Разлика между Groundhog и Beaver

В бозайниците [популацията в световен мащаб 40% са гризачи. Това са животни, характеризиращи се с резци, които непрекъснато растат, както в долната, така и в горната челюст. Те живеят в изкуствени и сухоземни местообитания и имат дълги опашки, здрави тела и къси крайници. Има различни видове гризачи, включително катерици, плъхове, мишки, бобри, хамстери, сукари и дори бурундуци. Всички те имат различни характеристики, които позволяват да се прави разлика между другите.  

Какво е Groundhog?

Суровиците, макар и способни да плуват и да се катерят по дървета, прекарват по -голямата част от времето си на земята. Те правят дупки в открити пространства и полета и се хранят с плодове, кори от дървета, трева и дори планове. Те могат да бъдат неудобство за фермерите, защото правят грозни дупки във фермите и се хранят с продуктите. Те тежат средно 3 кг и имат къси и пухкави опашки.  

Какво е Бобър?

Бобрите са добре известни със способността си да манипулират околната среда. Това е така, защото те правят дупки близо до езера и езера и са в състояние да изградят язовири в райони, които са по -малко подходящи, за да го направят обитаем. Имало е случаи, когато тези гризачи са блокирали реки и потоци в опит да направят езерата, които желаят. Те са тревопасни, тъй като се хранят с водни растения, кори от дървета, корени и дори корени. За лесно плуване те имат мрежести крака и здрава опашка, която може да се използва като защитен механизъм, както и прозрачни клепачи, които предпазват очите във водата. Средното тегло на бобър е 32 кг и е най -големият гризач в света.  

Прилики между таракати и бобри

 • И двамата са гризачи
 • И двете са тревопасни
 • И двете причиняват щети на населените места
 • И двете са важна част от екосистемата

Разлики между Groundhogs и Beaves

 1. Среда на живот

Докато тараканите прекарват по -голямата част от времето си на земята, бобрите прекарват по -голямата част от времето си във водни обекти като езера и езера.  

 1. Тегло

Средното тегло за таралежи е 3 кг. От друга страна, средното тегло за бобрите е 32 кг.  

 1. Опашки

Бабаците имат къси и пухкави опашки. От друга страна, бобрите имат широки и плоски опашки.  

Groundhogs срещу бобри: Сравнителна таблица

Обобщение на Groundhog срещу Beaver

Въпреки трудностите, които могат да бъдат свързани с разграничаването на таралежи и бобри, никой от тях не е добър знак за собствениците на жилища и имоти. Това се дължи на щетите, причинени от градинските растения, пейзажите и дори тревните площи. Тараканите могат да причинят опасност от препъване през дупките, които копаят, тъй като е трудно да се видят. Въпреки че те могат да бъдат важна част от екосистемата, предотвратяването на конфликти между тези гризачи и хората не може да бъде пренебрегнато. Следователно капаните трябва да се използват за улавяне на вредителите и безопасното им отстраняване.  

3 коментара

 1. В бъдещата проверка на фактите ... Капибара е най -големият гризач в света, а не бобър ...

  • Някой вече ви е казал, но тъй като вие не отговорихте, пак ви казвам, че капибарите са най -големите гризачи в света.

 2. Не съм сигурен какво имам в двора си, има голям квартал, в който е влязъл. Но не виждах опашката му много, изглеждаше черна и тънка, надявам се, че можете да ми помогнете, моля

Вижте повече за: ,