Разлика между хомосексуалисти и хетеросексуалисти

Хомосексуалисти срещу хетеросексуалисти

Традиционните социални учени исторически признават само два пола - мъжки и женски. Сложността на човешкия ум, заедно с непрекъснато течната природа на нечия сексуалност, все пак доведоха до възхода на различните полове в обществото.

Имайте предвид, че сексът е различен от пола. Сексът се отнася до хромозомния състав на хората. XX са класифицирани като жени, докато XY са мъже. Разбира се, има аномалии, които може да са дали XXY или XXX, но това са само изключения от правилото.

От друга страна, полът се отнася до сексуалната ориентация на индивидите по отношение на техните предпочитания и влияния, донесени от обществото и тяхната среда. Социалните учени и антрополозите все още се затрудняват да определят точния брой полове. Досега специалистите и експертите не могат да правят компромиси по въпроса.

И отново, има различни сексуални ориентации, известни на повечето хора, които са бисексуални, хетеросексуални и хомосексуални. Повечето хора често са объркани относно разликите между тези три категории, особено хомосексуалността и хетеросексуалността.

Хетеросексуалните са хора, които се смятат от обществото за „прави“. Те следват нормите, определени от обществото за хората, които се придържат към биологичния си пол. По този начин е известно, че хетеросексуалният човек е привлечен от противоположния пол. От друга страна, хомосексуалистите са тези, които са привлечени от лица от същия пол или пол. Те често се наричат ​​гейове и лесбийки, въпреки че тези термини могат да бъдат както дискриминационни, така и унизителни за хората с тези сексуални ориентации.

Голям дебат е съсредоточен върху разграничението между хетеросексуални и хомосексуални. Тези, които са склонни към консервативната страна на въпроса, биха посочили , че за хомосексуалист може да се каже, че е гей, след като почувства влечение към някой със същия пол или пол. Самото чувство на привличане е достатъчно, за да бъде категоризирано хомосексуално.

От другата страна на въпроса, редица социални учени твърдят, че привличането между индивиди със същия пол е естествено, особено за жените. Те допълнително обясниха, че сексуалността е плавна и непрекъснато се „движи“, поради което е неизбежно индивидите да изпитват привличане или чувство на възхищение към хора от същия пол или пол.

След това тези експерти подчертаха възможността човек да може да бъде наречен хомосексуален само след като са установили интимна връзка с лица от една и съща полова ориентация или пол. Просто казано, мъж или жена все още могат да се считат за хетеросексуални въпреки привличането им към хора със същата сексуална ориентация като тяхната. В тази светлина хомосексуалист е този, който може да поддържа връзка или да прави секс с хора от техния пол.

Тези аргументи, разбира се, са непримирими, тъй като подкрепящите предпоставки на защитата на двете страни са еднакво силни и поразителни. Учените, които изучават различията в хипоталамичната активност на хомосексуалистите и хетеросексуалните, могат да помогнат за постигането на солидно заключение. Биолозите всъщност разгледаха интерстициалните ядра на предния хипоталамус (INAH) на хомосексуални и хетеросексуални. Традиционните хипотези на учените се основават на убеждението, че мъжете, които предпочитат жените като партньори, имат INAH 2 или 3 по -големи от тези мъже, които предпочитат да бъдат с мъже. По същество хетеросексуалните имат различна структура на мозъка от тази на хомосексуалистите.

След няколко години изследвания, ЛеВей, известен биолог, е стигнал до заключението, че INAH 3 на хетеросексуалните са два до три пъти по -големи от тези на гейовете. Хомосексуалните мъже и жени всъщност имат еднакъв размер на INAH 3, което може да бъде добро обяснение защо гей мъжете се държат като жени дори без да бъдат подложени на влиянието на обществото. Резюме:

1. Хомосексуалността и хетеросексуалността са сексуална ориентация и пол. 2. Хомосексуалистите се привличат от лица от същия пол или пол; хетеросексуалните са привлечени от противоположния пол 3. INAH 3 от структурата на хипоталамуса на хетеросексуалните е три пъти по -голяма от тази на хомосексуалистите.

Вижте повече за: