Разлика между женски и мъжки раци

Женски и мъжки раци

По -голямата част от потребителите ядат раци, без да питат дали ядат раци мъжки или женски. Със сигурност не могат да разберат кой е мъж и кой не. За да се добави объркването, характеристиките на някои раци също могат да варират в зависимост от техния специфичен вид. Независимо от това, и двете със сигурност имат страхотен вкус. Едва ли има разлика във вкуса.

Въпреки това има фини разлики, на които трябва да обърнете внимание, за да можете да различите пола на рака, който ядете.

Като цяло една от най -забележимите разлики е размерът на нокътя. Скрипаците, например, се характеризират с това, че един от техните нокти изглежда по -голям от другия. Женските имат относително по -малки нокти и двете са с еднакъв размер.

За повечето други варианти на раци обаче можете просто да направите обща проверка на подбедриците им. Тази област, понякога наричана опашката, клапата или корема на рака, е добра определяща характеристика за откриване на пола на рака. И така, ако внимателно разгледате маркировките отдолу, ще забележите, че женските раци са онези, които имат куполообразна подбедрица, точно както изглежда горният купол на Бялата къща. Следователно той е по -закръглен и по -малко фаличен от белезите на корема от мъжки раци. Обратно, мъжките раци имат триъгълни или по -малки клапи. Почти прилича на ракета, изправена вертикално изправена или как изглежда паметникът на Вашингтон.

Във връзка с капачката на рака, женските раци обикновено имат яйца, прибрани между тялото и клапата. И така, ако подбедрената част на рака изглежда стърчи с някакъв зърнест и жълтеникав материал, най -вероятно това са нейните оплодени яйца.

По отношение на цвета на ноктите, някои видове раци, като сините раци, имат различни цветове на ноктите. По-голямата част, ако не всички, от мъжките сини раци имат върхове на ноктите в син цвят, докато женските раци имат червеникави върхове на ноктите.

Като цяло най -добрите начини за разграничаване на мъжки от женски раци са:

1. За раковете на скрипачите потърсете наличието на един необичайно по -голям нокът от другия при мъжките, за разлика от по -малките и еднакво големи нокти сред женските раци. 2. Мъжките раци имат по-малки, по-триъгълни или ракетовидни маркировки под корема в сравнение с по-широката или куполообразна маркировка на женските раци. 3. Един женски рак обикновено изглежда има оплодени яйца, прибрани между тялото и клапата. 4. Мъжките сини раци имат синьо оцветени върхове на ноктите, докато техните женски колеги имат червеникави върхове на ноктите.

2 коментара

  1. Няма нужда да публикувате този коментар. Исках само да поправя една точка в статията ви. Подбедрицата на женския рак прилича на КАПИТАЛНАТА СГРАДА. НЕ Белия дом. Осъзнавам една малка подробност, но въпреки това трябва да е точна.

Вижте повече за: