Разлика между дрога и плевели

Dope vs Weed

И тревата, и дрогата са думи, които се използват за обозначаване на незаконната наркотична марихуана. Използването на тези думи понякога зависи от хората, които ги използват, а „значителната разлика“ между двете понякога се забравя.

Ако думата „плевел“ се разглежда в речника, тя обикновено се отнася до всяко нежелано растение, което се счита за неудобство. Думата се използва и за обозначаване на растителния канабис или по -известен в целия свят като марихуана. Марихуаната се счита за най -разпространеното, незаконно психоактивно лекарство, което се използва по целия свят.

„Допинг“, от друга страна, е жаргонна дума, която често се използва за означаване на марихуана (и трева), но също така е свързана с други наркотици като хероин. Въпреки че може да са различия в начина на използване на тези две думи, те са тясно свързани, когато става въпрос за лекарства, които причиняват психоактивни ефекти като цяло.

Пушенето на трева може да има вредни ефекти върху организма и не само това, но и пристрастяване. Има много хора, които пушат трева всеки ден, а някои хора вярват, че това им помага да се отпуснат и да забравят стреса, който изпитват всеки ден. Вярно е, че психоактивният ефект на марихуаната може да предизвика усещане за „блаженство“, но може да предизвика и промяна в поведението, ако се приемат големи дози.

Допингът, който понякога се нарича хероин, е едно от така наречените „законно контролирани наркотици“, които обикновено се използват в Обединеното кралство. Това лекарство също се счита за болка облекчаване и анти-тревожност наркотици. Той също така има подобни ефекти на марихуаната, тъй като потребителят също изпитва усещането за „еуфория“, когато го използва.

Хората, които редовно използват трева (марихуана), са склонни да имат проблеми с мозъчните способности като памет, учене и адаптация. Усещането им за възприятие също е изкривено поради ефектите на лекарствата, а проявяването на необичайно поведение е много често срещано сред хората под въздействието на лекарството. Ако това лекарство се приема в ранна възраст (тийнейджъри), това може да доведе до загуба на мотивация при учене на неща и може да повлияе на техния растеж и развитие.

Редовната употреба на наркотици (хероин) също може да причини странични ефекти върху тялото. Злоупотребата с това лекарство може да доведе до респираторни проблеми (задух), сънливост, дезориентация и понякога делириум. Също така може да намали сърдечната честота и да ви даде слаб пулс. Има случаи, в които това лекарство причинява алергични реакции на потребителя и причинява силен сърбеж и обриви.

Когато ефектите както от плевелите, така и от наркотиците (сродни лекарства) напуснат тялото, човек изпитва желание да „го използва отново“, което е форма на зависимост или зависимост от лекарството. Тъй като и двете засягат частта от мозъка, която контролира чувствата, удоволствията и усещанията, използването им често се обсъжда от експертите като полезно и вредно за организма. Вярно е, че плевелите и наркотиците имат „ползи“, ако се използват правилно и в подходящи дози, мнозинството от хората, които ги използват, са тези, които търсят „краткосрочно“ облекчение в ежедневието си.

Злоупотребата с психоактивни наркотици често води до ужасни резултати, а редовната употреба може да доведе до пристрастяване. Консултацията с медицински специалист, преди да ги използвате, може да ви помогне да разберете ефектите на тези лекарства върху тялото.

Резюме:

1. „Плевел“ е общ термин за нежелани растения, които се считат за неудобство. Допинг, от друга страна, е жаргонна дума, често използвана за означаване на психоактивни лекарства. 2. Думата „трева“ се използва и за марихуана. Думата също е дума, използвана за марихуана, но понякога се използва за обозначаване на наркотици хероин. 3. Марихуана е незаконна дрога, докато хероинът е законно контролиран наркотик, често използван в Обединеното кралство. 4. Пристрастяването към марихуана може да причини проблеми с мозъчните функции като памет, учене и адаптация. Злоупотребата с хероин причинява алергии и дихателни проблеми.

Вижте повече за: