Разлика между дестилирана и пречистена вода

Дестилирана срещу пречистена вода

Дестилираната вода и пречистената вода имат много приложения. Някои хора може да имат известно объркване по отношение на двете, тъй като смятат, че двете са еднакви, без големи разлики. Нека обсъдим тук някои от разликите между дестилирана и пречистена вода.

Пречистената вода е водата, която е филтрирана и би могла да включва някои от минералите, които присъстват във водата. Пречистената вода се произвежда по няколко начина, като: дестилация, обратна осмоза, въглеродна филтрация, ултравиолетово окисление, микрофилтриране и дейонизация.

Дестилирана вода е водата, получена чрез процес на дестилация, който включва кипене и кондензация. Този процес на кипене и кондензиране се извършва многократно. В крайна сметка човек получава 100 % вода. Така че тук разликата е ясна - пречистената просто се филтрира и дестилираната се вари. Дестилираната вода е напълно чиста, без примеси или минерали. От друга страна, пречистената вода може да съдържа определени минерали. Дестилираната вода при варене и кондензиране няма да съдържа примеси. Дестилираната вода не е полезна за организма. Тъй като тази вода не съдържа нищо, тя може да наруши баланса на клетките, което може да доведе до подуване. Дестилираната вода може дори да дехидратира тялото. Дестилирана вода се използва в експерименти, а също и за почистване. Дестилирана вода се използва за разработване на фото филм, а също и за пълнене на мокри батерии. Пречистената вода се използва за много цели, като лабораторни тестове, автомобилна употреба, лазерно рязане и автоклави.

Пречистената вода и дестилираната вода са в аквариуми, тъй като не съдържат никакви примеси като хлор или мед, които предпазват рибите от болести. Известно е също, че тези води увеличават растежа на водорасли.

Резюме:

1. Пречистената вода е вода, която е филтрирана и може да включва някои от минералите, които присъстват във водата. 2. Дестилиран отпадък е вода, получена чрез процес на дестилация, който включва кипене и кондензация. Този процес на кипене и кондензация се провежда многократно и крайният резултат е 100 % вода без примеси. 3. Пречистената вода се произвежда по няколко начина, като: дестилация, обратна осмоза, въглеродна филтрация, ултравиолетово окисление, микрофилтриране и дейонизация. 4. Дестилирана вода се използва в експерименти, а също и за почистване. Дестилирана вода се използва за разработване на фото филм, а също и за пълнене на мокри батерии. 5. Пречистената вода се използва за много цели, като лабораторни тестове, автомобилна употреба, лазерно рязане и автоклави.

4 коментара

  1. добър и възпитателен

    Благодаря

  2. Хората са склонни да пренебрегват етикета пречистен или дестилиран, когато избират вода за консумация. Но хората трябва да започнат да четат материали като този, за да разберат разликата. Консумират се галони и галони дестилирана вода, когато всъщност това не е най -здравословната алтернатива. Той е напълно лишен от минерали, от които тялото ви се нуждае.

  3. Приятно

  4. са деактивирали сина си, използваха пречистена вода в багета за промиване. (на катетър). щеше ли Distillwater да е по -добър за него?

Вижте повече за: