Разлика между Bull и Ox

bull Бик срещу Вол

Разликата между бик и вол отива по -далеч от това как се отнасяме към добитъка. Волове или волове, всъщност се използват за различни цели, отколкото бикове. Волът обикновено се използва за неща като дърпане. В развиващите се страни те и до днес се използват за теглене на плуг и прибиране на реколтата.

Бикът е начинът, по който говорим за говеда (или крави), когато говорим за мъжкия пол на вида. Волът е научно кодиран като подрод на говедата. Технически това прави всеки родствен вид като братовчеди, но не ги прави идентичен вид.

С изключение на няколко, които се използват за разплод, обичайно е кастрирането на вола. Биковете обаче почти никога не се кастрират. Биковете, намерени в добитъка, се използват за разплодни цели, както и за запаси. Това поражда необходимостта да се произвеждат повече говеда на по -бързи темпове. Воловете са по -контролирани, когато става въпрос за разплод. Това обикновено се дължи на факта, че те просто не се считат за много популярен източник на храна, особено в развитите страни.

Волът обикновено е по -голям от бик. Воловете, използвани като „теглени“ или теглещи животни, обикновено са на възраст над четири години, за да се гарантира, че те са най -обемисти и пълни, що се отнася до техния размер. Като алтернатива повечето бикове са по -малки от вола, а говедата от месо обикновено се колят преди да навършат четиригодишна възраст.

Мнозина погрешно смятат всеки кастриран бик за вол. Това обаче е неточно, тъй като те споделят всички говежди гени, но имат действителен отличителен генетичен код, който ги отделя един от друг.

Що се отнася до символиката, има онези култури, които ги смятат за отделни единици, а има и такива, които класифицират както биковете, така и воловете заедно. Китайският календар предлага представяне както на бика, така и на вола, за годините на раждане, включително, но не само, 2009, 1997 и 1985 г. Други култури и религиозни принадлежности често разделят двете животни. Индуистките празнуващи разпознават вола.

Резюме:

1. Воловете са теглещи или теглещи животни, обикновено използвани за транспортиране на каруци или за теглене на плугове.

2. Докато и двете са част от говедото семейство, воловете са подрод от мъжкия добитък или бик.

3. Воловете се кастрират, а развъждането е по -контролирано и избирателно.

4. Типичният вол е по -голям от типичния бик

5. Волът и бикът имат сходни, но уникални генетични ДНК кодове.

6. Въпреки че поддържат религиозна и етническа символика, те често се обявяват отделно.

6 коментара

 1. Винаги сме споменавали непокътнат възрастен мъжки едър рогат добитък. Мъж се кастрира, когато кафене, което наричаме бик. Мъжко говедо, кастрирано като възрастен, наричаме вол. Не съм знаел за подгени или, в този случай, за непокътнат вол или кастриран бик и не мога да намеря други данни, които да вярват в противното.

  Различните размери се получават, защото волът е пуснат на работа и оставя да остарее. Изглежда също имате идеята, че биковете са източник на храна, а не са. Билетата се отглеждат за месо, биковете имат твърде много тестостерон, което прави месото жилаво.

  Също така няма бик китайски зодиак, има тигър, заек, дракон, змия, кон, коза, маймуна, списък, куче, прасе, плъх и символ, който често е погрешно представен като вол, но обикновено се отнася до воден бивол.

 2. Тази информация по -горе е невярна!

  Мъжко теле, ако не е кастрирано, ще се превърне в бик.

  Ако бъде кастриран, той се познава като вол.

  Така е !!

  • Не си прав Гавин. Кастриран (на всяка възраст) мъжки говеда е волан. Бикът може да запази тестисите си и да предаде генетични белези - чрез естествено или изкуствено развъждане. Вол, Е отделен род. Те могат (хромозомно) да се кръстосват с всяка порода говеда (както и всяка друга, ако е позволено от хора). Те обаче са различни по това, че стават по -големи и живеят по -дълго. Малцина биват заклани, тъй като „работят за препитание“ правят мускулите твърде жилави, за да бъдат омекотени за ядене. Биковете, когато се „оттеглят“ от разплод, се колят - но отново възрастта и хормоните (естествено срещащ се тестостерон, произвеждан от собствените им тела) правят месото много жилаво, така че обикновено се използва за приготвяне на месо от хамбургер (смляно говеждо месо).

 3. хубаво ..

 4. Тази информация е невярна.

  Бикът е възрастен некастриран мъжки домашен рогат добитък (наричан в САЩ „кормило“). Волът е бик, на който са му извадени половите органи.

  Те са част от един и същи род: Bos Taurus.

  Вижте „бик“ и „вол“ в речника на Merriam-Webster.

Вижте повече за: , ,