Разлика между Коноп и Мар

Коноп е вид Cannabis растение, което има промишлени цели за неговото влакна и семена. Mar е марихуана, което е вид канабис растение, което се използва за направата на психоактивни вещества.

Какво е Коноп?

Определяне на Коноп:

Коноп е вид Cannabis растение, което се отглежда за използване на семената и фибри. Количеството на тетрахидроканабинол (ТНС), намерени в Коноп растения е много малък, обикновено по-малко от 0,3%, а канабидиол (CBD) нива са доста високи.

Растежа на растенията:

Растението расте и в райони с умерен климат и могат да бъдат покълнали от семена. Тя е едногодишно растение, което може да нарасне до 5 метра висок. Ако Коноп се отглежда в продължение на влакното след това отделните семената са засадени много близо един до друг, отколкото ако семената са това, което трябва да се прибират.   Формата на крилото е плавателна ципа и те могат да бъдат класифицирани като съставни листа. Конопът отнема от 120 до до 180 дни, за да растат и растението, което се произвежда има листа, които са доста тесни и концентрирани в близост до горната част на растението. С други думи, това не е пухкава храст.  

Традиционните употреба:

Хората са нараствали и използване на конопа за влакно, тъй като по-стари времена. Фибрите, които се получава от растението е отлично за употреба в кордата, платно, както и да се направи чул чували. Също така е добре за вземане на въже и низ. Италианците също използват Коноп за производство на различни спално бельо. Семената от растението Коноп са добър източник на хранителни вещества и имат около 30% масло в тях. Семената също са много популярни като семена птица за употреба от ентусиасти клетка за птици.

Психоактивни ефекти:

Растението Коноп съдържа някои ТНС, но само в много ниски концентрации. Това означава, че повечето хора не изпитват никакви психоактивни ефекти от поглъщането на коноп.

Ползи за здравето на Коноп:

Коноп семена съдържат някои масла, които са здрави включително линолова киселина, която присъства в семената на растението. На линолова киселина е добре, защото тя се използва за образуване на здрави киселини омега 3 мастни които имат много ползи за здравето в тялото на човека. Тези семена също съдържат всички 9 от незаменими аминокиселини, които хората трябва да приемат с храната. Тези аминокиселини не могат да бъдат направени в човешкото тяло.

Какво е Mar?

Определяне на Mar:

Mar е Марихуана, което е лекарство, което се получава при използване на цветовете и листата на някои растения, които се срещат в род канабис . Най- THC съдържанието на растения използва за направата на марихуана е високо, много по-висока, отколкото е растението коноп. Марихуана ТНС нива в границите от около 5 до толкова, колкото 35%. Най концентрирана ТНС присъства в женски части на растението.

Растежа на растенията:

Марихуана растенията се развиват, за да образуват доста гъсти храсти с широки оформени листа. Те също така не расте толкова високо, както правят от коноп растения и се отглеждат растения, доста далеч един от друг, в сравнение с коноп. Марихуаната расте най-добре в топли и влажни условия и растеж продължава от между 60 до 90 дни, което е много по-кратък, отколкото Коноп.

Традиционни употреби на Mar:  

Марихуаната е била използвана в миналото най-вече като лекарство, тъй като тя има психоактивни свойства. Лекарството се предлага като смачкани листа валцовани да формират цигари или понякога дори се пекат в бисквитки.

Психоактивни ефекти:

Марихуаната има големи психоактивни ефекти върху хората, поради високото съдържание на ТНС. Съществува дебат за това как тя е вредна за отделни хора, но изследвания върху подрастващите, които пушат са показали някои нежелани ефекти. Такива хора могат да изпитват симптоми на отнемане като раздразнителност и проблеми със съня.

Ползи за здравето:

Данни от проучвания показват, че марихуаната може да бъде полезно при лечение на припадъци за хора, които страдат от епилепсия. Това е Конвенцията за биологичното разнообразие, която се смята за химическата съставка на марихуаната, която помага с гърчове. Има някои констатации показват, че марихуаната може да помогне за облекчаване на гадене при пациенти, които имат рак, обаче, има лекарства, които са оценени като по-ефективен, по-специално като антиеметици за пациенти с рак.

Разлика между Коноп и Mar?

  1. Определяне на   Коноп Vs. развалям

Растението Коноп е вид Cannabis растение, което се отглежда за да реколтата семена и влакното. Заводът Марихуаната е вид канабис, който се отглеждат, за да се направи на наркотици от цветя и листа.

  1. растежа на растенията

Конопът е растение, което расте висок, има тесни листа, които са концентрирани в близост до горната част на растението. Марихуаната е растение, което расте храстовидно и кратко и има широки листа, които не са концентрирани близо до горната част на растението.

  1. Традиционни употреби

Коноп традиционно се използва за направата на кордата и зебло от влакната на растението, а семената са били използвани за птици. Марихуаната е била използвана в миналото като развлекателна психоактивни вещества

  1. психоактивни ефекти

Конопът е с много ниска концентрация на THC и така има минимален да не психоактивен ефект. Марихуаната има висока концентрация на THC и по този начин има психоактивни ефекти като еуфория, но тя също може да причини халюцинации, безпокойство и параноя.

  1. ползи за здравето  

Коноп семена са добър източник на хранителни вещества като линолова киселина, и има всички основни аминокиселини. Марихуаната може да помогне с епилептични припадъци, а понякога и гадене при хора с рак.

Сравнителна таблица Коноп и Мар

Обобщение на Коноп Vs. развалям

  • Коноп и Марихуана растения са както в рода Cannabis.
  • Коноп че не разполага с психоактивни ефекти и се използва в промишлеността за нейното фибри.
  • Цветовете и листата на растението марихуана се използват за изработването на лекарство, което наистина има психоактивни ефекти.
  • Има някои здравни ползи за двете Семена от коноп и марихуана.

1 коментар

Вижте още за: ,