Разлика между куче и лисица

bulldog Куче срещу Фокс

Куче е термин, използван за широко описание на членовете на вида C. Lupus от семейство Canidae. Въпреки че повечето от този вид обхващат и вълци. Терминът куче в ежедневната употреба се използва само за описване на опитомения подвид. Лисиците от друга страна принадлежат към племето Vulpini от семейство Canidae.

Кучетата са домашни животни и са работили за хора, както и осигуряват дружество поне през последните 12 000 години. Лисицата все още е диво животно. Въпреки че домашните кучета принадлежат към 2 основни подвида, поради интереса на хората към кучетата и специфичните изисквания кучетата сега са се развили в стотици различни породи. Лисицата има само около 12 вида. Докато кучетата са доста приятелски настроени и готови да взаимодействат с хората, лисиците са склонни да стоят далеч от хората.

Физическите характеристики на кучетата могат да варират значително в зависимост от породата или вида. Височината на кучетата може да варира от около няколко сантиметра в случай на чихуахуа до няколко фута в случай на английски мастиф. Лисиците са много по -малки от кучетата с тегло приблизително 5 '' 6 кг. Те са лесно разпознаваеми по дългата муцуна като муцуна и много пухкава опашка. Кучетата са по -тежки от лисицата. Женската от породата при кучета се нарича кучка, женската на лисицата се нарича викс.

Докато кучетата обикновено са опитомени, в дивата природа те обикновено живеят в големи глутници и ще ловуват в глутници. Лисицата, от друга страна, обикновено се среща сама и ловува много малки животни като зайци, плъхове и т.н.

Продължителността на живота при по -малките кучета е приблизително 15 '' 16 години, докато при по -големите кучета е около 10 '' 13 години. Продължителността на живота при лисиците е 10 години.

Резюме 1. Кучето е термин, който обикновено се използва за широко описание на членовете на племето Canini от подсемейство Caninae от семейство Canidae. Лисиците от друга страна принадлежат на племето Vulpini от семейство Canidae. 2. Кучето е домашно животно, докато лисицата е диво животно. 3. Лисицата е много по -малка от куче с по -дълга муцуна и заета опашка. 4. Фокс е самотно животно, докато кучетата от друга страна биха предпочели да бъдат в глутница.

1 коментар

    Обратни обрати

    1. Разлика между лабрадори и златни ретривъри | Разлика между | Лабрадори срещу златни ретривъри

    Вижте повече за: ,