Разлика между Kush и Haze

Куш срещу Мъгла

Куш и мъгла принадлежат към семейството на марихуана. Хората пушат Kush и мъгла, за да получат допълнително удоволствие. Тези две също понякога се използват за медицински цели. Въпреки че канабисът Kush и Haze имат много прилики, те са различни в много отношения.

Kush принадлежи към подмножеството „cannabis indica“, докато мъглата принадлежи към подмножеството „cannabis sativa“.

Куш има своя произход от Афганистан и е широко разпространен в Пакистан, Иран и Северна Индия. Името Куш е била получена от планинската верига Хиндукуш. От друга страна, Haze произхожда от централна Калифорния и Ямайка.

Въпреки че двете са широко използвани по целия свят, Kush се счита за най -добрата версия на плевели. При разглеждане на генетиката има разлика между Куш и мъгла.

Когато говорим за билката, Мъглата е по -висока от Куш. Мъглата става по -висока до около 20 фута височина и е гъста. От друга страна, Kush е по -нисък на външен вид и също малко гъст. Семената на Haze са малки, но са много мощни. Известно е, че мъглата има сладко -кисел вкус. От друга страна, Куш има гроздов вкус.

Kush и Haze също се различават по своя ефект. Когато се сравняват двете, мъглата има по -мощен ефект от Куш.

И Kush, и Haze се предлагат в много разновидности. Hindu Kush, Purple Kush, OG Kush и Master Kush са някои от вариантите на Kush. Purple Haze, El Nino, Blue Pearl, Arjan's Haze са някои от сортовете Haze.

Резюме

1. Kush принадлежи към подмножеството „cannabis indica“, докато мъглата принадлежи към подмножеството „cannabis sativa“.

2. Kush се счита за най -добрата версия на плевелите. При разглеждане на генетиката има разлика между Куш и мъгла.

3. Куш води началото си от Афганистан и е широко разпространен в Пакистан, Иран и Северна Индия. От друга страна, Haze произхожда от централна Калифорния и Ямайка.

4. Мъглата е по -висока от Куш. Мъглата става по -висока до около 20 фута височина и е гъста. От друга страна, Kush е по -нисък на външен вид и също малко гъст.

5. Когато сравняваме двете, мъглата има по -силен ефект от Куш.

6. Известно е, че мъглата има сладко -кисел вкус. От друга страна, Куш има гроздов вкус.

7. Hindu Kush, Purple Kush, OG Kush и Master Kush са някои от вариантите на Kush. Purple Haze, El Nino, Blue Pearl, Arjan's Haze са някои от сортовете Haze.

10 коментара

 1. 1) Няма семейство марихуана; Канабисът е семейството, марихуаната е името, измислено, за да даде на канабиса лошо име 2) Куш НЕ е щам Indica, това е афганистанска 3) Мъглата произхожда от Хаваите и е съществувала много години, преди да бъде пресечена в Санта Круз Калифорния с друг вариант на Мъгла и сега е настоящият доминиращ фенотип. Не произхожда от Калифорния или Ямайка. 4) Мъглата няма сладък и кисел вкус, счита се, че има терпени на базата на SPICY и CITRUS, по -специално Myrcene и Pinene. Този специфичен профил е много уникален за Haze и се използва за идентифициране на този щам чрез лабораторен анализ на гамата Terpene. Куш мирише на „земен“ и „бор“. Гроздето е някаква друга фантазия, която имате за Куш. Изобщо не в действителност. 5) „Куш е много по -висок от Мъглата.“ Нямам представа откъде този човек черпи своите „факти“, но не бихте могли да сгрешите много повече. Мъглата се характеризира като средно голяма Sativa със среден добив. Куш е гигант с огромен добив и произхожда от Хунза и Хиндукуш, но е кръстосан с хъшовите растения в долината Суат преди повече от 100 години. 6) Куш е гръбнакът на генетиката на калифорнийския канабис, отглеждан е с много растения поради (големи) размери и имунитет към много вредители и болести и тези качества го превръщат в най -добрия щам за пресичане на по -деликатни, но екзотични растения като влакната катастрофа и Maui Wowie, които са податливи на плесени и вредители. 7) „При разглеждане на генетиката има разлика между Kush и Haze“. Това е най -смешното твърдение в целия по -горе текст. ЕСТЕСТВЕНО СА РАЗЛИЧНИ! Заявяването на очевидното е загуба на време и ви кара да изглеждате доста неинформирани. 8) Отново трябва да отбележа, че Куш, какъвто го познаваме днес, е по -скоро Сатива, отколкото Индика. Това ще зависи от фенотипа, който срещате. Има толкова много варианти на двете растения, че е много важно да се отбележи за кой щам говорите.

  Надявам се, че съм премахнал някои от погрешните схващания, изложени в тази погрешна статия, но освен това бих искал също да напомня на хората, че класификацията на КАНАБИС (марихуаната е унизително име) в продължение на много години е изкривена от незаконността, която прониква в ботаниката и медицината както и обществото: Sativa, Indica, Ruderalis и Afghanica са основните видове канабис. Ruderalis се използва понастоящем като растение, богато на CBD, което автоматично цъфти (вместо да използва фотопериодичност), за да се кръстосва с други растения, за да увеличи съдържанието на CBD. Ruderalis има тесни, къси листа и растежът е в изключително храстовидни, клякави растения. AC/DC, Арлекин и мрежата на Шарлот имат наследство на Ruderalis. Afganica често се бърка с Indica, тя е по -близо до Sativa по ефекти и произвежда големи растения с високи добиви. Произходът му е в Хиндукуш. Indica се отглежда за хашиш в продължение на хиляди години и остава стабилен и полезен щам поради внимателното отглеждане и кръстосване с други индики. Indica като цяло е по -успокояващ по своята същност на съдържанието на THC, както и на различна палитра от терпени. Всъщност много от наблюдаваните разлики между Indica и Sativa се дължат на терпеновия спектър, а не на THC %. Количествата терпени и THC/CBD са отговорни за това, което много хора наричат ​​щамови качества, но не винаги е вярно. Има много Sativas „couchlock“ например.

  • Джон Мартин, мисля, че научих много с коментара ти, но имам въпрос: има ли някаква сатива, която не е с кушетка и има висок добив?

  • Джон, всяка мисъл, която изхвърляш, потвърждава невежеството ти, моля те, престани да я разпространяваш. Благодаря

  • Куш е индикация. Няма такова нещо, като afganica lol magze също не е дошла от Хавай. IDK, откъдето получихте тази невярна информация. Също така към този пост мъглата не е и никога няма да бъде по -силна от Куш. Ог Куш фам винаги ще бъде най -силният. Този автор очевидно не е пушил много гърне. Не пишете глупости, които са неверни!

  • Благодаря за това!

 2. Честна игра, Джон Мартин .. честна игра 🙂

 3. Джон Мартин. Сега е 2018 г. и ти си моят герой. Аплодирам ви, сър

 4. Джон Мартин току -що го разказа, както е в действителност. Той беше много справедлив, като даваше на хората да знаят истината и правилната информация. Той е майстор на канабиса. Уважавайте знанията.

  Овации на майстор Мартин. Нека животът ви възнагради с най -голямата позиция, която желаете в индустрията на канабис. #Уважавайте главния ум.

  Бланка

 5. Благодаря Джон !!!

 6. Благодаря за споделянето.

Вижте повече за: , ,