Разлика между орел и ястреб

Плешив орел

Орел срещу Ястреб

Трудно е да се признае, но мнозина наистина са объркани относно истинската разлика между орел и ястреб. Хората по света просто идентифицират всяка огромна летяща птица с това, което са свикнали да ги наричат. Независимо от това, ако има конкурс за популярност, орелът със сигурност ще спечели с огромно увеличение, тъй като повече хора знаят за термина орел в сравнение с ястреба. Но тези хора не знаеха, че наистина има някои разлики между двете, просто е трудно да се определи несъответствието, като се хвърли поглед на тези птици на далечно разстояние.

Експертите по птиците често обобщават, че простият изход от това объркване е приемането, че орлите обикновено са по -големите птици в сравнение с ястребите. Въпреки това, дори и с това предположение, все още е трудно да се разграничат двете, когато се случи да сравните най -малкия вид орел с най -големия клас ястреби. В резултат на това има припокриване в горното предположение, защото някои ястреби (в зависимост от конкретен тип) са по -големи от някои орли. Например Червеноопашатият ястреб (голям вид ястреб) всъщност е по-голям от австралийския малък орел (един от най-малките орли в света). Вероятно поради този пример винаги възниква объркването. Що се отнася до червеноопашатите ястреби, те имат почти идентичен набор от форми на опашка и крило с повечето орли.

Черен ястреб

В друг смисъл, всъщност е безопасно да се каже, че те също са едни и същи птици (поне принадлежат към едно и също семейство), защото все още няма ясна таксономична разлика между двете. Това е само въпрос на запомняне на външния вид на определени орли и ястреби, който изписва техните отличителни физически характеристики. В тази връзка и двете птици могат да попаднат в таксономичния ред accipitriformes, въпреки че орелът може да има и друг клон, наречен falconiformes.

С размера на орела идва следващата очевидна характеристика, която е по отношение на мощността. Да, орлите несъмнено са по -мощната птица в сравнение с ястреба. Огромният размер на размаха на крилата на орела обикновено е живото свидетелство за чистата им сила. Говори се, че най -големите орли имат размах на крилата до 8 фута. Ястребите, напротив, растат само с максимален размах на крилата от около 5 фута и по -ниски.

1. По отношение на размера на тялото повечето орли са по -големи в сравнение с ястребите. 2. По отношение на размах на крилата, повечето орли имат по -голям размах от ястребите. 3. По отношение на мощността, орлите се наричат ​​по -мощната птица от ястребите.

27 коментара

 1. Уау това не беше полезно.

  • Разсмяхте ме, но всъщност ми беше достатъчно полезно. Това е добър стартов материал.

  • Това беше безполезно!

   • Всъщност беше полезно, тъй като сега знаете, че това е често срещана грешка сред повечето хора и че няма нито една явна или очевидна разлика, разделяща 2. Само защото обяснението не е това, което се надявахте, не го прави „безполезен“. Съжалявам, че отговорът не е нещо като ... добре, орелът идва само в синьо, а ястребът червен. Може би проблемът е, че не искате да отделяте време или усилия за запомняне на двата вида, ако случаят е такъв, единственото „безполезно“ е жаждата ви за знания или липсата им. Ще се научите да приемате информация за това, което си струва и да извлечете максимума от нея, когато достигнете пубертета.

  • Уау, ако перифразираме статията ви „те са различни, защото са различни“.

  • Сам и плакат, който беше груб да каже всичко, което Сам каза. уау това не беше полезно и плакат казахте. това беше безполезно.

   така че вие ​​двама-2 трябва да напишете извинение, ако четете това.

   • Съмнявам се, че някой знае за какво по дяволите говориш. Не напускайте ежедневната си работа, защото не можете да пишете на стойност.

  • Ако леля ти имаше топки, тя щеше да ти е чичо

 2. това, което искам да знам, как се нарича тази птица „ястреб-орел“ и с какво се различава от ястребите и от орлите? тъй като знам, че ястребите и орлите НЕ се кръстосват ...

 3. Ястребите и орлите са както в Accipitriformes, Accipitridae. И думата вид е ВИНАГИ вид в биологията, НИКОГА specie.

 4. много полезно благодаря

 5. защото ястребите и орлите имат очи и човки с различен цвят.

 6. Да, това ми помогна ... малко. Играя покер онлайн и някой ме нарече „Prairie Hawk“. Трябваше да знам какво точно означава това. Виждам, че това може да е бил забулен комплимент. Така че ... ърм благодаря за това?

 7. Чували ли сте някога за проверка на правописа?

  • имаш ли? „Чувал ли си някога?“ Да

   • Е, всъщност така или иначе е разговорно.

    В първоначалния коментар „Чували ли сте някога за проверка на правописа?“ предполагаемият предшественик е „Чували ли сте ...“ „чували ли сте някога за проверка на правописа?“

    Ако някой попита „Някога чувал ли сте за проверка на правописа?“, Предполагаемият предшественик би бил „Имали ли сте ...“

    Това е просто въпрос на намерение и предпочитания.

 8. Можете ли да промените „прости“ на „най -прости“. И изглежда, че би било добре да започнете, като заявите: „Няма конкретна характеристика или набор от характеристики, които да правят една птица ястреб вместо орел и обратно.“

  И не знам защо започвате с думите „Трудно е да се признае ...“ Защо е трудно?

  Ето две твърди и бързи правила за разграничаване на двете: Ако носят зелено и играят с продълговата топка, те са орли. Ако носят предимно червено или бяло и червено и играят с кръгла топка, това са ястреби.

 9. Информацията беше наистина полезна и те се различават помежду си

 10. разликата между орел и бигъл е в b или не в b

 11. Ястребът живее в пустинята, а орелът в планината. Това е разликата в статията, дори не го споменавайте.

 12. Момчета, наистина нямате нищо по -добро в живота си от тази статия? Дай му почивка. Вземете каквато информация можете и продължете, освен ако нямате нещо полезно да добавите, не критикувайте.

 13. Това е най -доброто нещо, което съм чел в живота си. Коментарите. Тук съм само за коментарите.

 14. Ако бебетата не бяха сукали толкова много, всички щяха да умрат от жажда .. Виждам някои деца тук. Отговорете, когато започнете да виждате менструацията си.

 15. Като спасител на дивата природа бях изненадан, че статията пропусна най -очевидната разлика. Когато се види, че лети над главата, ястребът обикновено има бели до светло оцветени пера под крилата си. Но орлите обикновено имат тъмни пера на крилата, когато се видят извисяващи се отгоре. Плюс това, истинската разлика в ястреб и орел е структурата на очите. Въпреки че разликите не могат да се видят, окото на ястребите е с форма на яйце (в черепа), докато окото на орлите е по -дълго, по -тръбовидно.

 16. Здравейте, благодаря за публикуването на статията. Това е много информативно. Аз съм наблюдател на птици и автор на блогове. Моят блог „Птици от Индия“ е за начина на идентифициране на различни индийски птици. Моля, посетете моя блог и дайте своя коментар.

Вижте повече за: ,