Разлика между пълнолуние и новолуние

Пълнолуние срещу Новолуние

Разграничаването на пълнолуние от новолуние е толкова лесно, че дори децата в ранна детска възраст вече могат да разберат кое е кое. Но освен очевидно очевидната разлика на пълнолунието с най -ярката светлина и новолунието с най -малко светлина от всички лунни фази, все още има още няколко уникални характеристики, които отделят всяка фаза от другата.

Лунният месец е много различен от обикновения 30/31-дневен календарен месец. И така лунните фази ще зависят от 29,5-дневния (приблизителен) цикъл. Първият ден от месеца е новолунието, докато средният (15 -ият) ден е пълнолуние. Светът ще преживява по една от всяка фаза на всеки 29,5-дневен период.

Пълнолунието също е в най -ярката си светлина, защото това е времето, когато е разположено в такова положение, че да може да бъде напълно осветено от яркото слънце. Той просто отразява светлината, идваща от слънцето, тъй като самата луна не е в състояние да излъчва собствена светлина. Това отражение на светлината се вижда, докато Луната се върти около планетата. От гледна точка на наблюдателя много явления се случват поради движението на Луната, които са доста драматични, тъй като изглежда, че се случват много промени във формата на Луната, разстоянието, размера, яркостта и дори цвета.

Хората, гледащи Луната, също ще осъзнаят, че зоната, осветена от пълнолуние, също е по -ясна, тъй като свети повече светлина. За разлика от това, изкуствено осветление може да е необходимо при новолуние, тъй като Луната изглежда тъмна, сякаш я няма.

В тази връзка разположението на Луната става много важно. Тъй като тя се отдалечава от Слънцето по отношение на положението на Земята, настъпва пълнолуние. Напротив, новолунието се случва, защото позицията му е станала по -близо до слънцето. За да бъдем по -точни, Луната по време на „новолуние“ е поставена някъде между слънцето и Земята.

Резюме:

1. По време на новолуние Луната се намира някъде между слънцето и Земята. По -близо е до слънцето. 2. По време на пълнолуние Луната се намира далеч от слънцето. 3. Пълнолунието е най -ярката фаза на луната в лунния месец, докато новолунието е най -тъмното. 4. Новолунието е първият ден от лунния месец, докато пълнолунието е 15 -ият ден от лунния месец. 5. Пълнолунието е най -видимата луна, докато новолунието е едва видимата.

2 коментара

  1. Приятно

  2. Отличен отговор досега.

Вижте повече за: