Разлика между градушка и заваля

Здравей срещу Снег

Изследването на атмосферата или метеорологията датира отпреди няколко хиляди години, но се наблюдава голямо развитие, започвайки от 18 -ти век. Използва се за измерване на взаимодействието между земната атмосфера и нейната температура, въздушно налягане, водни пари и други аспекти. Резултатите от тези проучвания се използват при прогнозиране на времето, което е много полезно в транспорта, селското стопанство, военните и във всички други човешки начинания, които могат да бъдат повлияни от промените във времето.

Дъждът е първият, който се измерва, защото може да се види и това се случва най -често на всички места. Първите уреди, използвани за измерване на валежите и дъжда, са дъждомер, анемометър и хигрометър. Валежите са продукт на кондензация на атмосферни водни пари, която пада към Земята поради гравитацията. Тя може да бъде под формата на течна вода (дъжд и дъжд), течна вода, която замръзва при контакт с повърхността (замръзващ дъжд или дъжд), или замръзнала вода (сняг, ледени игли, градушка и валежи).

Градовете са твърди валежи, които съдържат бучки лед с неправилна форма и се наричат ​​камъни с градушки, които могат да варират в размер от 0,20 до 7,9 инча в диаметър. Образува се при силни гръмотевични бури. Гръмотевични облаци със силно възходящо течение или движение на въздуха нагоре в комбинация с високо съдържание на течности, които произвеждат големи водни капчици и ниво под температурата на замръзване, произвеждат градушка. С увеличаването на размера си той пада по -бързо към земята.

Неговите последици могат да бъдат опустошителни както за сгради и други конструкции, така и за културите, добитъка и човешкия живот. Метеорологичните сателити и радар се използват за откриване на гръмотевични бури, които могат да причинят градушка, и се издават предупреждения за предотвратяване на сериозни щети на имущество и живот. Докато градушките обикновено се появяват през лятото или по време на топло време, през зимата се появяват и други твърди валежи, снеговалеж. Нарича се още ледени гранули, които са малки, кристални топки лед.

Той е по -малък от градушка и се образува, когато облаците са по -топли от въздуха под тях и когато има само много малко възходящо течение. Той не замръзва в облаците, но замръзва в студения въздух, докато пада на Земята. За разлика от градушката, тя не събира слоеве замръзнала вода, така че е малка и се топи бързо.

Резюме:

1. Градушката е вид твърди валежи, които се състоят от бучки лед с неправилна форма, докато снегът е вид твърди валежи, съставени от малки, кристални топки лед. 2. Градушката обикновено се появява по време на топло време, особено по време на гръмотевични бури, докато снеговалежът се случва през студено време или зимата. 3. Градушката събира слоеве замръзнала вода, докато сушата не. 4. Градушка се образува в гръмотевични облаци с високо съдържание на течности и температура със силни издигащи се дъждове, докато снеговалежът пада от облаците като дъжд и се превръща в валежи, когато влиза в контакт със студения въздух на атмосферата. 5. Пясъците са по -малки и по -малко разрушителни, докато градушката е по -голяма и представлява по -голяма заплаха за имотите и живота.

Вижте повече за: ,