Разлика между китайски лица и японски лица

Ясно е, че хората, живеещи в Южна Азия, имат значителен брой прилики, което затруднява хората да определят разликите между хората от различни националности. Корейците, китайците и японците имат сходни физически и поведенчески характеристики за разлика от хората от други страни. Сходството между китайците и японците е толкова дълбоко, че може да се посочи японец като китайски гражданин и обратно. Въпреки големия брой прилики, съществуват значителен брой разлики между китайските и японските лица.

Разлика между китайски лица и японски лица

Описание на японските лица

Японското лице има свои собствени значими свойства, които са различни от лицата на китайците или други хора, живеещи в Азия. Някои от свойствата на японското лице включват по -дълги и широки лица, бледо лице, особено за хората, живеещи в студените райони на Северна Япония, и по -големи очи, които са наклонени надолу.

Разлика между китайски лица и японски лица

Описание на китайските лица

Лесно е да се открие китаец само по погледа на очите му , особено за онези хора, които постоянно са общували с китайците. Една от тяхната отличителна идентичност на лицето е, че те имат по -кръгло лице с по -малки очи, които са под ъгъл надолу.

Разлика между китайски и японски лица

1) Комплекс от китайски и японски лица

Една от основните разлики между японското и китайското лице е тенът им. Въпреки че повечето от тях изглеждат с подобен бял или червен тен, японците, живеещи в северна Япония, имат бледо лице на лицето си. В допълнение, малцинствените племена на Аомони и Хокойдо имат бледа кожа на лицето си, което се дължи силно на климатичните условия в Северна Япония, която е студена през цялата година. От друга страна, китайците имат смесен тен поради различията в племената от династията Хан и междубраковете между тези племена. По -голямата част от китайското население обаче има бял тен.

2) Форма на лицето за китайски и японски лица

Формата на лицето е друг отличителен аспект, който хората, изучаващи различията между двете националности, трябва да разберат. Японците имат по -дълго и широко лице, което ги кара да изглеждат като с голяма глава. Интересното е, че лицата им нямат правилна форма, но обикновено се описват като по -дълги и по -широки, което ги кара да имат по -широк изглед отпред. Това не е същото за китайския народ. Китайците имат по -закръглено лице, което улеснява откриването им, особено когато са в други страни. Повечето китайци имат определена форма по лицата си, която почти прилича на перфектен кръг.

3) Ъгъл на очите при китайски и японски лица

Въпреки че и японците, и китайците имат по -малки очи, които изглеждат еднакви за всички азиатски племена, съществува известен контраст между китайските и японските очи, който лесно може да бъде открит от всеки човек, който обръща по -голямо внимание. Ако се вгледате по -отблизо, е ясно, че японците обикновено имат „набръчкани очи“ с бадемова стърчаща паралелна форма на качулка. Освен това очите им изглеждат малко по -големи и са под ъгъл надолу. От друга страна, китайците имат очи с фокусната област над клепачите и под очите. Освен това очите им са със средни до по -малки размери и обикновено са под ъгъл надолу.

4) Мимика на китайски и японски лица

Изразът на лицето се отнася до емоционалния аспект, който се изразява чрез лицето, след като човек се изправи пред нещо, което или излиза, досадно или изненадващо сред другите аспекти. Когато японците са изложени на такива условия, те са склонни да показват намръщено лице, което е причинено от по -големите им очи. От друга страна, китайците имат ясно изразено изражение на лицето, което показва сякаш се усмихва, когато е подложено на емоционален аспект, който е изненадващ, излизащ или досаден сред другите. Това означава, че е трудно да се обясни дали китаец е раздразнен, щастлив или дори изненадан.

5) Видна черта на китайските и японските лица

Най -забележителната черта в лицето на японците са очите им. Това е така, защото те са големи и лесно могат да бъдат видени от всеки индивид. В допълнение, те имат по -дълго и по -широко лице, което дава по -голям изглед на очите, което ги прави една от забележителните черти на лицата им. От друга страна, китайците имат кръгло и по -малко лице, което прави очите им да изглеждат по -малко изпъкнали.

6) Грим

Както японките, така и китайките използват гримове по лицето си, което може да се използва като фактор за разграничаване на двете сходни националности. Японките използват неутрални стилове на грим, което означава, че е трудно да се разбере дали някой е нанесъл грим на лицето си. Китайците използват опушен вид и червено червило и лесно могат да бъдат разпознати сред различни племена от Азия.

Разлика между китайски и японски лица

Разлика между китайски лица и японски лица

Резюме на китайски и японски лица

  • Разбирането на различията между лицата на японците и китайците е важен аспект, защото човек ще може лесно да прави разлика между двете националности.
  • Екскурзоводите и индустрията на гостоприемството трябва да разбират различните аспекти на лицето на японците и китайците, за да могат те да използват подходящия език, за да общуват с тях по време на пътувания и в развлекателните заведения.
  • Освен това общуването с хората, използващи родния им език, ги кара да се чувстват оценени и да развият чувство за принадлежност в новата среда.

6 коментара

  1. Японците имат пикселизиран ваген.

  2. Всъщност японските очи са с ъгъл нагоре. Китайски ъгъл надолу.

  3. не казвайте „настръхнали очи“ Сигурен съм, че можете да измислите по -научен и по -малко обиден термин

  4. Китайски японски пеканес ги погледнете

  5. Оранжевата/ червената/ жълтата таблица в края изглежда противоречи на всичко в текста, така че мисля, че нещо е транспонирано. Също така Жаклин Таволети е абсолютно права. Ако сте използвали фразата „напукани очи“ в разговор тук в Лондон, тогава всеки, който чуе, ще задъхне, а няколко дори ще възразят с вас. В тази жаргонна фраза има дълга история на омразни предразсъдъци, така че определено трябва да се избягва сега, когато сте наясно с това 🙂

  6. Интересно сравнение, но лошо изпълнено. Пътувал съм и съм живял много години в Китай, Япония и понякога Южна Корея. Китай е държава с около 55 различни етнически групи, всяка група със свои много отличителни черти. Да речем, че просто описвате китайци с произход Хан, северният и южният Хан също имат малко различни черти. Това, което описахте, са „стереотипни“ южнокитайски черти. Да, има отличителни черти, които разделят китайците и японците (и корейците). Но доколкото знам, източноазиатските черти са склонни да се припокриват - дълги и къси лица, големи и малки очи, разбирате същността.

Вижте повече за: ,