Разлика между фертилна и овулация

Фертилна срещу овулация

В концепциите за репродукция мъжете и жените трябва да могат да разбират определени понятия. За младите студенти, изучаващи сексуално образование, те са включени за внимателно обяснение чрез термините на непрофесионалистите, за да разберат напълно тези понятия. Концепциите за възпроизвеждане са важни. В тази концепция много загубени деца се опитват да експериментират и да се учат от приятелите си. Резултатите от този експеримент водят до нежелана и ранна бременност, аборти и разкъсани семейства.

Обществото, в което живеем, трябва да бъде внимателно оценено с нарастващия брой на тези инциденти. Това трябва да бъде спряно и да се направят промени. Две от репродуктивните концепции, които трябва да се преподават добре, са овулацията и плодовитостта. Въпреки че мисленето за двете думи ни кара да мислим, че няма разлики, ще проучим дали има разлика между двете думи.

„Фертилен“ или „плодородие“ са думи, отнасящи се до период в менструалния цикъл на жената, който предхожда дните на овулация. В плодородните дни жените могат да правят секс със съпрузите си, но шансовете за оплождане са по -ниски в сравнение с дните на овулация. Овулацията, от друга страна, е процес, при който яйцеклетките узряват и се произвеждат от яйчника. В женския менструален цикъл се казва, че овулационните дни са най -добрите дни за секс, тъй като яйцеклетките са напълно зрели. По този начин има по -голям шанс за оплождане или обединяване на сперматозоидите и яйцеклетката.

Как жените знаят, че са плодовити? Първо, те изчисляват менструалния си календар независимо дали са редовни или нередовни. Според изследванията жените овулират 14 дни преди началото на менструацията. Тогава се казва, че жените са плодовити след менструацията си в продължение на поне две седмици, което след това ще продължи още два до три дни след това. Това е цикълът в неговите най -прости термини и обяснения.

Някои жени не могат да определят дали са плодовити или овулират. Някои дори не са сигурни. Така че най -добрият съвет за тях е да си купят комплекти за овулация, за да определят дали овулират или не. Това е за тези, които планират да имат деца възможно най -скоро. За някои, които могат да направят това решение, жените се позовават на своя менструален календар и консистенцията на цервикалната слуз, която излиза от репродуктивния им орган. Методът на цервикалната слуз може да помогне на жената да определи дали има овулация или не.

Резюме:

„Фертилен“ е период, в който една жена може да бъде бременна, но не толкова в сравнение с овулацията, което е най -доброто време за жена да забременее. Тъй като са плодовити, яйцата не са толкова зрели в сравнение с овулацията, при която яйцата са узрели и се произвеждат от яйчника. Дните на овулация настъпват преди началото на менструацията, а плодородните дни след настъпването на менструацията.

9 коментара

 1. Аз съм омъжено момиче на 21 години. Планирахме да родим дете. Но опитахме 4 месеца. .. Все пак не забременях. Не знаех кога да правя секс ... Когато правим секс, спермата му започва да излиза. ..Какво да правя? При правилен секс в рамките на колко дни ще се формира бебето? Някой може ли да ми даде съвет. ... !!!

 2. Аз съм омъжено момиче на 29 години. Планирахме да родим дете. Но опитахме 4 години. .. Все пак не забременях. Не знаех кога да правя секс ... Когато правим секс, спермата му започва да излиза. ..Какво да правя? При правилен секс в рамките на колко дни ще се формира бебето? Някой може ли да ми даде съвет. ... !!!

  Отговор

 3. Уважаеми господине, аз съм момче на 27 години и жена ми на 21 години. Не знам кой ден е най -подходящ за секс, защото 2 години няма да имаме дете. Така че моля ви предложи ми. Благодаря

 4. Последната ми менструация започва на 05 ноември 2017 г. и имам полов акт на 04 декември 2017 г. ... и имам редовна месечна менструация, варираща от 28 до 30 дни ... имам ли шанс да забременея? За секс през 04 декември?

  • Менструалният ми цикъл е 24 дни, менструацията ми беше от 18 до 21 май 2018 г., правех секс на 27 и 28 ден от май 2018 г. Има ли шанс да забременея. Моля много спешно. Ще чакам отговор. Благодаря

 5. Имах секс в деня на овулацията и ден след овулацията. Моля, просто искам да знам дали има шанс да забременея? Благодаря

 6. Заинтересовани

 7. Мисля, че съм настъпила менопаузата, но все пак имам цикли. Имах незащитен секс през последните 8 седмици миналия месец, менструацията ми беше наистина лека и продължи 3 дни, което не беше нормално. Обикновено имам тежки потоци. Синът ми е на 22, а аз съм на 52 е, че има вероятност да съм бременна или да нямам цикъл, но все пак просто да се чувствам изпитана, а не нормалното си аз, капризна, но гореща отвътре навън.

 8. Моля, как да разбера дали съм плодородна или имам овулация, моля, опитвам се да забременея сега, но не работя, моля, помогнете ми

Вижте повече за: