Разлика между коноп и канабис

Коноп срещу канабис

Канабисът е род на цъфтящо растение, родом от Централна и Южна Азия, което има три вида: Cannabis ruderalis, Cannabis sativa и Cannabis indica. Растенията се отглеждат заради влакната и семената си и се използват като лекарства и лекарства за развлечение.

Индустриалният коноп идва от сорта Cannabis ruderalis L и има само 1,5% тетрахидроканабинол или THC, веществото, което може да повиши човек. Той има високо съдържание на канабидиол (CBD), което намалява психеделичните ефекти на THC.

Конопеното влакно е силно и много издръжливо, което го прави много важна суровина за промишлени продукти. Използва се в производството на хартия, текстил, пластмаси, строителни материали и други домакински продукти. Семената му са добър източник на протеини, аминокиселини и мастни киселини.

Конопените семена могат да се консумират цели или да се варят като каша, да се правят на брашно и да се използват за печене на бисквити и кифлички, или да се превърнат в масло от конопено семе и да се добавят като съставки в сосове, масло и други подправки. Може дори да се преработи за производство на етанол за гориво. Канабисът, известен също като марихуана, идва от сорта Cannabis sativa или indica и има много високо ниво на тетрахидроканабинол. Той съдържа до 20% от това активно вещество, което го прави подходящ за медицински и развлекателни цели.

Използването на канабис за развлекателни цели е незаконно в повечето части на света, с изключение на няколко, които го легализираха като Холандия, Германия, Испания и Австрия. Той е ефективно лечение за повръщане и гадене, стимулира апетита при пациенти със СПИН и рак, лекува глаукома и стомашно -чревни проблеми.

Марихуаната или канабисът обикновено се отглеждат в топли, влажни и влажни зони, където могат да генерират най-качествените семена и цветя, за разлика от конопа, който може да се отглежда навсякъде. Освен това канабисът се нуждае от достатъчно място, тъй като клоновете му могат да се раздуват, което е различно от конопа, който трябва да се отглежда. И двете растения обаче се нуждаят от разрешителни за растеж. И дори да не е незаконно отглеждането на коноп, производителите все още се нуждаят от специално разрешение от DEA. Изисква се районът да има огради и охрана, за да държи хората далеч.

Резюме:

1. Конопът идва от сорта Cannabis ruderalis L от рода растения Cannabis, докато марихуаната идва от сортовете Cannabis sativa или indica от същия род. 2. Стъблата и клоните на растенията от коноп са здрави и издръжливи, докато канабисът или марихуаната са меки. 3. Отглеждането на коноп не е незаконно, но подобно на канабиса или марихуаната изисква разрешение за засаждане и има няколко ограничения, наложени. 4. Докато конопеното семе може да се преработва като храна, например да се смила в брашно, за да се приготвят сладкиши и да се консумира като каша, семената от канабис обикновено се пушат. 5. Конопът се нуждае само от малка площ за отглеждане, защото расте, докато канабисът или марихуаната се нуждаят от по -широка площ, тъй като листата му трябва да се отглеждат. 6. Канабисът или марихуаната е ефективно лечение за гадене и повръщане и за стимулиране на апетита при пациентите, както и за лечение на някои очни и стомашно -чревни заболявания, докато конопът може да се използва като гориво, освен като суровина за промишлени продукти.

Вижте повече за: ,