Разлика между двуполов и пансексуален

sexual Би сексуално срещу пансексуално Има известно припокриване при определяне на бисексуална и пансексуална ориентация; обаче има важни разлики между двете идентичности.

Бисексуалните хора са привлечени сексуално и романтично както от мъже, така и от жени и са способни да участват в чувствени отношения с двата пола. Въпреки че могат да създадат смислени, трайни отношения с двата пола, бисексуалните индивиди могат в малка или голяма степен да имат предпочитания към единия пол пред другия.

По същия начин, пансексуалните хора могат да бъдат сексуално привлечени от лица, които се идентифицират като мъже или жени; те обаче могат да бъдат привлечени и от тези, които се идентифицират като интерсексуални, трети пол, андрогинни, транссексуални или много други сексуални и полови идентичности. Последното разграничение е това, което тегли границата между пансексуалността и бисексуалността. Хората, които се самоидентифицират като пансексуални, правят това с цел, за да изразят, че са способни да бъдат привлечени от различни полове и сексуални идентичности, независимо дали попадат в двоичния пол или не. Признаването на съществуването на различни полове и сексуалности е основен аспект на пансексуалната идентичност. Пансексуалните хора всъщност са бисексуални; бисексуалността обаче не поставя същия акцент върху осъзнаването на сексуалната и половата идентичност, а по -просто показва привличане към двата (общоприети) биологични пола.

Разликите между двете сексуални идентичности се подкопават от факта, че някои хора, които се смятат за пансексуални, се идентифицират като бисексуални от удобство, тъй като това е по -широко известна сексуална идентичност. В допълнение, някои хора, които се смятат за бисексуални, може да са отворени да се срещат с някой, който не е джендър за пола.

Самовъзприемането, а не обективната сексуалност, определя коя сексуална идентичност индивидът избира да прегърне. Простото привличане към двата биологични пола не означава, че човек се смята за бисексуален. Всъщност много хора в един или друг момент ще имат някакво романтично или сексуално преживяване или чувства към всеки пол, но повечето не биха приели бисексуалния етикет. По същия начин привличането от хора, които приемат различни идентичности, не означава, че индивидът ще се идентифицира като пансексуален. Има няколко организации, които са насочени единствено към тези, които се идентифицират като пансексуални, а много бисексуални организации включват алтернативни идентичности като: пансексуални, всесексуални, мултисексуални и други немоносексуални, така че представителството и видимостта вероятно също играят роля в начина, по който хората избират да се самоидентифицира.

Има някои противоречия относно двата етикета, тъй като някои в бисексуалната общност се чувстват така, сякаш пансексуалният етикет е форма на бисексуално изтриване и че бисексуалната идентичност вече включва тези, които имат влечение към тези, които попадат навсякъде по джендърния континуум и извън него. Има чувството, че пансексуалните хора просто избягват бисексуалния етикет поради свързаните с него стигми (че бисексуалните хора са просто алчни и безразборни и разпространяват болести както сред хетеросексуалните, така и в хомосексуалните общности). Обратно, мнозина в пансексуалната общност се чувстват така, сякаш тези вярвания са форми на предразсъдъци и изтриване на пансексуалността.

Не само тези, които се идентифицират като биологично мъже или жени, се идентифицират като бисексуални, половата идентичност на хората, които използват и се чувстват комфортно с този етикет, варира. Пансексуалният етикет; обаче е по-подходящ за тези, независимо от собствената им полова идентичност, които понякога не се вписват добре в мъжкия или женския пол, например, когато хората, които са ангажирани в хомосексуална или хетеросексуална връзка и партньорът им преминава от мъжки към -женски или женски към мъжки. Въпреки че някои избират да променят сексуалната си идентичност в зависимост от пола, към който е преминал партньорът им, все по-голям брой са избрали да се етикетират като пансексуални, странни или една от другите немоносексуални идентичности . Пансексуалната идентичност е много по -подходяща за свързването на индивиди, които приемат различни сексуални и полови идентичности.

Много хора силно се идентифицират като бисексуални или пансексуални и никога не използват етикетите взаимозаменяемо. Всяка общност е представена със собствен флаг, набор от цветове и общи идеологии. Флагът на бисексуалната гордост е раиран с цветовете кралско синьо, пурпурно и лавандулово, представляващи привличане на един и същ пол, противоположно привличане на пола и привличане съответно към двата пола. Пансексуалното знаме е ивично с роза, синьо и злато, представляващи съответно женски пол, мъжки пол и трети пол. Третият пол включва онези, които са интерсексуални, половци, транссексуални , андрогинни и други, които се идентифицират като двата пола. Всеки флаг е представител на всеобхватните идеологии, лежащи в основата на бисексуалната и пансексуалната идентичност, като бисексуалността показва способността да бъдете сексуално привлечени и да ангажирате романтични отношения с двата пола/пола, а пансексуалността показва способността да имате романтични привличания и отношения с хора от различни полове и сексуалност.

 • Бисексуалният е сексуално привлечен от двата пола, мъжки и женски, докато пансексуалният е способен да изпитва романтични чувства и привличане към мъже, жени и лица от трети пол.
 • Бисексуалната идентичност повече установява привличане към двата пола, докато пансексуалната идентичност повече признава съществуването на други полове (трети полове) и способността да бъдат сексуално привлечени от индивиди, идентифициращи се като тези различни полове.
 • Бисексуалните и пансексуалните общности имат свои собствени знамена, цветове и идеологии.
 • Пансексуалната идентичност е по -благоприятна за хора, които имат отношения с хора от различен пол и сексуалност.

92 коментара

 1. Бих искал да не се съглася с тази статия по един ключов момент. Способността да бъдете привлечени от транссексуален, транссексуален, интерсексуален човек няма почти нищо общо със сексуалността. Познавам много директни мъже, които биха искали да се срещат с mtf транссексуал, защото ще я видят като жена. Познавам и лесбийки, които биха се срещали с mtf транссексуални по същата причина. Много е обидно както за транс общността, така и за останалите от нас да приемем, че само тиганите са привлечени от тях.

  Също така като бисексуален никога не съм изпитвал натиск да се идентифицирам като хетеросексуален или хомосексуален.

  По -долу е може би една от най -добрите статии, които съм чел и обяснява фините разлики между тези две сексуалности.

  http://fuckyeahbisexuals.tumblr.com/pansexualityvsbisexuality

  Това е много малка линия и много хора дори не се интересуват да правят разлика. Идентифицирам себе си като бисексуален, но мога да се видя и като тигани, единствената истинска причина да използвам би е, защото това е по -известният термин. Това важи за повечето бисексуални. Терминът бисексуалност е възникнал, преди проблемите на пола да са били силно дискутирана тема, поради което терминът е широко известен и използван дори след като разберем сивите зони на пола. Никога не бива да се предполага, че някои от тези, които се идентифицират като бисексуални, се интересуват само от мъже и жени от пола. Това наистина просто означава, че човекът не е моносексуален.

  Мисля за бисексуалност като за разклоняващ се термин за немоносексуални, като пансексуалността е подсексуалност под него.

  • И също така много транс хора се идентифицират силно като един или друг пол. А какво да кажем за хората, които се идентифицират като бисексуални, но са привлечени повече от човека, а не от пола на човека? Тази статия изобщо не ги споменава.

  • Кристи, бих искал само да ти благодаря, че изясни това. Бях потърсил определението за пансексуалност, защото не знаех какво означава това и ме обърка, защото се идентифицирам като бисексуален, но нямам проблем да бъда с някой от третия пол или с някой транссексуален. Така че благодаря, че изяснихте това по лесен за разбиране начин. Сега знам, че всъщност няма разлика, само че терминът бисексуален е по-широко известен от пансексуалния.

  • Гаджето ти звучи като педик.

  • Това означава, че хората, които се идентифицират като бисексуални, могат или не могат да приемат транс като пол, в който са преминали/идентифицират се. Ако обаче кажете, че сте пансексуални, това означава, че няма място за отхвърляне на привличането към транссексуални хора, защото сте привлечени от всички, което обхваща транс. Претендирането (значението) на бисексуалността е или твърдение „Харесвам цис мъже и цис жени, но не транс мъже и жени, защото не ги мисля за жени“, или „харесвам мъже и жени, независимо дали са родени по този начин или не, защото Мисля, че тяхната лична идентичност не е моя работа и тъй като не ми пука за гениталиите им, защо има значение за мен, ако са сменили своите или имат личност, която „не съответства на гениталиите им“

   Това е хипотетично, само в случай, че не сте разбрали.

   Някои хора никога няма да мислят за транс като пол, който идентифицират. Въпреки това, това също означава, че някой може да претендира, че е пан и да е способен да обича транс мъжете и жените, но не е съгласен, че тяхната полова идентичност е правилна.

   Това не е доброто нещо, а приемането. Въпреки това, те все още биха паснали по този начин на своите сексуални/романтични етикети. Можете да бъдете бисексуални, а не като транс хора, можете да бъдете бисексуални и като транс хора. Това не твърди, че транс хората не са мъже и жени от моя страна, а че те * са * изключени като такива от някои хора. Можете да бъдете пансексуални, но все пак да не сте съгласни, че половата идентичност на някого е „правилна“, но все пак да ги обичате, въпреки че те имат различни гениталии. Всъщност не съм съвсем сигурен в пансексуалността, но се опитвам да бъда честен.

  • Бисексуалните хора също могат да бъдат привлечени от множество, небинарни полове. Знам, защото съм един.

  • Горката Кристи, не бихме искали да те обиждат. Но защо не опиташ да си вземеш живот!

  • Аз съм бисексуален мъж и съм женен за транссексуална жена. Хората не могат да избират кой ги привлича и вярвам, че има няколко пола и няколко пола.

 2. Бифобични лъжи и глупости.

  „Бисексуалът е човек, който може да сложи ръка на панталона на някой друг и да бъде доволен от всичко, което намери.“ - много истински думи се говорят на шега.

  Има само два основни пола, но има повече от два пола. Това изглежда е нещото, което много хора, идентифицирани с пансексуалност, не успяват да схванат.

  Не само, че много бисексуални хора са привлечени от транссексуални/сексуални хора, доста транс хора се идентифицират като бисексуални. Бисексуалните хора не са хомогенна група, която може да бъде привлечена само от женски био жени и мъжки био мъже.

  Пансексуално идентифицираните хора често се представят като много погрешно информирани за бисексуалността - както в горната статия - (не знам дали писателят се идентифицира като пансексуален или не, но съм проклет, че те не се идентифицират като бисексуални). Бисексуалността няма нищо общо с твърд двоичен код. дефиниция или възглед за мъжки и женски пол и роли на половете. По ирония на съдбата първоначалното значение на бисексуалното е: „Да имаш мъжки и женски репродуктивни органи; хермафродитен ”. И думата все още се използва в този смисъл от някои учени - например морски биолози, отнасящи се до риби, които имат естествената способност буквално да променят репродуктивния си пол.

  Бифобия конкретно означава страх, неприязън и омраза към бисексуалността и бисексуалните хора. Панфобия означава страх от всичко като цяло. Пансексуално идентифицираните хора никога няма да бъдат подложени на „панфобия“ специално поради тяхната сексуална ориентация. Те обаче могат да бъдат подложени на бифобия и хомофобия и дори хетерофобия.

  Вярно. Много бисексуални хора се чувстват притиснати както от „гей“, така и от „прави“ „общности“, за да се идентифицират като директни или гейове. Това е бифобичен натиск да се приспособи към хетеронормативната двоична система на прав срещу гей, която твърде много гей и лесбийски идентифицирани хора все още основно поддържат. Сериозно, това не е „панфобичен“ натиск от какъвто и да е вид. Така че, ако се идентифицирате като пансексуален, а не бисексуален, тогава трябва сериозно да се запитате дали не просто се опитвате да избегнете стигмата, лъжите и предразсъдъците, натрупани върху бисексуалните.

  Трябва също да се запитате дали се боря с бифобията или всъщност я подкрепям по някакъв начин? Е, вие подкрепяте бифобията, ако увековечавате лъжи като: „Докато пансексуалните индивиди са привлечени от мъже, жени, транссексуални, транссексуални и интерсексуални индивиди, бисексуалните индивиди са привлечени само от техния пол или от противоположния пол.“ - Виждаш. Как смееш? Няма звезди е моят глас.

  • Гери го разбра на 100%. БЛАГОДАРЯ, Гери.

   Етикетите са проблем, тъй като повечето хора не могат да бъдат етикетирани с точност. Смятам се за бисексуален заради простотата, просто за да не се налага да отговарям на дузина въпроси - привличат ме мъже и жени. Привличат ме и хора, които са интерсексуални. Отворен съм за транссексуални жени (мъже към жени), които са претърпели операция, но нямам сексуално влечение към трансвестити/кръстосани мъже (казвам отворен само защото никога не съм бил с транс човек, но бих се съгласил напълно, ако щракнем ). Но не съм сексуално привлечен от женски към мъжки транс. (не че съм научил досега ...)

   С други думи, аз съм по -отворен от това, което тази статия описва като бисексуални, но не толкова отворено, колкото това, което описва като пансексуално.

   Намирам всички за красиви и личността е номер 1, а не физически/родов секс. Аз лично вярвам, че има три пола (мъжки, женски и интерсексуален), но вярвам, че хората могат и трябва да се идентифицират като всичко, което ги прави удобни. Предпочитам мъжете, които се обличат по -„мъжествено“, и жените, които се обличат по -женствено (т.е. „лесбийки с червило“) и въпреки това бих се срещал изцяло с мъж на жена, стига тя да е женствена. Обичам играчките, но нямам склонност да ме привличат онези, които биха стигнали дотам, че да идентифицират „буч“.

   Така че, всеки има различни предпочитания и те могат да станат доста специфични.

   Важно е да запомните, че предпочитанията на хората се променят - не защото са объркани или не знаят кои са, а защото като човешки същества ние непрекъснато растеме, учим и имаме нов опит. Мисля, че докато някой не е бил с всеки тип хора, той никога няма да разбере на 100% какво предпочитание има. Те просто ще имат доста добра идея. За мнозина това е достатъчно. За други - това е прекрасно пътешествие на откритие.

   И не, не намеквам, че хората трябва да спят наоколо ... хаха ... Просто заявявам, че цялото това етикетиране е почти безсмислено и ненужно.

   Любовта е любов, -М.

   • Мисля, че докато някой не е бил с всеки тип хора, той никога няма да разбере на 100% какво предпочитание има.

    Бях с теб до този момент. Това е най -изтриващото нещо, което съм чел. И така, какво? Хората, които никога не правят секс, не знаят каква сексуалност са? Хората, които никога не изпитват връзка с транс жена или мъж, не са би или пан? Лесбийки, гейове и прави хора просто се шегуват, докато не бъде доказано друго? Сексуалността е нещо. Знам, че има някаква идея, че сексуалността е течна за всички, но не е така. По същия начин тази идея, че повечето хора ще бъдат привлечени от повече от един пол през живота си, е пълна глупост. Аз съм странен, но признавам, че queer общността е много малка по отношение на световното население. Част от това са нелинейни фобисти, които правят неща, което прави хората по -малко вероятно да излязат от килера, но дори и да кажем, че удвоява или утроява количеството на странниците на планетата, което все още би било малка част от населението. Мисля, че достигате до тук.

  • Честно Гери? Има много неща, с които не съм съгласен в коментара ви. Първо, няма два основни пола. Много хора се раждат като интерсексуални и това е доста често срещано явление. Твърдението за друго е ненужно изтриване. Сигурен съм, че нямате предвид нищо с това, но това е обидно за всички недвоични идентифициращи междусексуални народи.

   Второ, моля, спрете да обвинявате пансексуалните хора в невежество. Атакуването на различна сексуалност не прави вашата да изглежда по -добра, а само прави пристрастието ви ясно. Пансексуалните хора не са „бисексуални хора в отричане/ опитващи се да избягат от стигмата/ объркани“. Такива нагласи наистина разбиват общността.

   Трето, не приемайте, че хората от пансексула не са изправени пред изтриване и дискриминация. Те правят. Твърдите, че те могат да бъдат „подложени само на бифобия и хомофобия и ... хетерофобия“. Това просто не е вярно. Много хора не знаят какво е пансексуал или предполагат, че това са наистина ужасни неща. Те се сблъскват с натиск поради своята идентичност, а фобиите, свързани с пансексуалността, са живи и здрави. Просто е нелепо да се каже друго.

   Четвърто, премахнете стария аргумент „ако не си аз, потискаш ме“. Като не се идентифицират като би, пан хората не ви нараняват. Общността на гейовете/лесбийките каза същото преди бисексуалистите преди десетилетия и тогава това не беше по -вярно от това, което е сега.

   Има разлика между това да си пан и да си би. Да, част от това е свързано с двоичната информация за пола. Не, не определям вашата идентичност, но вие със сигурност се опитахте да направите това с идентичността на пансексуалните хора. Уважението е двупосочна улица и от вашия тон и ясна пристрастност ми е трудно да ви дам назаем. Побеждаването на други хора не ви издига. Уважавам вашата идентичност като би човек, но не мога да понасям изтриването на някой друг.

   В заключение, вие сте направили всичко, което сте обвинили, че хората правят на вас, на тях. Вие проявихте значително невежество и нетърпимост. Слез от високия си кон.

   • @ Ли казах: „Има само два основни пола, но има повече от два пола. Това изглежда е нещото, което много хора, идентифицирани с пансексуалност, не успяват да разберат. "

    Не се опитвам да изтрия никого. Напълно признавам съществуването на интерсексуални и транссексуални хора. Напълно признавам, че има повече от два пола. И не вярвам, че всички човешки същества трябва да бъдат задължени по закон да се идентифицират като мъже или жени. Защото не всички човешки същества могат разумно да бъдат класифицирани като едно или друго.

    Не мога обаче да призная, че интерсексуалните хора са първичен пол.

    Ако можете да ми покажете примери за живи човешки същества, чиято биология означава, че те могат индивидуално да се възпроизвеждат сексуално както като партньор от мъжки пол, така и като партньорка от женски пол - както някои други видове могат, например, много видове охлюви, охлюви и риби - тогава с радост ще призная, че има понастоящем са повече от два първични пола в човешкия вид.

    Доколкото ми е известно, истинският хермафродитизъм при хората в момента не съществува, т.е. все още не е документиран случай на човешко същество с напълно функционираща тъкан на яйчниците и тестисите.

    • Значи всеки, който не може да се възпроизвежда, не е първичен пол? какво ще кажете за безплодни хора? Само защото не можете да създадете бебе, не ви прави личен секс? Ще трябва да уведомя леля си за това Гери и между другото само защото казваш, че не искаш да „изтриеш“ никого, не означава, че не си. Случайно вярвам, че повечето пъти, когато някой каже, че няма да направи нищо обидно, в крайна сметка ще направи това прецизно нещо. Което точно сте направили.

     • Вярвам, че тотално изкривявате казаното от мен и несериозно се обиждате само заради него.

    • Чисти глупости на всички, които говорят! .... Има само 2 различни пола .... Мъжки или женски! .... Без значение колко много се опитваш да промениш този факт, винаги можеш само да си роден с ... .ppl просто трябва да расираш приемете този факт и продължете напред! ... обаче, ако човек иска да бъде прав, гей или бисексуален, това зависи от него ... .. без преценка или спор тук, това е неговият живот ... ..но вие престанете да се опитвате да се опитвате да укорите някого не!… .глупаво и унизително ... ..безде ли сте родени с п, по дяволите, които се чувствате сякаш да спрете цялата тази промяна секс транссексуални лайна!… kmt….

     • Превръщането в транс-пол е огромно събитие в живота на всеки човек (ако решат да тръгнат по този път), но разбира се, мозъкът на някои хора е заседнал през 50-те години. Дори и да не сте съгласни с това и все пак искате да кажете нещо подобно, поне го кажете по учтив (политически коректен) и уважителен начин.

    • В отговор на липсата на човешки хермофодити. Причината да вярвате в това. Причината е, че при раждането Хермес е кастриран. Причината за тяхното кастриране е, че когато детето настъпи пубертета, имаше възможност и вероятност детето да се самоопложда. Така че като малка тъмна тайна, за която никога не се е говорило за хермафродит ,. Както и да е, гледайте Discovery Channel за морфодити и да, има примери за хора, които имат пълноценно функциониране както на гениталиите, така и могат да се самооплождат. Събудете се и се примирете с модерното време.

   • Съгласен съм с много от казаното от теб. Бях етикетиран като пан, когато се идентифицирам като бисексуален. Изтриването е реално, тъй като можем и трябва да можем да започнем отначало и да преодолеем стигмата.

  • това са глупости. Получавам точките и те са важни точки, но за да кажете на мен и на другите какво можем да наречем себе си и че грешим и вие сте прав, откъде слизате, как смеете? Не знаете какво е моето желание само защото ме чувате да се наричам бисексуален. Наистина не го правиш. Вие имате вашите идеи и аз се радвам да ги чуя и да ги обсъдим. Но не ме съдете, докато/освен ако не ме познавате. Вие не. Езикът в най -добрия случай е несъвършен. Така е и полът ... и желанията ...

 3. чуй, чуй, ли. не може да бъде подложен на панфобия, гери? аз съм пан и чувствам, че панфобичният bs излита от теб.

  плюс, което предполага, че хетеросексуалният мъж например не може да бъде привлечен от транссексуални жени (тъй като те не са истински жени, според този, който е написал статията) е изключително трансфобичен. трансженците са жени, трансмени са мъже - прости. Преодолей го.

  • Съжалявам, mx punk - но все още не съм попаднал на идентифициран с пансексуалност човек, който не представя грубо погрешно бисексуалността, когато обсъжда „различията“ между бисексуалността и пансексуалността. Сърдечно ми е гадно да ми кажат, че като бисексуална идентифицирана личност не мога да бъда привлечен от транссексуални хора, джендър хора и т.н. Мога да бъда привлечен само от мъже и жени от цисгендер - казва Кой?

   • @ geri: „Сърдечно ми е гадно да ми кажат, че като бисексуална идентифицирана личност не мога да бъда привлечен от транссексуални хора, хора, търсещи джендър и т.н.“

    ти си единственият човек, който има право да определя твоята сексуалност, гери. аз съм с вас 100% по този въпрос. тук не става дума за пансексуалисти срещу бисексуалисти и не за определяне на сексуалността на други хора за тях (противно на това, което операторът може да вярва).

    освен това всеки, който смята, че бисексуалните хора не могат да изпитат привличане към транс хора, е трансфобичен/цисексист, както и бифобичен. бинарните транс хора изпитват двоичен пол, така че дори бисексуалните, които са привлечени само от мъже и жени, все още могат да бъдат привлечени от транс хора. Сигурен съм, че вече знаете всичко това, но защо да не кажете на други хора за това, вместо просто да посочите пансексуалистите и да наречете подли?

    "…кой каза?"

    казват невежи хора. продължете напред и ги образовайте - но моля, не бързайте да говорите за други сексуалности, докато обяснявате вашата. ако искате да направите нещо за невежеството, насочете невежите към полезни статии и книги. опитайте да споделите своя опит с тях, ако смятате, че е подходящо.

    борбата с бифобията с панфобия е контрапродуктивна за вашата собствена кауза.

    споменавам бисексуалността в тази статия: http://rainbowgenderpunk.wordpress.com/2012/02/05/stuff-pansexuals-need-to-know/ . не се колебайте да го проверите и да ме уведомите, ако се чувствате погрешно представени от него. писна ми и от невежеството.

    благодаря за разговора. скромно очаквам вашия отговор (сега просто съм глупав).

 4. Добре и двамата просто замълчете моля и двамата ви невежи ок и тис престанете да бомбардирате моята любезна пансексуалност е забавно и „интересно“ преживяване и вие. Затвори upppppppppp с глупав умник препий глупости кучка говорене спиране на речника, който тис намери в интернет добре. И двамата ви дразнят, по дяволите, отидете си на живот. Любов. Blakyboo

 5. Хм, не съм сигурен, че тази статия е съвсем правилна. На първо място, наистина ли е необходимо да атакуваме една сексуална ориентация, за да направим друга приемлива? Това важи както за антибисексуалните твърдения в статията, така и за антипансексуалните твърдения в един от коментарите.

  Във всеки случай статията изглежда има много тесен поглед както към бисексуалността, така и към пансексуалността. Без съмнение има пансексуалисти, които се влюбват в човека, а не в тялото, но това може да е вярно за хора от всякаква сексуална ориентация.

  Има и пансексуалисти, които просто са привлечени от хора от повече от двата пола, които разпознаваме като общество. Не искам да кажа, че те са привлечени от хората * въпреки * факта, че не принадлежат към двоичната пола. Искам да кажа, че те са привлечени от хора, които не принадлежат към двоичната пола. Месечен цикъл. Не се изисква любов (макар че очевидно няма причина любовта да не е част от уравнението). Има една публикация в блога, която прочетох наскоро и мисля, че по-добре обяснява проблема с разглеждането на пансексуалността като „ориентация, свързана с пола“, отколкото някога бих могъл тук: http://pop-shot.blogspot.com/2009/ 05/what-does-it-mean-to-be-pansexual.html? Zx = 366d8a9c4ff65406

  Въпреки че със сигурност може да има пансексуални индивиди, които „не се интересуват от пола, а се грижат само за личността“, има много пансексуални индивиди, които просто са привлечени от представители на повече от два пола, тоест физически, дори без да се вземат предвид личността . Мисля, че това прави както пансексуалистите, които не се вписват в конкретната ви дефиниция, така и всеки, който не се вписва в двоичната информация за пола, има лоша услуга, за да отхвърли възможността някой да бъде сексуално привлечен от човек извън двата пола, без това да е само за тяхната личност, сякаш няма начин някой да намери тялото си сексуално привлекателно само по себе си.

  Що се отнася до вашите твърдения за бисексуалистите и бисексуалността ... Първо, бисексуалността * не * предполага съществуването само на два пола, точно както моносексуалността (хетеросексуалността или хомосексуалността) не предполага съществуването само на един пол. Това само предполага, че човекът е привлечен от два пола (и няма причина тези два пола да бъдат тези, които съставляват обществено приетата бинария, точно както няма причина, предполагам, че полът е хетеросексуален индивид трябва да бъде един от тези, които съставляват двоичното).

  И няма причина бисексуален индивид (и въпреки че може да има натиск както бисексуалните, така и пансексуалните индивиди да „изберат страна“ и да се съобразят с моносексуалността, мисля, че повечето хора, които се идентифицират като бисексуални, знаете, се идентифицират като бисексуални. Не хетеро или хомосексуален.) не може да се влюби в (или дори да бъде сексуално привлечен, наистина) индивид извън пола, който обикновено го привлича.

  Привличат ме както мъжете, така и жените (цисгендер не е задължителен, макар че често се случва така, точно когато се навеждам към мъжете), и се идентифицирам като бисексуален. Като се има предвид това, изобщо не би било извън сферата на възможностите да се окажа влюбен или сексуално привлечен от човек, който не се идентифицира нито с пола, нито с двата пола, нито с двата пола, нито с двата пола . Моето идентифициране като бисексуален не е твърдо, просто моите атракции са се развивали досега.

 6. добри точки, ша. мисля, че е важно да се обсъди привличането към небинарни тела като потенциално пансексуално преживяване; твърде много хора изтриват такова привличане, когато обсъждат пансексуалността.

  не мисля, че авторът се интересува, за съжаление. аз съм развълнуван от линка, който сте публикували. това е много уморително!

  ако се интересувате, написах статия за пансексуалността и ще се радвам на вашето мнение; критиката е ценена. http://rainbowgenderpunk.wordpress.com/2012/02/05/stuff-pansexuals-need-to-know/

 7. Транс не е пол, а просто как хората обясняват, че някога са били този пол, а сега има друг. глупаво е как хората Bi не могат да се харесват като транс човек, когато хората Pan могат. ако някой е мъж, но е роден като момиче. Виждам ги като момче и ако случайно ги харесам, няма значение. Аз съм шибан бисексуален и мисля, че мацките и пичовете са горещи, без значение какво има в панталоните или какво чувстват, че са.

 8. Цяла глупост. Съществуват само два пола ... мъжки и женски. Не ме интересува какво казва вътрешният Ви водопровод ... вашите хромозоми съставляват това, което сте. XX = gal XY = човек .... Няма значение дори ако сте сменили този водопровод. Извинете грубостта. Пансексизмът е измислена дума, обвита в претенциозност.

  • @NunyaBidness - Вашето невежество показва. Искате ли да обясните пола или пола на XXY хромозомните хора? Да, съществуват. Нарича се синдром на Клайнфелтер. Хората с това състояние са само една от огромния набор от възможности в човешкия континуум. Ние не сме бинарен вид, независимо от казаното от учителката в детската градина, о, преди толкова много години.

   За останалите - веднъж се идентифицирах като бисексуален, защото не знаех за транссексуализма и тези, които попадат в това чадърно описание. Оттогава научих много за някога скрит свят и любим човек, който е транссексуален. Разбрах, че гениталиите нямат значение за мен. Затова започнах да се идентифицирам като пансексуален. Начинът, по който другите избират да се етикетират, е тяхна работа и няма да се осмеля да ги обучавам какво е правилно или грешно. Този вид снизходително отношение само допълнително разделя и без това недостатъчно обслужваното и потиснато население; В в ЛГБТ. Харесва ли ви или не, все още не съм виждал не-хетеросексуални организации да използват главното P.

   В крайна сметка всички ние, както Bs, така и Ps обикновено се игнорираме от групите, които претендират да ни служат, защото лесно се сливаме с Ls/Gs и хетеросексуалните. Трябва да излезем от себе си, за да бъдем разпознати като B или P, в противен случай се правят предположения. Понякога просто не си струва да се изнасяме пред невежите.

   Разликата между B & P? Вярвам, че по -малко мисли ОП.

   • Попаднах на тази статия, опитвайки се да намеря начин да обясня моята сексуалност на хора, които са объркани от това (аз съм пансексуална и течност за пола) и бях силно обезпокоен от незнанието на статиите, но и от омразата, невежеството и пристрастието в коментарите . Наистина е тъжно, че една общност, която работи толкова усилено, за да спечели уважение към своята индивидуалност, презира същите хора, които се опитва да защити и за които се застъпва! Ди шевовете са единственият човек, който съм чел, който мисли по подобен начин. Нямах представа, че има толкова много омраза към моята сексуалност в хората, които смятах за моя общност, докато не прочетох някои от тези коментари. Винаги е имало много объркване и невежество отвън, но аз напълно не знаех за тази омраза. Бях обвинен, че съм мръсница или такъв, който „прецаква всичко, което ходи“, поради някаква грешна дезинформация за пансексуалността, но никога не съм бил обвиняван в бифобия или мразещ себе си бисексуален, просто защото се идентифицирам като тигани. Тиганите имат смисъл за мен повече от би, просто защото наистина изобщо не гледам пола (предполагам, че това наричате слепота на пола), но някой може да се чувства същото и да се идентифицира като би и няма да се ядосвам или обиждам. Прегръщам моята сексуалност и името, което съм му дал, както всеки друг човек. Мен ме натъжава, че Пеопк ще се нахвърли върху всякаква сексуалност, когато все още работим за постигане на равенство от „хетеросексуалния“ свят. Искрено ви моля всички да погледнете себе си и как се отнасяте към членовете на собствената си общност, преди да продължите този аргумент „кой е по -добър“. Нарича се РАВНОСТ по някаква причина.

   • Това е лудост .... Неговото невежество показва? Глупостта ви показва ... ... не можете да потвърдите самоидентифицирането на хората с „трети полове“, като използвате синдрома на Клайнфелдер като основен аргумент. Това основно казва, че всеки, който мисли, че е нещо различно от мъж или жена, има ЗАБОЛЯВАНЕ ... .. което не е напълно вярно. Вие наистина имате заболяване, но не и KS, заболяване, при което не можете да видите себе си това, което сте. Няма такова нещо като други трети полове, които НЕДАВНО са били измислени. Няма пансеуксал ... просто не знаеш как да вземаш решения КАКВО ИСКАШ или си алчен и искаш всичко. Има гей, прави, лесбийки, бисексуални, мъже и жени .... ТОВА Е. Без значение какво казва някой. Харесваш или един пол, или харесваш и двата ... всички сте странни и чувствителни… ..и между другото това е за всички ПАНСЕКСУАЛИ… ..

  • значи сте проверили хромозомите си, нали? да, аз също. и като видя как хората са склонни да не се привличат от шибаните хромозоми, какво мислиш, че искаш да кажеш?

  • Наистина не мисля, че дефинициите за сексуалност трябва да бъдат толкова сложни. Не намирам, че всеки етикет, който някой използва, за да се дефинира, ми казва нещо за това кои са или какво харесват. Срещал съм хора, които се идентифицират като бисексуални, но имат секс само с един специфичен биологичен пол и взаимоотношения с другия, mf транссексуално лице, което се е смятало за хомосексуална жена. Хетеросексуални двойки, където всеки човек е трансгендер. Едва наскоро срещнах един пансексуален мъж (поради което съм тук) и той не се описва като слеп от пола. Приемам всичко, което някой ми каже, че е, без да правя никакви предположения за сексуалния си живот. Дори не съм мислил да описвам собствената си сексуалност, освен да кажа „Отворен съм“.

  • Наистина ли? Роден съм с мъжки „водопровод“ и женски хромозоми. Много хора ходят там цял живот, без да знаят, че имат същото състояние и водят напълно хетерообразни животи. (За щастие) единствената причина да науча нещо от това е, когато се подготвях за преход и имах нужда от различни нива на хормони.

 9. Ако сме съгласни, че има два основни пола, тогава мисля, че бисексуалният срещу пансексуалния дебат е въпрос на квадрати и правоъгълници. В този случай всички пансексуали са бисексуални, но не всички бисексуални са пансексуални.

  • не можем ли да изтрием интерсексуалните хора? също така, настояването за класифициране на хората според техния „пол“ е доста обидно за глупост транс* хора. просто ще настоявате, че небинарните хора са ~ наистина ~ „едни или други?“ как да не отидем там.

   • Спокоен съм с идеята за два основни пола, но няколко пола. Как можем да имаме „интерсекс“ без поне два основни пола, които да „помежду“? И как можем да преминем от един пол към друг, ако няма първични полове към преход между?

    „Първичен“ е толкова заредена дума. Колко изключения отслабват идеята за „първичен“? Ако светът се състоеше от всички не-интерсексуални мъже и жени, плюс един интерсексуален човек, щеше ли този един човек да бъде достатъчен, за да отрече идеята за два основни пола? Евентуално не. Обратно, ако имахме 51% не-интерсексуални хора и 49% интерсексуални, очевидно бихме сгрешили да се позоваваме на два основни пола. Тъй като сме някъде по средата, това е сива зона.

    Толкова е забавно да спорите за семантиката. Поне всички можем да се съгласим, че всички те са прекрасни?

 10. Ако дефинирате дума въз основа на обиден стереотип за друга дума, тогава определението ви е в най -добрия случай съмнително. Етимологичната заблуда, че „би означава две, така че изтрива транссексуалното“, не съдържа вода и е продукт на хора, които не етикетират като бисексуални, опитвайки се да го предефинират по отрицателен начин.

  И това ни наранява, защото разделя немоносексуалната общност и ние се нуждаем от подкрепата на общността, за да процъфтяваме.

  Ще забележите, че не бисексуалните се опитват да предефинират пансексуалните, а хората, които*не се идентифицират като би*, се опитват да направят би общността да изглежда като куп транс*фобични фанатици. Представете си какво би се случило, ако малък сегмент от лесбийската общност се опита да предефинира лесбийката, за да означава „мрази MTF“ и настояваше лесбийка да бъде премахната като жизнеспособен чадър в полза на каквото и да са избрали като по -„точна“ дефиниция въз основа на грешна предпоставка - тогава ще разберете какво всъщност означава отблъскване.

  Тази статия се опитва да забие клин в сърцето на немоносексуалната общност. Моля, спрете. Наранявате себе си също толкова, колкото наранявате останалите - защото сте част от нас.

  • ^^^ почти съм съгласен с теб. единствената ми неприятност е, че не мисля, че пансексуалистите са единствените хора, които изтриват и унижават хора от други сексуалности. проверете някои от би хората в тази тема за разписки; разривът отива дълбоко.

   така или иначе, писна ми от този аргумент. човекът, който е написал тази статия, няма представа и те играят с напрежението в мултисексуалната общност.

   разликата между пансексуалността и бисексуалността всъщност е доста проста: pan people id като pan и bi people id като bi. има много припокриване между тези 2 сексуални ориентации, но и двете са напълно валидни.

 11. Взети в кръга, чувствам, че тази статия наистина трябва да бъде изтрита и да започне отново от нулата. Езикът е беден, фактически е неправилен - не само веднъж, а отново и отново и отново - и му липсва разбиране за би дискурса през последните четиридесет години.

  Най -добрият отговор, който все още съм намерил на първоначалния въпрос, е „това е същото като разликата между„ лесбийка “и„ гей жена ““.

 12. Аз съм на 58 години и през целия си живот съм бил бисексуален и полов вариант и съм привлечен от всички полове, откакто разбрах, че съществуват. Аз съм активист за права на би и транс и съм от доста време. За първи път чух думата „пансексуален“ преди около 6 години, заедно с течности, но не се замислих много за това, просто го мислех като друга дума под бисексуалния чадър (те са идвали и си отивали през годините, като „амбисексуални“ , ”Доста популярен по едно време, но кой вече го използва?). Представете си колко наранен и шокиран бях тогава, когато гледах видеоклип в YouTube, в който млада жена ми каза с абсолютна сигурност, че тъй като съм бисексуална, ме привличат само мъже и жени и мразя транс хора. Имах чувството, че току -що ме удари в стомаха - такава омраза идва от моята собствена общност !!! Чудех се кой я учи на тези лъжи. Но след това ставаше само по -лошо; се разви цяла пан общност, която тормозеше всички, които казваха, че сме бисексуални, никога не са слушали, когато настоявахме за собствения си преживян опит, и е сигурен, че те знаят истината за нас. Ако кажа, че ме привличат трансексуалните и съм бисексуален, значи съм експерт в себе си. Най -доброто действително обяснение за разликата между бисексуални и пансексуални е тук:

  http://radicalbi.wordpress.com/2011/10/17/some-differences-and-similarities- между бисексуалността и пансексуалността/

 13. Точно в противоречие с това, което се казва в статията, стигнах до заключението, че бисексуалните хора са по -склонни да имат отношения с транссексуални, отколкото пансексуалните.

  Със сигурност няма по -малка вероятност да го направим.

  Човек, който е привлечен от мъжа и жената, може активно да търси връзка с някой, който е m2f или f2m, или между / genderqueer.

  Човек, който наистина е сляп по пол, не би ли потърсил активно връзка с конкретен пол?

  По -голямата част от населението е цисгендер и няма да срещнете нови хора, които са транссексуални всеки ден случайно. Така че, ако наистина сте полово слепи, е много по -вероятно да се окажете във връзка с цисгендер.

  Не?

  • „Полова слепота“ не е единственото определение на пансексуалността. аз съм пан и не съм сляп по пол! освен това мисля, че половата слепота всъщност е доста проблематична. тези статии изразяват моето мнение по тези глупости: http://rainbowgenderpunk.wordpress.com/2012/10/06/fuck-no-pan-problems/ и http://rainbowgenderpunk.wordpress.com/2012/08/11/ по-ролеви слепи/ .

   в пан -общността се случват много проблемни глупости. като, много. Аз съм пансексуален, небинарен транс* човек и често съм обезпокоен от някои от лайновите хора, за които пишат в интернет. "Джендлин по пол?" „Аз съм пансексуален, защото ме привличат мъже, жени и транс* хора?“ ела един.

   така или иначе, ние работим върху това, така че не се колебайте да предложите конструктивна критика (без да изпадате в панфобия). защото там има някакви глупости.

   • Здравей Пънк. Искам да ви кажа, че всъщност работя с дефиниции за пансексуалността, които се различават от общите (паромантичната, половата слепота и т.н.). Вашите мнения в страницата на rainbowgenderpunk бяха много полезни за мен 4, за да преосмисля много аспекти на „въпроса за пансексуалността“ -все пак се случват много неразбрани неща. Прегръдки. Себастиан. PD: Все още нямам английска версия на дефинициите ... оооо!

 14. По имейл ни казаха, че тази диво неточна и предубедена статия ще бъде поне редактирана, ако не изтрита. Чакаме.

 15. Уау, това е много смущаващо за четене и се чудя кой е написал това. Почти нищо от казаното за бисексуалността не е правилно и освен това няма нужда да се опитвате да правите разлика между бисексуални и пансексуални идентифицирани хора. По същество те са различни термини, които описват обикновения човешки опит. Бисексуалните са нараснали с разбирането за пола и пола и не се придържат към строги дефиниции на джендър за пола. Далеч от това. Информирайте се, преди да предадете такава ужасно разделителна и невярна информация.

 16. тъй като изглежда съм в коментар, бих искал да отбележа, че пансексуалността не попада под бисексуалния чадър, както бисексуалността попада под пансексуалния чадър. бисексуалността и пансексуалността попадат под многосексуалния чадър. така че повече тези глупости „пансексуалността е вид бисексуалност“/„бисексуалността е вид пансексуалност“.

 17. Няма начин да се определи бисексуалността и пансексуалността, които да се харесат на всички. Някои ще полудеят, защото правите разлика между двата, някои смятат, че има само два пола и пансексуалният етикет е безсмислен, някои бисексуални хора смятат, че пансексуалните хора са просто бисексуални, които мразят себе си. Някои хора вярват, че няма такова нещо като бисексуални, че си наистина гей или прав.

  НЯМА начин да се дефинират разликите, без да се разсърди по кралски някакъв сегмент.

 18. добре достатъчно bs. Няма значение как ще решите да наречете нещо, което другите ще го тълкуват като нещо, което смятат за правилно ... и честно казано хората трябва да се интересуват по -малко. Не е като да влияе на света, а само на индивида. Тъжно е да видиш, че са били в свят, в който всеки се интересува от мнението на някой друг. другите не те определят, ти определяш себе си. Наричай ме глупав, но ще се разстроя ли? не, защото това, което мислите, е без значение за мен, а аз от една страна съм болен от хора, които слагат етикети върху каквото и да е. Обстоятелствата са различни за всяка ситуация, не е нещо, което може да се класифицира. Или разбирайте, че това просто се случва и вие предприемате курс на действие каквото и да е. Кои сме ние да преценяваме и определяме? всички бяха никой в ​​голямата схема на нещата. така че се казва по -късно хора.

 19. Не съм съгласен с тази статия. Мисля, че е доста болезнено както за бисексуални, така и за пансексуални.

  За мен разликата между двете не е нищо „това е това или онова“, това е как хората го чувстват.

  Бисексуалността е сексуално привличане и за двата пола (каквито и да са те, каквито и да са били, и вероятно и другите транссексуални неща). Не говоря за етикета, а за това как вероятно се чувстват хората. Тогава разбира се, зависи от всеки човек .. Всяка разлика ще бъде по -скоро такава:

  „Аз съм бисексуален, мога да правя секс с когото искам“. „Аз съм пансексуален, не ме интересува полът“.

  Съжалявам, не съм роден английски, но така винаги съм го чувствал. Може би греша, но така винаги ми се обясняваше.

  (Не искам да бъда груб или какво да кажа с бисексуалните или да казвам, че ги е грижа само за пола, просто така намирам за по -лесно да си обясня ума.)

 20. Статията изглежда е била значително редактирана и преработена, откакто я коментирах за първи път.

  Нямам нищо против хората да се определят като пансексуални, освен ако не направят това, като погрешно идентифицират какво е бисексуалност.

  • Съгласен съм напълно. Лично аз се идентифицирам като пансексуален, но обичам да го мисля като по -специфична форма на бисексуалност. Не всички бисексуалисти изпитват привличане към хора извън бинарния пол- но много от тях. Затова обичам да казвам, че съм бисексуален, но „по -конкретно“, пансексуален, за да кажа на другите, че всъщност се идентифицирам с този конкретен аспект на бисексуалността.

   Наистина ме натъжава, че тази идея за бисексуалността като бинарна все още съществува. Харесва ми определението за привличане към „два или повече“ пола или пола лично.

   Не забравяйте, че ние дефинираме етикети. Етикетите не ни определят. Не позволявайте на чужда дефиниция за сексуалност да ограничава използването на етикета ви. Ако искате да използвате етикет, използвайте го. И след това кажете на хората какво означава за вас.

 21. Прозявам се. Изглежда като много гледане на пъпа и мания за себе си. Смисълът да се влюбите е да надмогнете себе си, своята „идентичност“ и т.н. и да живеете за и чрез друг човек. Мъж, жена, би, пан каквото и да е. Всичко е хубаво и без значение. Любовта ни позволява да надхвърлим себе си и да не се притесняваме как бихме могли в идеалния случай да се „идентифицираме“. Това е въпрос на фокус, посока. Ако човек е фокусиран навътре, върху себе си, чувствата, идентичността и т.н., това е обратното на това да бъдеш влюбен или дори готов за любов. Ако хората са съсредоточени навън, грижейки се за това как другите се чувстват повече от нас самите, тогава любовта е възможна. Но не е лесно. Не съм експерт, но поддържането (или опитът) на този външен фокус е моя работа всеки ден. Пожелай ми късмет.

 22. Това, което мисля, е, че тази статия е глупост. Човекът поставя етикети и очевидно говори от пансексуална гледна точка и честно? Цял живот съм бил бисексуален. Не ме интересува полът дали сте хермафродит, транссексуален, трансвестит, мъж или жена. Не виждам пол. Авторът на тази статия обаче е силно дезинформиран, тъй като повечето пансексуалисти изглежда са за цялата бисексуална сексуалност. Попитах някои пансексуалисти какво означава тази дума за тях и те горе -долу ми казаха „харесваме и двата пола, просто не сме объркани като бисексуалните“. Което ме навежда на мисълта, че същите частици предразсъдъци, които казват, че бисексуалните имат срещу тях, присъстват в самите тях. Това е нещо като черните предразсъдъци на белите и белите предразсъдъци на черните. Това е от двете страни. Аз обаче не виждам разлика в двете. Науката, премахната от уравнението, бисексуалният може да хареса всеки пол или тип човек РАЗЛИЧНО и това, че се установяват с мъж или жена или друго, не означава, че предпочитат този пол пред друг. И да, много бисексуалисти завършват в стабилни дълготрайни връзки дори в този ден и възраст. Така че, моля, не публикувайте нищо в НИКОЙ предпочитано ПАНЕКСУАЛНО или БИСЕКСУАЛНО, без първо да сте надлежно образовани. Не мога да заявя ФАКТ, защото не съм ПАНСЕКСУАЛ, БИСЕКСУАЛЕН съм, затова бих очаквал същото от другия. Това е, освен ако не са едно и също нещо, което според мен са. Нищо общо с никакви двоични файлове, няма нищо. просто как се чувстваш и с какво се идентифицираш. ЕТИКЕТИТЕ обаче са ПРОБЛЕМ, който съществува от гимназията.

 23. Никога не съм чувал за някой пансексуален, който да не е тийнейджърка, която се опитва да звучи готино, което ме кара да се съмнявам в валидността на този „етикет“. На първо място, сексуалното привличане работи въз основа на физически пол, а не на полова идентичност. Половата идентичност е в ума и по този начин е невидима, така че не играе роля в основното привличане. Ако видя горещ човек в списание, ще ме привлече, защото ми харесва мъжкото тяло. Какво ме интересува, ако той се идентифицира като жена, андрогин, джендър или трети пол? Не виждам това, виждам само физическото му тяло. Ако сексуалното привличане не действаше по този начин, нямаше да можем да бъдем привлечени от хора, които не познаваме лично. Порнографията например не би съществувала, защото не можете да разберете истинската полова идентичност на актьорите, само като ги погледнете. Казвайки това, физическото тяло на всеки човек има или мъжки пол, или женски пол, или смес от двете, така че няма начин да бъде извън двоичното. В природата няма такова нещо като тяло от трети пол. Така бисексуалният етикет е достатъчен, за да покрие всички възможности: те харесват хора с мъжки тела, женски тела (и в някои случаи) междуполови тела.

  Между другото, правите мъже правят секс с транс-жени от векове. Има значително количество транс порнография и проституция, насочени към мъжете, за да докажат, че желанието съществува. Но те не се наричат ​​„пансексуалисти“, те се наричат ​​„перверзи“. Може ли някой да ми обясни тогава защо САМО млади момичета използват този етикет и са разпознати като такива?

 24. Когато потърсите в Google нещо, то ви казва колко хора са го търсили в миналото (единица време). Току -що потърсих в google бисексуални - 94 700 000 търсения. Пансексуален - 1 540 000 търсения. Мултисексуални - 515 000 търсения.

  Простата реалност е, че бисексуалността е чадърната дума и е тук, за да остане. Както казах по -рано, всяко поколение има своята дума, което е добре, както всяко поколение има своята музика. Но бисексуалността е думата, която издържа.

 25. Донякъде съм объркан от цялата политика, която изглежда замърсява съдържанието на отговорите тук. Идентифицирам се като пансексуален човек само защото съм възбуден от ситуацията и обстоятелствата независимо от пола. Когато моите бисексуални и транссексуални приятели са склонни да се възбуждат от човек от различен пол. за мен това направи по -лесно да не се осъжда за сексуалните предпочитания на никой друг. Моите сексуални предпочитания са за хора, които са много авантюристични и сексуално заредени и аз се справям с тяхното изпълнение, а също така наистина се възбуждам, като нарушавам социалните си условия и също така се откъсвам от социалните норми, с които съм възпитан. Това е отношението, което имам общо с всички останали хора, които се идентифицират като пансексуални, така че това не е само моето мнение.

 26. моите два цента за това са повечето, ако бисексуалните мъже, които познавам номер едно, са женени за жена и никога не биха помислили да се оженят за друг мъж. където бих бил пансексуален, бих се оженил за всякакъв пол от всяка раса, ако спечелят сърцето ми. Чувствам, че разликата между пансексуалния и бисексуалния е, че въпреки че бисексуалните са привлечени от всички полове, те са склонни да бъдат предимно сексуални, но не са ангажирани с други полове. пансексуалите от друга страна ще отидат във всяка посока, която сърцето им води. етикетите номер две са глупости и се използват само от хората, за да уведомят другите за техните сексуални предпочитания за запознанства и други неща. и това, което виждам в тази дискусия, са куп бисексуални и пансексуални, които се опитват да разделят космите и да спорят. нещо като войни на вещици, където вещиците все пак намират някаква тривиална материя, за която да се преборят. казвам, използвайте заглавието за каквото и да е предимство и престанете да бъдете глупави един срещу друг. адски много по -хубаво е да се обичаме, а след това да воюваме помежду си. трябва да изложим всички, които са глупави, и да се опитаме да унищожим други хора по каквато и да е причина и да спрем тези глупости. > PAN пс. това не е само името, което използвах тук, но бях кръстен пан от върховна жрица, така че е моето име.

  • Не е точно моят аргумент, но ще продължа. Моят проблем не е това, което прави един пансексуал. Виждам ги и двете като едно и също нещо, но тогава познах пансексуалността. Един човек каза, че ги възбужда да се откъснат от социалните норми, с които са възпитани, и че не съдят нито една раса. Виждам обаче много стереотипи срещу бисексуалистите. Пример.

   Пан публикува: „Чувствам, че разликата между пансексуалния и бисексуалния е, че въпреки че бисексуалните са привлечени от всички полове, те са склонни да бъдат предимно сексуални, но не са ангажирани с други полове. пансексуалите, от друга страна, ще вървят във всяка посока, която сърцето им води. "

   Проблемът с публикацията на Пан: Да, тя каза, че тя или той чувства това (това е в кавичките по -горе) Въпреки това знам от моя собствен опит и други бисексуални, знам, че това изобщо не е вярно твърдение. Бисексуалните не са склонни да бъдат сексуални и да не са обвързани с други полове. Познавам много бисексуални в хубави функционални отношения. Лично аз намирам стереотипите за всяка група като цяло за обидни, независимо дали съм част от тази група по всяко време. Това, че се идентифицирам като това, което се нарича бисексуално, не означава, че искам етикетът да бъде отпечатан върху мен заедно със стереотипи.

   Пан каза: „Казвам, че използвайте заглавието, за да постигнете каквото и да е предимство, и престанете да бъдете мързеливи един срещу друг. адски много по -хубаво е да се обичаме, а след това да воюваме помежду си. трябва да изложим всички, които са глупави, и да се опитаме да унищожим други хора по каквато и да е причина и да спрем тези глупости. "

   Какво не е наред с това? За съжаление е известно, че етикетите водят до стереотипи. Това е нещо, което децата учат в гимназията. Мислиш, че глупак? Първото нещо, което ми идва в главата, е човек, който прилича на Стив Уркел. Междувременно някой може да прилича на него и лесно би могъл да се впусне в това, което се смята за „готино“, а изобщо не по стереотипно определение. Или глупавите хора мислят, че всички черни хора ядат пържено пиле и носят панталоните си наполовина. Отново етикетът е снабден със стереотипи. Всъщност няма начин етикетът да се овладее. Самите хора трябва да се овластят като индивиди, а не като група. Това съм само аз, но съм възпитан да вярвам, че това е манталитетът на възрастните.

   Също така не виждам много фанатизъм. Честно казано виждам хора, които са разстроени, че са стереотипни и се набиват правилно или правилно. Но както казах, няма да говоря на пансексуалност, освен от това, което знам от опита на тези, които познавам, и дори тогава това не е напълно вярно, защото всички и имам предвид ВСИЧКИ са индивидуалности.

 27. Като жена, която е и бисексуална, и транссексуална жена, аз съм обидена, унижена и потисната от това дискриминационно определение (и от всички хора, които го подкрепят).

  Това определение на пансексуалността е ТОТАЛНО ЦИСЕКСИСТИЧНО И ТРАНСФОБНО (и също бифобично), а хората, които го подкрепят, са ЦИСЕКСИСТИ И ТРАНСФОБИЧНИ (няма значение какви са, пансексуални, бисексуални или моносексуални).

  «По същия начин пансексуалните хора могат да бъдат сексуално привлечени от лица, които се идентифицират като мъже или жени; обаче те също могат да бъдат привлечени от тези, които се идентифицират като интерсексуални, трети пол, андрогинни, ТРАНССЕКСУАЛНИ или много други сексуални и полови идентичности. »[sic]

  Трансексуалните ЖЕНИ са ЖЕНИ и транссексуалните МЪЖЕ са МЪЖЕ, нищо друго. И отделянето ни от категорията жени или мъже и отношението към нас, сякаш сме нещо различно от жените или мъжете, е ДИСКРИМИНАЦИЯ и ИЗКЛЮЧВАНЕ, това е ОПРЕСИЕ, отричане на нас, транссексуалните жени и мъже, нашата сексуална идентичност, нашия подсъзнателен пол: това е ЧИСТ CISEXIM И ТРАНСПОБИЯ.

  Освен това е бифобичен, защото това определение предполага, че бисексуалните хора (поради това, че са бисексуални) не зачитат нашата сексуална идентичност, а призовават трансфобични към всички бисексуални хора.

  Ако тази дефиниция на пансексуалността е начинът, по който пансексуалните хора разбират пансексуалността, това означава, че ПАНСЕКСУАЛНОСТТА като концепция е НАПЪЛНО СИСЕКСИСТИСТНА, ТРАНСПОБИЧНА И БИФОБНА КОНЦЕПЦИЯ.

  Срамно и напълно неприемливо е откриването на сисексистки и трансфобски потисничество в пространства, за които се предполага, че са свободни от всякакъв вид потисничество.

  • пансексуалът е тук, за да остане да го преодолее, той не и никога не е предлагал да се отхвърли вашата или някоя друга сексуалност или да се отнеме от нея или да се добави към нея. вземете хапче за хладно, моля, вървите по същия начин и звучите по същия начин, както биха го направили биофобите и хомофобите. звучи само като че ли си панафоб, хаха

  • Може би не знам какво означава цисексист, но съм напълно съгласен с теб, Айнара, чувствам, че това казва на всички останали, че грешат относно сексуалността си, поставяйки стереотипи върху хората. Независимо дали транссексуален, трансгендер, бисексуален, прав, гей, каквото и да е. Никой наистина няма право да ни казва разликата между нашите групи. Винаги съм се идентифицирал като бисексуален, защото не виждам раса. предпочитание, транссексуално, транссексуално или каквото и да е от него. Просто виждам добри или лоши души и това, което КАКТО ЧОВЕК мисля, е важно. Да се ​​каже какво са направили по отношение на бисексуалността е изключително обидно и да видиш как другите се защитават и наричат ​​фанатик всъщност е болезнено за гледане. Виждам това като дискриминация от малцинство, което е част от същото малцинство, което изобщо не е правилно. Това е почти толкова лудо, колкото смесен бял/черен човек, който се опитва да проповядва ценности на KKK. Просто не се вписва или няма никакъв смисъл, нито стереотипите. Изтръгване от най -лошото от GLBT ... НЕ го прави факт, защото именно те правят тези стереотипи популярни. Това е само мое мнение, но аз го виждам така.

 28. не спира да ме учудва колко глупави могат да станат хората, хаха. първо няма спор относно секса, след това някой създава етикет или етикети, за да дефинира различните категории пол, след това хората го използват, за да спорят и да се борят за дефинициите, които се чувстват наранени и малтретирани, след това изграждат групи от всеки, етикетирани за война една срещу друга за определения и значения. звучи като отворена кутия на пандора. нямате ли всички по -добри дела. Виждам, че едно и също нещо се случва във всички четири аспекта, независимо дали е политическо, правно или каквото и да било. защо хората не могат просто да се научат да приемат нещата такива, каквито са и просто да продължат напред, без да притесняват другите. наслаждавайте се на живота си, без да се притеснявате какво правят другите хаха

 29. „Би“ в бисексуални се отнася не за пол, а за „хетеро“ и „хомо“. По -конкретно, тези от пола като нас и тези, различни от нас самите. Да настояваш, че бисексуалността трябва да означава, че аз като бисексуален се интересувам само от цис-жени и цис-мъже, е невероятно бифобично и няма полза за тези, които предпочитат етикета „тиган“.

  Освен това, въпреки че има интерсексуални хора и хора, които се описват като не един от двата основни пола, това не включва транс*. Транс* мъжете и жените са точно това - мъже и жени.

  Но наистина, не виждам разлика между думите, това е както каза Джен, същото е като „гей жена“ или „лесбийка“. Всеки изживява своята сексуалност по различен начин и има много хетеросексуални, които се влюбват в човека, а не в тялото. Просто вродените им предпочитания ги подтикват към някой с пол, различен от техния, дори в личността. Опитът да се определи сексуалността като специална поради това е обидно за почти всички останали, казвайки, че най -важните им отношения се ръководят единствено от тялото и пола на другия човек.

  Накратко, цялата тази статия изглежда е за създаване на тесни, затворени дефиниции за всяка друга сексуалност, за да направи пансексуалността някак специална и различна.

  Не разбирам защо хората обичат да се идентифицират като пансексуални (намирам самата дума за грозна и смисълът, който ми се предава всеки път, е точно това, което разбирам, че бисексуалността е такава ...), но го правят, искат. Така че това е техен избор. Просто нямайте общност, която да се дефинира чрез предефиниране на моята общност и моята идентичност.

 30. From Wikipedia, the free encyclopedia Pansexuality, or omnisexuality,[1] is sexual attraction, sexual desire, romantic love, or emotional attraction toward people of all gender identities and biological sexes.[2][3] Self-identified pansexuals may consider pansexuality a sexual orientation,[3] and refer to themselves as gender-blind, asserting that gender and sex are insignificant or irrelevant in determining whether they will be sexually attracted to others.[4] The Oxford English Dictionary defines pansexuality as, “not limited or inhibited in sexual choice with regard to gender or activity”.[5]

  The concept of pansexuality deliberately rejects the gender binary, the “notion of two genders and indeed of specific sexual orientations”,[3] as pansexual people are open to relationships with people who do not identify as strictly men or women.[3][6]

  The prefix pan- comes from an Ancient Greek term meaning “all” or “every”. Omni- comes from a Latin term meaning “all”. “Pansexual” is derived from the word “pansexualism,” dated back to 1917, which is the view “that the sex instinct plays the primary part in all human activity, mental and physical”.[7][8] Credited to Sigmund Freud, it is a term of reproach leveled at early psychology, and is also defined as “the pervasion of all conduct and experience with sexual emotions”.[9]

  The conceptualization of “pansexuality” as distinct from “pansexualism” contrasts with predominant prefixes attached to the -sexual and -gender roots. Traditional thought employs the prefixes hetero- (opposite), homo- (same), bi- (two) and trans- ('across'). A transgender identity opens up a gender continuum rather than a gender binary rubric, but does not discard or disregard the idea of gender altogether.

  Compared with bisexuality and other sexual identities literal dictionary definition of bisexuality, due to the prefix bi-, is sexual or romantic attraction to two sexes (males and females), or to two genders (men and women).[10] Pansexuality, however, composed with the prefix pan-, is the sexual attraction to people of all sexes and genders. Using these definitions, pansexuality is different in that it includes people who are intersex and/or fall outside the gender binary.[3][8] Go Ask Alice! states that pansexuals can be attracted to cismen, ciswomen (meaning cisgender), “transmen, transwomen, intersex people, androgynous people, and everything else. It is generally considered a more inclusive term than bisexual”.[8] Volume 2 of Cavendish's Sex and Society, however, clarifies that “[a]lthough the term's literal meaning can be interpreted as 'attracted to everything,' people who identify as pansexual do not include paraphilias, such as bestiality, pedophilia, and necrophilia, in their definition” and that they “stress that the term pansexuality describes only consensual adult sexual behaviors”.[3]

  The definition of pansexuality encourages the belief that it is the only category that covers individuals who do not cleanly fit into the categories of male/man or female/woman.[2][6] However, bisexual-identified people may object to the notion that bisexuality means sexual attraction to only two genders, arguing that since bisexual is not simply about attraction to two sexes and encompasses gender as well, it can include attraction to more than two genders.[11] Gender is considered more complex, as it includes genetic, hormonal, social, and environmental factors,[3] and there are gender identities that are wholly similar to each other.[11] The term pansexuality is used interchangeably with bisexuality, and, similarly, people who identify as bisexual may “feel that gender, biological sex, and sexual orientation should not be a focal point in potential [romantic/sexual] relationships”.[3] In one study analyzing sexual identities, described as alternative terms for bisexual or bi-self labels, “[h]alf of all bisexual and bisexual-identified respondents also chose alternative self-labels such as queer, pansexual, pansensual, polyfidelitous, ambisexual, polysexual, or personalized identities such as 'byke' or 'biphilic'”.[12]

  Polysexuality is similar to pansexuality in definition, meaning “encompassing more than one sexuality,” but not necessarily encompassing all sexualities. This is distinct from polyamory, which means more than one sexual relationship at the same time.

 31. Everything about not only this “article” but your comments is complete and utter BS! The only point I nod my head to is the fact that defining/labelling people is the real underlying problem. Bisexual, pansexual, metrosexual, two-spirited, and every other made up label should be rejected. These terms are not made up by individuals that fall into these certain groups, rather crated by so called “experts”. Seriously, why is this even necessary?! Why do people make such a big freaking deal on the subject? I may not speak for all, but every friend, relative, or co-worker I know who happened to be attracted to their own sex, or both, have never willingly labeled themselves. Why should they? I lived with a trans-gender (mf) for 2 years, and I can tell you that she NEVER placed a label on herself. Why should she? You know, why should anybody eh?!?! Are we not all PEOPLE, made equal in the eyes of God? So who cares!!! Say what you think you are out loud to yourself, then yell out that you are a person. Which feels silly (or offensive) and what feels right?! Take a deep breathe, and get on with your lives people because nobody but you and your experts gives two squirts of piss!

 32. Pan you call Wikipedia a reliable source of information? Talk about user content. Thing is? Sexuality whether you are into dudes, chicks transexuals, transvestites, transgenders whatever… Guess what that doesn't make you a pan. I've known maybe one person who even identified as a Pan Sexual. And she certainly wasn't sleeping with more than one person. Though it seems to be what's implied about Bisexual people in your initial statement. I don't think anyones giving two flips about your flawwed definition of what a pan sexual is. That's what pan sexual means to YOU not someone else. But indicating in a very degrading nature of a sexuality you yourself are not part of is rather offensive. And you can give user information that Wikipedia rarely ever cares to check… I've found many things incorrect things that have stayed on that site for years… and it still wouldn't make you correct. Truth is I don't give two flips about pansexuality but I do take offense to you stereotyping the bisexual community. Now I address the next part to Dave so don't take offense to the next part.

  Dave I wouldn't be insulting the writer nor anyone commenting because if you truly thought it was BS you wouldn't have even bothered to comment the thread. Or was a bunch of people calmly discussing something on the internet about labels which you do not care about so important that you had to just pop in say this is a bunch of BS and then claim that you don't care?

  Uhhh does anyone else question why Dave is here if we need to

  “Take a deep breathe, and get on with your lives people because nobody but you and your experts gives two squirts of piss!”?

  Don't know for someone who doesn't care he sure took the time to pop in and have some long winded speech about not caring. Perhaps someone doesn't know what a debate is and thinks everyone has to be upset and fight when they disagree rather than debate or talk about it.

 33. TO: Author: Noah Comment: well i hate to piss on your parade but titles as such stated in here are from people who like to define hence definition, wikipedia is just one place for definitions. there are many. you seem to be a self pronounced know it all about sexuality. back off cause you know nothing about me and you wouldn't have even started this post if you didn't like to try to put people down so fuck you and your smearing comments. i was only trying to describe what i felt applied to the labels you seem to think yoour so much of an expert on. i am what i am and what i choose to call my self to identify my self to another person who i choose to. call your self what ever you choose but you or no one else on here has any right to label me except me. go back into your hole with your topic and quit trying to be a know it all. people are people and not labels for you to pick up or put down on. you said i implied well that is just another way of saying you are assuming, what an asshole u are to assume anything about anyone. never assume anything of another if you don't know. and thats your problem , you don't know.

 34. Flags and ideologies? Еха. I already have flags and ideologies aplenty, thank you very much. I have a religion, a political party, a nationality, a state, at least two races and several ethnicities. I'm just looking for a word that accurately communicates to everyone that I am sexually and romantically attracted to and able to love people of all sexes and genders without implying that my sexuality is somehow not about sex. It's not that I'm indifferent to body parts, I “love all the parts” as well as the people they are attached to and all of the wonderful ways they present and express themselves on this subject. Hopefully one that the fewest people will misunderstand, reject or get pissed off about.

 35. Wow, I'm new to the term “pansexual” and found this site while trying to look up what it means. I can certainly see the need for the term since I feel that stating that someone is either male or female is over-simplistic. I personally identify as being bisexual…hmmm, mostly probably because it's the closest word I know to define what I am. I grew up, ever since I was a little kid as far back as I could remember, just thinking of love as love. As an adult I've explained “why am I bisexual?” to a heterosexual person by simply stating that in addition to being able to fall in love with someone regardless of their religion, race, etc. I also don't care what gender they are. I love them for who they are as a person; it's as simple as that.

 36. Bisexuality means being attracted to two or more genders, meaning bisexual people /can/ be attracted to intersex, third-gender, androgynous, transsexual and many other sexual and gender identities. The definition of being attracted to 'both men and women' is wrong, and a definition the bisexual community rejects, it feeds into the backwards binary gender system. Pansexual fits underneath the bisexual umbrella.

 37. Alright, after reading through this article, as well as the many responses, I'm still left with the primary question which the article attempted to address. The differences which will lead to identifying as one or the other. I know that bisexuality and pansexuality share many similar schools of thought, but there HAS to be differences in them or else they wouldn't be two separate isentifiers. Why would Pansexual have even become a classification if bisexuality already covered the loving of all sexual identities?

 38. This article is so wrong… Bisexuals can be attracted to their own or other gender(s). They can be attracted to trans+ people. The only reason you wouldn't be attracted to a trans+ person is if you were trans+ phobic -.-

 39. “Generally accepted” biological sexes? There are, by definition, only two biological sexes, male and female, and you're fucking retarded.

 40. These are some of the WORST definitions of bisexuality I've ever seen. First of all – most people are attracted to gender, not sex. Or to a combination of gender and sex. Nor are there TWO genders, there are multitudes. And bi people can certainly be attracted to any of them.

  Keeping it simplistic – bi fold are attracted to people more than one gender (sometimes, defined as to genders both similar and different to their own) – just not necessarily to ALL genders, or REGARDLESS of gender.

  Pan people define themselves as being potentially attracted by all genders… Or recently more commonly as being attracted REGARDLESS of gender.

  So let's stop with 1. Gender binary crap, which is transphobic 2. Policing bi people's attractions.

  Много благодаря

  • I don't feel that romantic attraction, sexual attraction, biological sex, and gender orientation has anything whatsoever to do with each other. so when I was younger I thought heterosexuality wasn't even real. that people were just treating them like sin. (but then, I was 12.) but then I figured some people were actually unable to feel sexually attracted to same/opposite genders. I was confused for a bit, then decided I was bisexual. but now there's ths thing called pansexual, and I'm confused all ver again. so do you mean bisexual people are people who actually take gender and/or bioogical sex in to consideration? they don't feel the way I do? does that mean I'm pansexual, not bisexual?

 41. Too many definitions, too many choices… the lines have become BLURRED.

 42. Why can't we place all these idiot queers in the insane asylum and make the world a better place. You are what you were born with. Dick equals male. Pussy equals female. It's really quite simple, with only the insane not able to understand! This is where the asylum comes into play!

 43. It does not matter to me what gender(s) a person identifies as. All that matters is that they treat me like a person should treat another person. If I love/want you, it's because of who you are…not what you may identify as.

 44. We request an edit of this article. Bisexuality and Pansexuality do not have one concrete definition, and the ones you choose ignore the gender spectrum and tie sexuality to to biological sex in an inaccurate and harmful manner. Furthermore Third Gender, when assigned to a person or group of people, instead of adopted by that person is a racist term rooted in colonialism, othering, erasure, and violence.

 45. Kind of interesting that bisexuals accept pansexuals under the Bi+ umbrella yet they hate us the most.

 46. Oh, so many words! Whether you're pan or trans or poly or asexual or if you, like me, go nuts for a woman who wears a man's hat (you know, like a Bob Fosse thing?), it is all variations on a two note theme! All this self-aggrandizing, self-obsessive politically correct LGBTQ neologism-fueled insanity must stop! Two-notes: male and female–pussies and penises (hermaphrodites can screw themselves!) Two sexual orientations, essentially: heterosexual and homosexual–binary, baby! Two genders–gals and guys–binary! My god, have you all gone mad?

 47. In this article, the author refers to “transitioning” from one gender to another and back, or even to anything in between. This is what is known as being gender-fluid, at least in the context provided. Being a transexual is mtf or ftm on a permanent basis. An intersexual (formerly know as a hermaphrodite) has to do with ones physical/biological makeup.

 48. The racist DONALD TRUMP said to NYT “I believe HITLER was RIGHT”. rsf Donald Trump is a racist with SEWER and the DailyStormer, he listens to satanic 666 racist music… just google “Donald Trump SEWER 2154” and see FOR YOURSELF!! THE MUSIC ji VIDEO IS about the KKK and Adfolf Hitler raping a 12 year old African-American WOMAN OF COLOR in front of her parents and then hanging MLK with Emma Watson and Taylor Swift!! TAYLOR SWIFT the racist white privileged cvnt said she voted “for donald trump twice” in her OWN WORDS!!! Say no to hate, say no to SEWER, say no to o DONALD TRUMP and EMMA WATSON and Tatylor Swift !! Deport racism today wwc.

 49. What a bunch of total BS, there are three genders, Male, female and transitory, period, the end, anything else is a bunch of crap. There are four sexual orientations hetero, homo, bi and a. Anything is some labels used by a person with low self worth trying to garner attention.

 50. There is only two genders you metal pigs . Learn you fucking biology and check to see if you can get the tumor out your head.

 51. I may just be old, but when I started identifying as bi about 20 years ago it meant your own gender and other than your gender. So, the bi was your own and other than your own, no matter what the other one was.

See more about : ,