Разлика между Врана и Гарван

raven_crow Врана срещу Гарван

Врани и гарвани са птици, които са познати на почти всички. Въпреки че и двете птици си приличат, има много разлики между двете, вариращи от физическите характеристики до поведението и местообитанието.

Семейството на гарвани обхваща различни видове птици като свраки, гарвани и сойки. Поради сходството във външния вид, много използват имената на птиците погрешно. Първата видима разлика между гарван и гарван е размерът. Гарваните обикновено са с по -голям размер от гарваните. Когато гарванът може да бъде с височина до 64 см, височината на врана варира до 46 см. По същия начин размерите на крилата, краката и клюна също се различават. Тъй като са по -големи по размер, гарваните са много по -тежки от гарваните. Възрастовите граници на гарвани са повече от тези на гарвани. Когато врана живее до 8 години, гарванът може да живее до 30 години.

Перата на Гарван са лъскави и имат лилав оттенък, когато слънчевите лъчи падат върху него. Но гарваните имат обикновени черни пера, които също могат да имат по -светли белези по тях. И като говорим за опашката, опашката на гарван има триъгълна форма, а тази на врана е на квадрат и равномерна. Враните имат по -дебели човки от гарвани, което им помага в хранителните навици. Друга разлика в клюновете е, че врана има нещо като плосък клюн, докато гарванът има извит и мощен.

И ако сте се вслушали в виковете на двете птици, ще разберете, че звукът на врана е по -дразнещ от този на гарваните. Гарванът също има способността да имитира определени звуци. Можете да намерите гарвани във вашата градина, съседни места, електрически линии и дори на много оживени места. Но гарваните не могат да бъдат намерени така. Те обичат уединението и уединението и затова се срещат в горите и хълмовете, където човешката популация е по -малка или нулева. Подобно на местообитанието, хранителните навици на гарвани и гарвани също са различни. Когато гарваните търсят плодове, зеленчуци и други храни в групи, гарваните ловуват самотно. Така че врани никога не са приятели на фермер, тъй като унищожават посевите. Въпреки че и двете птици са всеядни и се хранят с мърша, гарваните се хранят повече с мърша, особено с овце.

Има различни видове гарвани по целия свят като американските гарвани, джунгли и гарни. По същия начин има много различни разновидности на гарвани.

Резюме: 1. Врани и гарвани се различават по размер, а гарваните са по -големи. 2. Гарваните имат лилав лъскав оттенък върху перата, когато слънчевите лъчи падат върху тях, докато гарваните имат обикновени тъмни пера. 3. Продължителността на живота на врани е много по -малка в сравнение с тази на гарваните. 4. Врани се чистят в групи, докато гарваните ловуват в самота. 5. Врани могат да бъдат намерени сред жилищата на хората, но гарваните предпочитат да стоят настрана в хълмовете и горите.

11 коментара

 1. Има някои изключения, когато гарваните стоят далеч от човешките места. Тук, в Санта Фе, Ню Йорк, където сме близо до планините, много гарвани обикалят районите около търговските центрове, кацнали върху светлинни стълбове и парапети на сградите. Представям си, че се гмуркат в контейнери. Те са огромни и се хранят. Изглежда са заложили моловете като своя територия и не са много врани. И обратно, в жилищните квартали гарвани ще летят надолу в дворовете, но Гарваните остават във високите смърчови дървета и рядко слизат в дворовете. Представям си, че обичат да си оставят по-широко отворено пространство, за да избягат бързо.

  • Вероятно търсят малки ранени животни, ударени от коли на паркинга.

   Или това, или те чакат да оставим храна или пари. хаха

 2. Гарваните са тези, които стоят далеч от хората. Гарваните са често срещани в парковете за къмпинги и в гаража ми. Никога няма да се доближите до врана.

  • Мисля, че може да грешиш. Виждам гарвани в квартала си през цялото време и рядко съм виждал гарван. Възможно ли е тяхното поведение да варира в зависимост от местоположението?

  • Вероятно изключения, мисля. Тук в Сан Франциско няколко десетки гарвани живеят в дърветата от южната страна на сградата на Трансамерика пирамида и тази област пълзи с хора и коли. Вярно е, че не позволяват на хората да се доближават твърде много (за разлика от напълно привикналите скални гълъби), но те са избрали да живеят в градска среда. За последен път видях гарван на пуста почивка по I80.

  • Това е иронично нещо. Враните са склонни да живеят по -близо до хората, а гарваните не. Но когато група гарвани прекъсне тази тенденция или хората излязат в гората, където се намират, гарваните са много по -склонни да общуват с нас. Там, където живея в южния CT, виждам гарвани доста спорадично. Но когато се доближа достатъчно, за да ме чуят да имитирам техните обаждания, те винаги ми се обаждат. Врани ... не чак толкова.

 3. Виждал съм гарвани, гнездящи във висок бор в сърцето на Лос Анджелис, които също могат да ги хранят на ръка в Долината на смъртта.

 4. добре, за мен беше изключително пълно знание ... да събера информация по темата. добре thnxx на писателя

 5. Такива уебсайтове могат да бъдат много объркващи. Авторът започва да казва, че има много видове гарвани и хората използват грешни имена. След това се използва името „гарван“ в целия текст. Следователно да се обяснява разликата между „гарвани“ и „Гарвани“ е глупост. Току -що гледах видеоклип в Youtube със същото заглавие и той показваше гарван и няколко топа. Ако ще се опитате да ни образовате, моля, бъдете малко по -конкретни. Много видове гарвани имат блестящи пера. Например Мъртвата врана изгражда уединено гнездо, докато граковете са по -стадни и изграждат в колония, наречена Rookery.

 6. Израснах в пустинята и всичко, което знаех за гарваните, беше чрез историята на Едгар Алън По. През последните пет години живея в планините (7200 фута). Гарваните бяха доста често срещани в долината (предимно гълъби, гълъби, врабчета, гракли и сойки), но никога не видях гарван, докато не се преместих на север. Те са невероятни.

Вижте повече за: , ,