Разлика между делфин и морска свиня

dolphin Делфин срещу Порпоаз

През повечето време хората гледат на свинята като на делфин, тъй като е наистина трудно да се направи разлика между двете, особено ако не сте добре образовани с техните различия. Нека се опитаме да обсъдим тези точки, така че следващия път, когато видите тези същества, ще можете да посочите кое е делфин и кое е свинята.

Въпреки че и двата са зъбни китове, те идват от различно семейство бозайници. Свинята идва от вида Phocoenidae, а делфините от вида Delphinidae. Като се има предвид, че произхождат от две различни семейства, свинете са доста по -малки по размер в сравнение с делфините, но са по -пълнички. Гръбните им перки също се различават по такъв начин, че морските свине имат триъгълна перка, която прилича на перката на акулата. Гръбната перка на делфина е оформена като вълна „„ тя е по -висока, но извита към гърба.

Също така, носът на делфина е заострен клюн, докато свинята има по -къс, но заоблен нос. Зъбите им също са различни. Зъбите на делфина са с по-остра конусовидна форма, докато зъбите на морската свиня са плоски и приличат на шпатула. Те също се различават в поведението си. Можете да видите делфини предимно в морски шоута. Те са общителни назъбени китове. Те обичат да общуват с хората. Морските свине от друга страна са доста срамежливи. Те всъщност не взаимодействат с други същества, тъй като те просто се появяват във водната повърхност, когато си поемат дъх.

Свинята също не използвайте комуникации под морския свирък. Делфините, от друга страна, използват дупките си, за да комуникират под водата. Само не забравяйте, че физически свинете са по -малки, но по -пълни от делфините. Делфините също са общителни в сравнение с морската свиня. Така че следващия път, когато яздите лодка и видите делфин, най -вероятно това наистина е делфин, тъй като морската свиня не иска да взаимодейства с хора или други същества.

Вижте повече за: ,