Разлика между Койот и Вълк

coyote_wolf_s Койот срещу вълк Койотът прилича на вълк, но всъщност и вълците, и койотите имат много разлики помежду си. Понякога койоти се наричат ​​„лаещи кучета“ и принадлежат към семейството на кучетата. Червените вълци са видовете, които най -много приличат на койоти.

За разлика от вълка, койотът има гъста, дебела опашка, която държи ниско до земята. Вълците обикновено имат сива, черна или бяла козина и са по -големи по размер от койотите. Когато възрастен койот тежи около 10 кг, вълкът може да бъде около 25 кг. Краката на койот са видимо по -тънки от тези на вълк.

Койотите се срещат най -вече в южната, централната и западната Канада. Вълците могат да бъдат намерени в Аляска, Северна САЩ, Лабрадор и териториите на Юкон. Койотите обикновено се считат за срамежливи и неконфронтирани и основните им храни са по-малки животни като мишки и зайци, определена растителност и мърша. Те често ловуват по двойки и ловят животни като елени, когато са заедно. Вълците, от друга страна, ловят по -големи животни като кози, овце и лосове и ловуват в глутници. Те използват метода за маркиране на аромат, за да определят своите територии и да проследят плячките.

Понякога койоти могат да бъдат намерени в по -малко населените места, но обикновено не причиняват никаква вреда на жителите там. Всъщност койоти са полезни за хората до известна степен. Те ловят дребните гризачи, които унищожават отглеждането. Тези животни често се считат за интелигентни и адаптивни. Въпреки това може да атакува и да се храни с вашите домашни и домашни птици, ако не бъде забелязано. За да държите тези животни далеч от вашите домашни любимци, можете да използвате ярки фенерчета, да издавате силни звуци, за да ги плашите, и да държите домашните си любимци в безопасни клетки или огради. Вълците също са потайни и гледат на хора. За да държите вълците далеч от заобикалящата ви среда, винаги поддържайте чиста и сигурна обстановка. Койотите обаче се считат за по -адаптивни към хората от вълците. Обикновено те не нападат хората поради малките им размери и срамежливо поведение.

Вълците вият, за да общуват с останалите членове на глутницата и други глутници. Те също вият, за да привлекат приятели, когато се събудят и когато усетят някаква опасност. Войът или кората на койоти са с висок тон и дълги издигащи се и спускащи се ноти. Хората наричат ​​обажданията на койоти като иип и крясъци.

Резюме: 1. Вълците са по -големи от койоти. 2. Койотите имат гъста опашка от вълците и често я държат ниско до земята. 3. Вълците ловуват в глутници, докато койотите ловуват предимно по двойки. 4. Койотите са по -адаптивни към хората от вълците. 5. Призивите на вълка се наричат ​​като вой, докато тези на койотите се наричат ​​вой, викане и ипс в зависимост от издигането и спадането на нотата.

25 коментара

 1. Въпреки че има очевидни разлики между вълци и койоти, тези разлики изглеждат бледи в сравнение между различните породи кучета. Тъй като и трите могат да се кръстосват и да произвеждат плодородно потомство, те изглежда имат много повече общо от това, което ги разделя.

  Въпросът, който ме интересува, е степента, до която койоти са допринесли за своята генетика в домашните породи кучета. Едно се чете, че всички кучета са потомци на вълка, но защо не е вероятно ДНК на койотите също да присъства при някои кучета?

 2. Благодаря ви за тази статия! Въпреки че сега койотите стават още по -смели! Живея в горите и хълмовете на Индиана и те бяха в задния ми двор посред бял ден днес, гледайки малкото ми куче !!! Те бяха в двойка и изключително близо до къщата. Издавахме силни звуци и им крещяхме, но едва когато другите ни 2 кучета започнаха да лаят и изтичаха, койотите изчезнаха.

 3. вълкът и койотът имат много различия. Койотите не са по -бързи, по -умни са. Вълците са различна история, по -бързи, по -силни, по -агресивни. Но кой губи повече енергия за лов? отговор: вълци знам какво Койотите не спират, но на всеки 48 часа койотите нямат територия, защото никога не остават в зона като 10000 акра, които не спират, те продължават да вървят. убиват животно, спират и го изяждат.Койотите не го убиват, ще го изядат, когато вървят. на кого му пука за малките им? всъщност са равни, защото това е инстинктът на майките, дори ако това означава да се изправиш срещу 20 слона. повярвайте ми всичко тук е вярно.

  • wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwoooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwww не знаех това. Забавни факти, аз просто правех контур за койоти, така че просто ще използвам този мир от факти, за да го добавя. Така че, когато отразя очертанията си, ще ви извикам.

 4. Всъщност, тъй като койотите са самотни и са по -привикнали към хората, те имат повече възможности и са по -склонни да атакуват.

  • Не^ Живея от койоти и след като те видят, те бягат и ми се доверяват, те те виждат, преди ти да видиш тях

   • А вълците не?

    Сериозно, от гледна точка на опасност за хората, дивите кучета и домашните кучета са много по -лоши от вълците или койотите, но има документирани нападения на койоти върху хора в долните 48 ... но не и вълци.

   • Току -що гледах документален филм за койоти, убиващи млада жена в Кейп Британия.

 5. Койотите тичат повече от място на място и губят по -малко енергия? ... усвоявате ли това, което казвате?. Вълците са по -умни и имат по -голям мозък ... причина защо са по -добре организирани ... койоти по -умни от вълците ... да, така ... и кучетата вият вместо да лаете. Вие хората трябва да се документирате по -добре и да не използвате вашите импулси или фалшиви митове, за да управлявате преценката си. Вълците са склонни да са отдалечени към хората и аз знам това, защото видях това, което показва много контрол, докато те са доста мощни, ако са добре хранени. И койоти са тези, които са по -смели от вълците и вълците едва представляват заплаха за добитъка, защото го атакуват (отново са далеч към хората), ако някои идиоти са убили всички добри диви животни в техните ловни полета. обвинявам вълците за действията на койоти. От малко съм имал по -често проблеми с кучета или диви кучета, а не с вълци ... те може да са най -умни и силни и най -организираните кучета, но тъй като нямат причина най -вече да ловуват хора, те направете n ”t..те просто държат дистанция или просто бягат.Но те те нападат страшно, ако продължаваш да тичаш след тях с кучета.

 6. Тази статия трябва да бъде преработена. Живеех в много населен район на Лос Анджелис в края на 80 -те години и наблюденията на койоти, както и нападенията срещу домашни любимци, бяха обичайни дори тогава. Загубих котка от койот насред Глендейл през 1987 г., много преди интернет (а оттам и тази статия) да бъде широко достъпен. Дори диапазонът, посочен за койоти, е неправилен, ограничавайки койоти до Канада и вълци само в северните части на САЩ.

  • позволете ми да добавя към предишния си пост тази малка част от статията на National Geographic за хибридите койот/вълк, живеещи в източните части на САЩ и Вирджиния:

   „Койотите първоначално са жители на средна Америка, особено между Скалистите планини и река Мисисипи, както и части от Канада и Мексико.

   До края на 20 -ти век универсалното животно - което може да яде почти всичко, от кожа за обувки до плодове - се е разпространило в почти всеки ъгъл на САЩ, дори в Ню Йорк.

   източник: http://news.nationalgeographic.com/news/2011/11/111107-hybrids-coyotes-wolf-virginia-dna-animals-science/

 7. 1 на резюмето е грешно вълците имат по -гъсти опашки

 8. Аз съм бивш жител на SoCal. Живях в района на Whittier/La Habra през цялото си детство. Дори през 70 -те и 80 -те години трябваше да се внимава с койотите през нощта. Това е общоизвестно. След като прекарах 5 години в морската пехота, мигрирах в Скандинавия. Тук съм от 19 години. Тук, в Скандинавия, е известно, че вълците водят кучета, домашни любимци и нападат малки деца. Понякога смелите вълци ми напомнят за манталитета на планинските лъвове на SoCal. Разбира се, тези атаки са редки, за разлика от броя на вълците. По -вероятно е да бъдете нападнати от руснак. Както и да е, смелите вълци обикновено се ловуват и убиват.

 9. Жалко, че тази статия все още е налична в сегашния си вид; почти всичко в него се нуждае от преразглеждане.

Обратни обрати

 1. Разлика между Вълк и Куче | Разлика между | Вълк срещу куче
 2. Разлика между куче и койот | Разлика между | Куче срещу койот

Вижте повече за: , ,