Разлика между архипелага и острова

Архипелаг срещу остров

Всеки знае, че архипелагът е доста различен от остров. Въпреки че „архипелагът“ и „островът“ са много свързани и едното не може да се отдели от другото, те са съвсем различни термини.

Островът е земя, която е заобиколена от всички страни с вода. Архипелагът е името, дадено на групите острови. Карибският архипелаг и Хавайският архипелаг са два най -добри примера за архипелаг. Тобаго и Тринидад са най -южните острови на Карибския архипелаг. Този пример ясно определя какво е архипелаг и остров.

Остров е само част от архипелаг. Остров може да се нарече като подмножество на архипелаг. Като такъв архипелаг е по -широк и по -голям от остров.

Островите са разделени на четири типа - континентални, тектонски, коралови и океански. Континенталните острови са образувани от континентален шелф като Британските острови. Тектонските острови са се образували поради движението на земната кора, като Барбадос. Океанските острови са се образували от повишаване на океанските дълбочини като Света Елена. Кораловите острови са образувани поради действието на дребни организми, известни като коралови полипи.

Когато сравняваме архипелаг и остров, бившите имат по -красиви водни паркове и плажове. Архипелазите наистина са по -красиви от островите и като такива са по -посещавани от островите. Красотата на архипелага е, защото той е конгломерат и колекция от много острови и като такива тези острови са обиталище на красиви плажове. Въпреки че островите имат красиви плажове, архипелазите са истинското жилище на зашеметяваща красота.

Резюме:

1. Островът е земя, която е заобиколена от всички страни с вода. Архипелагът е името, дадено на групите острови. 2. Карибският архипелаг и Хавайският архипелаг са два от най -добрите примери за архипелаг. Тобаго и 3. Тринидад са най -южните острови на Карибския архипелаг. Този пример ясно определя какво е архипелаг и остров. 4. Островът е само част от архипелаг. Остров може да се нарече подмножество на архипелаг. Като такъв архипелаг е по -широк и по -голям от остров. 5. Когато сравнявате архипелаг и остров, бившите имат по -красиви водни паркове и плажове. 6. Архипелазите са наистина по -красиви от островите и като такива са по -посещавани от островите. 7. Островите са разделени на четири типа - континентални острови, тектонски острови, коралови острови и океански острови.

1 коментар

  1. Тектонски-включва ли това острови, образувани само от вулканични ларви-слоеве от втвърдяващи се слоеве, докато не се преодолее нивото на водната маса и/или земетресения, при които разцепването в океанското дъно причинява отчасти по-висока от движенията в плочите (едната се плъзга под друга, което прави по-високата едно натискане над водната маса) или всички те са класифицирани като едно и също нещо? Съществува ли и различна класификация на остров от току -що отделена от континентална суша? & какво обикновено ги причинява? Как е била направена сушата (terra ferma-над водни нива) в началото- На нашата планета и/или други планети ?? В зависимост от отговора цялата земна маса на нашата планета е създадена от вулканична дейност като напр./Хавайските острови и по -новите, които можете да видите, че все още се образуват (които ще продължат да се образуват от активността на вулкана, която все още активно тече ларва в океана, докато ние говорете) и ако не, моля, уточнете

Вижте повече за: