Разлика между куче и койот

dog-breed Кучета срещу койоти

И койотите, и кучетата принадлежат към семейството на кучетата, но докато кучетата и койотите са доста различни животни, те споделят някои интересни характеристики, като поведение и външен вид. Койотите са известни и с научното си име „Canis latrans“, което също означава „лаещо куче“. Кучетата са известни научно като „Canis lupus familiaris“. Подобно на койотите, кучетата почти приличат на вълци. Всъщност те са опитомената форма на вълци . Повечето кучета се отглеждат като домашни кучета, или като домашни любимци, или от съображения за сигурност, като пазачи на животни, които да отблъскват или да подушат за заплахи. Те се използват и за лов, другарство и пасище. За разлика от койотите, те са много гъвкави животни.

Койотите изглеждат по -лъскави от кучетата, с по -заострена муцуна, по -плоско чело и гъста опашка. Койотите обичат да вият, особено по здрач. Ако един койот чуе вой на друг или наистина подобен шум, той ще изтръгне ушите си във въздуха, сякаш за да признае, че чува звука, и често ще извика обратно в отговор.

Въпреки че конструкцията на койот създава впечатление, че има по -дълги крака от куче, това всъщност не е така. По -скоро неговият „лакът“ е по -нисък от линията на гръдната кост, докато кучешкият е по -висок от гръдната му кост, като по този начин привидно „краката“ на койот.

Типично домашно куче е немската овчарка и тази порода кучета има най -голяма прилика с койот. При по -внимателно разглеждане повечето домашни кучета имат „лакътни“ стави, по -високи от долната линия на гърдите. Следователно, когато строежите на двете животни се разгледат внимателно, гърдите на кучето ще изглеждат пропорционално по -дълбоки от тези на койот. Койотите също имат следи, които са по -продълговати от тези на кучетата , но тъй като има големи разлики в размера на следите на кучето, понякога може да е трудно да се направи разлика. Въпреки това, когато койот се движи с крачка, предните и задните му лапи се приземяват в едно и също положение, давайки „перфектна стъпка“.

Подобно на кучетата, повечето койоти имат естествен страх от хората и като цяло не са агресивни към хората, освен ако не са провокирани. Койотите се хранят главно с малки животни, като зайци, землерийки, полевки и мишки, а понякога и с птици, насекоми, горски плодове и скунсове. Те понякога ловят домашни любимци, като котки, защото не могат да ги разграничат от естествената си плячка. Кучетата имат способността да оцеляват на различни диети и консумират голям процент вегетарианска храна в диетата си.

Резюме 1. Кучетата обикновено са домашни животни (живеят с хора), докато койоти живеят в дивата природа, близо до естествени места. 2. Койотите изглеждат по -лъскави от кучетата, с по -заострена муцуна и по -плоско чело. 3. Гърдите на кучето изглеждат по -дълбоки от тези на койот, създавайки впечатлението, че койотът има по -дълги крака от кучето. 4. Койотите имат по -продълговати следи от кучетата.

8 коментара

  1. това е тъпо, това дори не е вярна информация

  2. С други думи, наистина няма разлика, просто друга порода кучета. Повечето породи кучета изглеждат различно.

Обратни обрати

  1. Разлика между годините на кучето и човешките години. Разлика между | Кучешки години срещу човешки години
  2. Разлика между Вълк и Чакал | Разлика между | Вълк срещу чакал
  3. Разлика между машинки за подстригване на кучета и машинки за подстригване на хора | Разлика между | Машинки за кучета срещу машинки за подстригване
  4. Разлика между Yorkie и Silky | Разлика между | Йорки срещу Копринено

Вижте повече за: , ,