Разлика между гофер и земна катерица

Гълъбите и катериците са малки, четириноги същества, които приличат на плъхове или гризачи и изглеждат доста сходни помежду си. При внимателна проверка е възможно да се направи разлика между двете. Освен това те са различни и по отношение на местообитанията си, диетата, морфологията и така нататък. Ще опишем всеки подробно в тази статия и след това ще хвърлим светлина върху някои общи разлики между двете.

Gopher

Погълнатите, които се наричат ​​още джобни, са гризачи, които принадлежат към семейството на Geomyidae. Понастоящем в северните и централните части на Америка живеят около 35 вида ховраци. По -скоро може да се каже, че те са ендемични за Северна и Централна Америка. Уникална характеристика на тези гъби е тяхната обширна тунелна дейност. Обичайно е да се наричат ​​някои земни катерици като гофери поради сходния им вид. Обикновено гоферите са с тегло около 0,5 килограма и имат дължина на тялото от около 6 до 8 инча. Те също имат опашка, която е около един до два инча. Мъжките обикновено са по -големи от женските и могат да тежат до двойно теглото на женските. Някои видове могат да имат тегло около 1 кг или повече. Погълнатите имат кратък живот и живеят само около една до три години.

Наземни катерици

Сушените катерици принадлежат към семейство Sciuridae, семейство катерици на гризачи. Те обикновено живеят на земята и понякога в земята, а не на дървета, за разлика от нормалните катерици. Средно големи катерици се наричат ​​по -често катерици, защото по -големите са по -известни като мармоти или прерийни кучета, а много по -малките се наричат ​​бурундуци. Уникалната им характеристика е, че могат забележително да се издигнат и да стоят изправени на задните си крака. Те могат да стоят по този начин, напълно изправени, за много дълги периоди. Те имат къси опашки в сравнение с други подобни видове.

Разлики

Погълнатите предпочитат да останат под земята, както и да се хранят под земята. Обикновено обичат да ядат корени от растения. За разлика от това, земните катерици, както се предполага от името им, остават на земята през повечето време. Те ядат растения, които произвеждат храна, декоративни растения, както и насекоми.

Има разлика и във времената, в които двамата биха предпочели да са над земята. Погълнатите се появяват през нощта, тъй като са нощни. От друга страна, земните катерици биха предпочели да са на земята през деня, тъй като са дневни.

Нека сравним и типовете дупки, в които тези същества живеят или се крият. Гофите живеят в характерните си заварени дупки. Земните катерици обаче не крият дупките си, нито запушват върха.

Продължавайки, за катериците е известно, че живеят в колонии, състоящи се от няколко десетки животни. Гоферите не предпочитат да живеят в колонии; те са самотни животни и предпочитат да останат сами или в много малки семейства. Те могат да имат територии до 2000 фута.

Резюме

  1. Gopehers, наричани още джобни, са гризачи, които принадлежат към семейството на Geomyidae, около 35 вида гофери в момента живеят в северните и централните части на Америка; Сушените катерици принадлежат към семейство Sciuridae, семейство катерици на гризачи, те обикновено живеят на земята и понякога в земята, а не на дървета, за разлика от нормалните катерици.
  2. Всички гофери идват под името gophers; катериците са само средно големи катерици, по -малките се наричат ​​бурундуци, по -големите се наричат ​​мармоти или прерийни кучета
  3. Погълнатите предпочитат да останат и да се хранят под земята, обикновено обичат да ядат корени от растения; катериците, както се предполага от името им, остават на земята през повечето време и ядат растения, които произвеждат храна, декоративни растения, както и насекоми
  4. Поглъщащите се появяват през нощта, тъй като са нощни; катериците биха предпочели да са на земята през деня, тъй като са дневни
  5. Погълнатите обитават в характерните си полумесеци, запушени дупки, докато земните катерици не крият дупките си, нито запушват горната част
  6. Земните катерици живеят в колонии, състоящи се от няколко десетки животни; Погълнатите са самотни животни и предпочитат да останат сами или в много малки семейства, те могат да имат територии до 2000 фута

3 коментара

  1. Имам ферма и съседи от всяка страна, ако имам както гофер, така и катерица, но нямам и нямам повече от пет години. Прекарах много часове ден и нощ, седейки навън с моите 22 и 410, когато се появиха, ги застрелях и ги оставих да се плъзнат обратно през покритата дупка и наляво. Ако се оправите и гледате, всъщност можете да видите как тревата се движи като началното тунелиране близо до върха, тогава можете да задържите 22 на около шест инча над земята и да бъдете свалени. Никой от другите няма да премине през мъртвите или костите на другите. Това е дълга работа, но много, много си заслужава. Вече мога да се наслаждавам на сребърното сиво и не трябва да се притеснявам, че съществото ще се включи в тракторите и ще ги дъвче. Без химикали, просто много търпение. На забавна нотка моето малко куче щеше да седне до мен и когато му казах, че съм, той ще прегази да подуши и след това да изпикае дупката.

  2. Тъжно.

Вижте повече за: ,