Разлика между пчели и мухи

B ees срещу мухи

Пчели:

По света има близо 20 000 известни пчели, които са летящи насекоми, свързани с оси и мравки. Известни са с направата на мед, пчелен восък и опрашване.

Мухи:

Мухите са насекоми, които използват само един чифт крила, за да летят, а задните им крила са сведени до халтери, които подпомагат стабилността на полета. Те се размножават, за да поръчат двукрили, и те са 1 000 000 вида, включени в този ред, а някои от тях включват конски мухи, ховерфили и кранови мухи.

Мухите също са важни опрашители като пчелите. Домашните мухи също предават на хората болести, пренасяни с храна. Мухите могат да бъдат досадни, особено през лятото и в тропическите страни, където могат да бъдат видени в голям брой, да бръмчат и да се заселят върху вас. Мухите са известни и с червеи (ларви на мухи), използват се като примамка за риболов.

Домашните мухи обикновено са сиви на цвят и са дълги около 4 t-8 mm. Мъжките са малко по -малки от женските и имат по -малко пространство между очите, отколкото женските.

B ees срещу мухи

 • Както знаете пчелите ужилват, но мухите не.
 • Може да се каже, че пчелите са тясно свързани с мравки и оси, докато мухите не са. Известно е, че пчелите правят мед и го съхраняват. Те са известни и с ролята си в опрашването. От друга страна, известно е, че мухите са привлечени само от меда и нямат роля в опрашването. Известно е също, че пчелите произвеждат пчелен восък, който се използва за много цели.
 • Докато пчелите процъфтяват с меда, който събират, мухите процъфтяват с всичко, което срещнат, като течност, частици храна и т.н.
 • Учените също са установили, че има разлика в звуците, които пчелите и мухите издават. Казват, че звуците на пчелите са средство за комуникация в пчелното общество. От друга страна, звуците, произведени от мухите, са неизвестни.
 • Пчелите се отглеждат за мед и други продукти. Напротив, мухите изобщо не се толерират.
 • Друга забележима разлика е, че пчелите имат по -малки очи в сравнение с мухите. За разлика от мухите, пчелите имат по -голяма антена. Пчелите също имат език, наречен хобот, който им помага да смучат нектар от цветята. Докато мухите имат само две крила, пчелите имат четири крила.

Резюме

 • Докато пчелите обикновено са черни и жълти, мухите са черни. Докато пчелите ужилват, мухите не го правят.
 • Известно е, че пчелите правят мед и го съхраняват. Те са известни и с ролята си в опрашването. От друга страна, известно е, че мухите са привлечени само от меда.
 • Докато пчелите процъфтяват с меда, който събират, мухите процъфтяват с всичко, на което попаднат.
 • Пчелите имат по -малки очи в сравнение с тези на мухите.
 • Пчелите имат по -голяма антена в сравнение с тази на мухите.
 • Пчелите също имат език, наречен хобот, който им помага да смучат нектар от цветовете.
 • Докато мухите имат само две крила, пчелите имат четири крила.

5 коментара

 1. "От друга страна, известно е, че мухите са привлечени само от мед и нямат роля в опрашването." ... Уау, това е грешно. Също така има много видове пчели извън социалната пчела. Тази статия може да се направи много по -добре и не е много полезна.

 2. „Пчелите и мухите са насекоми, които са тясно свързани с хората ...” Исус.

  • Почти изсмуках кафе от носа си, когато прочетох това. Очевидно OP не е носител на английски език?

   Също така: мухите са черни ... LOL

   Те трябва да изтеглят цялата тази статия. Това са глупости.

 3. Почти всичко в този пост е неправилно или поне неточно. Като пример, много мухи приличат изключително много на пчелите (имитиращи пчелите), като сърфидните мухи. По -добре потърсете другаде хора!

 4. Пчелите смучат само нектар от цветята, оставяйки мръсни неща по време на пътуването си и следователно са полезни за обществото, докато мухите смучат мръсен материал, пренебрегвайки розовите градини, красивите цветя и т.н. по време на пътуването си, поради което са вредни за обществото.

Вижте повече за: ,