Разлика между Крейн и Чапла

Много пъти човешките очи пренебрегват леки детайли, които отличават едно нещо от друго. Това се случва особено, когато умът ни следва стратегията „Най-отдолу“ и решава първо да се съсредоточи върху цялата картина, вместо върху нейните части. Американците, които редовно виждат водни птици, често се объркват поради тази измама на човешките очи. Сред най -обърканите птици са чаплата и кранът, чийто подобен външен вид затруднява разграничаването им. Тази статия има за цел да насочи човешките очи, за да посочи тези малки разлики и правилно да разпознае птицата пред тях, за да стане експерт наблюдател на птици!

Кранове

Журавлите принадлежат към семейство Gruidae, което има около 15 вида по целия свят и само два родом от Северна Америка. Кремливият кран е най -голямата птица в Северна Америка, с размери 52 инча височина, с размах на крилата до 7 фута. Кранът на пясъчник също има размах на крилата от 7 фута. Кранът е изключително рядка птица; само 220 огромни кранове живеят днес в дивата природа и почти същия брой в плен. Те се срещат в блатата на канадския национален парк Wood Buffalo или в Уисконсин през лятото, в Тексаския национален убежище за диви животни Aransas или в прерията Kissimmee през зимата.

Чапли

Чаплите принадлежат към семейство Ardiedae. В Северна Америка се срещат много видове чапли като Големите сини чапли, Големите бели чапли, Малката синя чапла, Зелената чапла, Чернокоронната чапла и др. Големите сини чапли се срещат в Съединените щати, Мексико и Канада, докато големите бели чапли са намира се само във Флорида. Други видове чапли са с по -малки размери и рядко се бъркат с кранове. Големите сини чапли са високи до 46 инча и имат размах на крилата до 6 фута. Други видове чапли могат да достигнат височина до 25 инча.

Разлики

Жравовете и чаплите носят главите си по много различен начин. Главата, клюнът и шията на крановете са пропорционално по -тежки от телата им, поради което те трябва да извиват врата си в „S“, когато летят. От друга страна, шията на чаплите е лека и те летят с разперени шии. Друга разлика, която може да се забележи по време на полета им, е, че крановете имат резки движения в крилата си и те повдигат крилата си над телата си, докато летят. Движенията на крилата на чаплите са бавни и обикновено те държат крилата си успоредни на телата си по време на полет.

Друга разлика между тези два вида птици е, че крановете са много социални. Те се виждат най -вече далеч от дървета, заедно, на широко отворени пространства. Чаплите харесват самотен живот. Те са най -вече забелязани да ловуват или да летят сами. Някои чапли дори атакуват други чапли, ако не харесват присъствието им. Чаплите ще кацнат в дървета, както и в блата, крайречни брегове, борища, пасища, ниви и дори езера в задния двор. Тяхното социално поведение очевидно е много различно. Чаплите са склонни да строят самотни гнезда, докато крановете гнездят предимно сред няколкостотин от техните видове.

Цветът на чапли и кранове също се различава. Жравовете са предимно бели с черно лице, черни крака и по -тъмна и по -тънка банкнота от чаплите. Чаплите показват широка гама от цветови комбинации. И крановете, и чаплите ядат риба по подобен начин, но крановете използват сметките си, за да копаят в земята за храна. Чаплите, от друга страна, преследват плячката си от блатиста местност и използват инструменти за привличане на храна.

Журавли изпълняват танц, който не изпълнява никой друг вид. Ходейки бавно в търкалящи се разходки и изправен врат, крановете изглеждат много различни от чаплите.

Резюме

 • Жравовете са от семейство Gruidae, високи около 56 инча и много рядка птица с бял цвят

 • Чаплите са от семейство Ardiedae, високи около 46 инча, намерени в различни цветови комбинации

 • Крановете имат тежък врат и глава, което прави врата им „S“ оформена по време на полет; Чаплите, от друга страна, имат по -светъл врат, което улеснява летенето им с прав врат

 • Журавли летят с крила над тялото си, докато чаплите летят с крила, успоредни на тялото им

 • Крановете имат социална природа, те се срещат в групи на широки открити пространства, докато чаплите обичат да прекарват времето си сами на дървета и лов

 • Чаплите имат бавни движения на крилата, докато крановете имат резки движения и изпълняват танц, който никой друг вид не може да изпълни

9 коментара

 1. В статията „разлика между кранове и чапли“ има грешки - кранове летят с протегната шия, а чаплите летят с шия, прибрана във форма „S“.

 2. Три други уебсайта казват, че това е чаплата с по -тежката глава и S -образната шия в полет, тази казва обратното? Опечатка или всички останали грешат?

 3. Чаплите са момчетата с тежки глави и почти винаги сгъват вратовете си, докато летят, всъщност изглеждайки като друг вид птица. Трябва незабавно да поправите тази грешка, защото хората са доста объркани по този въпрос и не се нуждаят от конфликт в информацията. След кацане те могат да останат сгънати частично да удължават или напълно да разгъват врата си. Обикновено се удължава, докато се търсят малки риби, криви, за да направят копието. Много бързо!

 4. Информацията е грешна за някои разлики между кранове и чапли. КРАНИТЕ имат по -малки, по -лъскави глави и летят с изправени шии. Главата на HERONS тежи пропорционално повече от телата си и лети със свита шия във форма „S“. Има и видео, което дава същата дезинформация. Ако е ваше, може да искате да промените и това. Опитайте да потърсите в youtube „летящи сини чапли“ и „летящи кранове на сандхил“, за да видите разликата сами.

 5. По някаква причина успях да стигна до Голяма синя чапла на около 1 метър разстояние. Искаше ми се да кажа „WTF !!!!!!“.

 6. Предишните коментари от преди 3 години са правилни относно крановете, които са изправени и чаплите в S, докато летят. Моля, коригирайте уебсайта си !!

 7. Наистина, хората, които пишат статии онлайн тези дни. Може би Алана е трябвало първо да потърси информацията си в Google!

 8. Тази статия все още е невярна относно формата и позицията на шията в полет.

Вижте повече за: ,