добре изглеждащите .. не дискриминирайте ..

 10. Това е най -добрият уебсайт за есе. Обобщението, което те предоставят, улеснява намирането на факти. Този уебсайт е много надежден.

 11. 1. Лабрадорите са средно малко по -големи и по -тежки от златните ретривъри.

  2. Как по -късата коса ги кара да се адаптират към водата? И двете породи са изключително плувни и имат естествена любов към водата. Ако не друго, златните ретривъри имат леко предимство в отдел „Любов към водата“.

  3. И двете породи са високоенергийни и изискват енергични ежедневни упражнения. Клетвата винаги е готова да се разходи, да вземе фризби или топка. Отново, двете са доста равни на енергийно ниво.

  4. Лабрадорите имат по -къса коса, което им дава малко предимство при топло време, а Golden's имат двойно покритие. Външната е по -дълга, което им дава малко повече изолация при по -студено време.

  Ами важни неща като;

  Интелигентност - и двете са много лесни за обучение и нови команди лесно, и двете са склонни и нетърпеливи да се харесат.

  Помощ - и двамата са страхотни семейни домашни любимци, и двете са страхотни спортни кучета и превъзхождат извличането на свалена игра. И двете са отлични служебни кучета. И двамата имат страхотно обоняние и са страхотни кучета за откриване.

  Здраве - за съжаление златните ретривъри изглежда имат повишен риск от рак през последните години.

  Този автор само подсилва факта, че интернет е пълен с дезинформация - умишлена, случайна или просто незнание. Имаше време, когато писателите и авторите се гордееха с работата си и правеха всичко възможно да проверят точността на работата си - това време отдавна е минало.

 12. Лабрадорският ретривър е по -енергичен и малко по -тежък от златния ретривър. Бих казал, че лабрадорът винаги е готов за действие и никога не му стига. Докато златните ретривъри са задържани, спокойни и винаги са готови да угодят на своите собственици. Ако ми се даде възможност да избера между лабрадор ретривър срещу златен ретривър, щях да избера и двете. Не може да се отиде само с един. И двамата изпълняват едно семейство като цяло.

  Страхотна статия! Хареса ми вашето ръководство!

Вижте повече за: ,