Разлика между хомосексуалисти и гейове

Хомосексуалист срещу гей

„Хомосексуалист“ и „гей“ означават едно и също нещо в наши дни. „Хомосексуалист“ е дума, която се използва по -клинично, докато „гей“ е дума, използвана по -общо. И двамата се отнасят конкретно до сексуалната ориентация на мъж. Хомосексуалните или гей мъжете са мъже, които избират емоционална и физическа връзка с други мъже по свой избор.

Думата „гей“ първоначално не се отнася за хомосексуални мъже. Това просто означаваше „весело, светло, оживено или ефектно“. Днес обаче, когато някой каже „гей“, това непременно се отнася за хомосексуален мъж. Думата „гей“ също се използва за всички хомосексуални хора, включително за жените, които също се наричат ​​лесбийки. Единият се отнася за хомосексуални мъже и хомосексуални жени като гей мъже и жени.

Думата „хомосексуалист“ е хибрид от гръцки и латински думи. „Homos“ е гръцка дума, която означава „същото“, за разлика от латинската дума „homo“, която означава „човек“. Така думата „хомосексуалист“ се отнася до сексуалната ориентация на човек към човек от същия пол. От друга страна, думата „гей“ се отнася до „сексуално удоволствие“ през 17 век. Така проститутките се наричат ​​гей жени, публичен дом се нарича гей къща, а мъж, който е женкар, се нарича гей.

Използването на думата „хомосексуалист“ може да се проследи до началото на 20 век. Когато Втората световна война приключи, имаше промяна в отношението на хората към сексуалността. Хомосексуалните мъже и жени започнаха да излизат и започнаха открито да се наричат ​​гей. Първоначално думата „гей“ се използва като прилагателно, а по -късно започва да се използва като съществително. Всеки мъж с хомосексуални наклонности беше гей. В съвременните времена „гей“ се използва само за хомосексуални мъже.

На обикновен език много думи се използват често. Въпреки това, когато се появят в печат, те получават неофициален сертификат. Думата „хомосексуалист“ се използва открито след Втората световна война, но за първи път се появява в печат през 1869 г. в немска брошура, написана от романиста Карл-Мария Кертбени. По това време е публикуван анонимно. Светът започва да наваксва, когато отново е използван от автора Густав Ягер в книгата си, озаглавена „Откриване на душата“, публикувана през 1880 г. И двете книги не могат да направят думата популярна, тъй като не е приемлива концепция. Когато Ричард фон Крафт-Ебинг използва думите „хетеросексуален“ и „хомосексуален“ в книгата си „Psychopathia Sexualis“, термините станаха популярни както сред лекарите, така и сред миряните.

В съвремието употребата на думата „хомосексуалист“ не се счита за добър избор на думи, тъй като се отнася само за сексуалната ориентация на човек. „Гей мъжете“ и „лесбийки“ се считат за по -подходящи, тъй като не само се отнасят до сексуалната ориентация на човек, но също така се отнасят до романтичните отношения между двама души от същия пол.

Резюме:

1. „Хомосексуалист“ е клиничен термин, използван за обозначаване на двама индивиди от един и същи пол, които имат сексуален интерес един към друг; „Гей“ е по -общ термин, използван за хомосексуални хора. 2. „Хомосексуалист“ се използва в съвремието за означаване на хомосексуални мъже; „Гей“ понякога се използва както за гей мъже, така и за жени, но най -вече се използва специално за гей мъже.

1 коментар

  1. Идентифицирам се като хомосексуален, аз съм човек, който е щастливо сексуално, емоционално и романтично привлечен от един и същи пол. Това е всичко, което означава „хомосексуалист“.

    „Гей“ е субкултурна идентичност, която надхвърля сексуалната ориентация и включва характеристики, които не се споделят от всички хомосексуални хора, като женственост или особен вкус към музиката и пристрастието. Това е така, защото по произход „гей“ е бил използван за означаване на фамозния хомосексуален мъж, този, чието историческо и много пъти полово неконформистко поведение го е отличило. Не всички хомосексуални мъже обаче споделят едно и също поведение.

    Тъй като всички хомосексуални хора са различни и поразително различни и разнообразни, аз избирам да се идентифицирам като хомосексуален, защото „хомосексуалният“ няма привързана субкултурна идентичност, така че не е нужно да разменям своята индивидуалност с тази, създадена в градските градове.

    Нямам проблем с тези, които се идентифицират като „гей“, така че не става нещо „аз срещу тях“.

Вижте повече за: