Разлика между догоните и манити

Dugongs срещу манити

Дугонгите и манитите си приличат; те са като големи крави на водите. Те са като кръстосана порода кит и тюлен. Ето защо хората са склонни да се бъркат между двете. Тъй като нямат толкова големи разлики между техния външен вид и местообитания, на хората им е много трудно да ги различават. И за да се добави объркването, и двете са част от вида serenia. Все пак има някои специфични характеристики, които можете да наблюдавате, за да забележите разликите между двете. На първо място са техният цвят, тегло и дължина. След това е формата на горната им устна. Размерът на главата им също се различава. Формата на предните им крайници и опашката също се различават една от друга. Характеристиките на зъбите им също не са същите. Това са някои от различните функции, които можете да забележите от тях.

Манитите са предимно по -големи от дюгоните, що се отнася до размера и теглото. Манити могат да достигнат до 15 фута и 3000 паунда. Dugongs са само 12 фута дълги и могат да достигнат само до 1000 паунда. Що се отнася до цвета, можете да забележите, че дюгоните са светлокафяви, докато манитетите са сивкави. Горните устни на манитите са дълбоко разцепени и главите им са по -малки в сравнение с дюгоните.

Въпреки че и двете имат предни плавници, формата им се различава една от друга. Манитите имат плавници с форма на гребло в сравнение с дюгоните, които имат удължени плавници. Опашките им също се различават, опашката от маните е кръгла, но опашката на дюгон прилича повече на кита.

Зъбите им също се различават. Дюгонгът, който има 24 зъба по време на раждането, ще използва само чинията за дъвчене. Това е така, защото зъбите на дюгона бавно ще паднат, докато расте. Въпреки това, в по -късната възраст на мъжкия дюгонг те ще развият два големи зъба отпред, но няма да се използват за дъвчене. В сравнение с дюгона, манитите имат 4 реда зъби по време на раждането и това ще се използва за дъвчене, докато расте. Въпреки това, с нарастването на манитета, първият ред зъби ще падне, а задният ред ще се замени. Това ще продължи и продължава.

Това са някои от основните физически характеристики, при които дюгоните и манитите се различават. И все пак те имат много общи черти помежду си, но с подходящата информация може да успеете да различите едно от друго.

РЕЗЮМЕ:

1.

Манити са по -големи от дюгони; те достигат до 15 фута и могат да тежат до 300 паунда. 2.

Дугонгите са светлокафяви, а манитите са донякъде сивкави. 3.

Горните устни на манитите са дълбоко разцепени и главите им са по -малки в сравнение с дюгоните. 4.

Предните плавници на манитите са подобни на гребла, докато дюгоните са удължени. 5.

Опашката на манитите е кръгла, а дюгоните са като тази на кита. 6.

Дюгоните имат 24 зъба по време на раждането, но манитите имат 4 реда зъби по време на раждането. В крайна сметка и двата зъба падат.

1 коментар

  1. Думите просто не го режат. Сайтът се нуждае от снимки!

Вижте повече за: