Разлика между маймуни и горили

Маймуни срещу горили

Горилите са подгрупа от семейството на маймуните. Това не е широко известен факт, но това е в действителност истината. Истинското предизвикателство е опитът да се определят характеристиките на горилата, които я отличават от другите членове на семейството на маймуните. За щастие, това не е толкова трудно. Всъщност тази класификация дори може да бъде извършена от малко дете, само като се наблюдават очевидните разлики във физическите характеристики на различните видове маймуни.

Думата „маймуна“ произлиза от староанглийската дума апа. Смята се, че Апа е ономатопоетична имитация от бръщолевенето на тези животни. Маймуните принадлежат към семейството на примати, наречено хоминоидея. Семейството на хоминоидите се класифицира в две групи; хоминидите и хилобатидите. Хоминидите се състоят от шимпанзета, горили, орангутани и хора. Тези примати са колективно известни като „големите маймуни“. Тези, които принадлежат към семейство хилобатиди, се състоят най -малкото от дванадесет вида гибони. Тези примати заедно се наричат ​​„по -малките маймуни“.

Някои характеристики на истинските маймуни включват пъргавина; например при катерене на високи дървета (с изключение на горили и хора), размахване на ръце, високи нива на интелигентност, живеещи в горите на Азия и Африка и всеядни с диета от жълти зрели плодове и малко количество месо (въпреки че горилите са предимно тревопасни и листноядни).

Ето списък на други прилики и разлики между горили и други маймуни, които трябва да запомните, в случай че синът или дъщеря ви попитат, когато посетите следващия местен зоопарк:

1.

Маймуните и маймуните имат почти същата структура на тялото като хората. Сред останалите единадесет семейства примати, само тези две щандове споделят сходни телесни структури. Маймуните, за разлика от маймуните обаче, имат опашки. Така че не очаквайте горила да има опашка.

2.

Горилите обикновено са по -големите видове в семейството на маймуните и могат да тежат до 600 lbs и да растат до 5 ′ 9 ′.

3.

Има два вида горили и още два подвида във всеки. Западната горила с подвидовете горила Западна низина и горичката Cross River и източната горила с подвида планина горила и източна низина горила. Всяка от тези горили носи отличителни белези. Например източните горили са по -тъмни от западните горили, като планинските горили са най -тъмният подвид горили.

4.

Горилите са по -тясно свързани с човешките същества от другите маймуни с 95% до 99% подобни ДНК.

5.

Цветът на косата на горилите ги отличава от орангутаните и шимпанзетата. Горилите имат коса с кафеникав тон, докато шимпанзетата имат черна коса и орангутани, червено-кафяви.

6.

Формата на лицето на горилите също ги отличава от другите „големи маймуни“. Горилите имат много големи глави, но много малки очи и уши и много големи заострени зъби. Орангутаните имат изпъкнали уста, докато шимпанзетата имат големи уши.

РЕЗЮМЕ:

1.

Горилите са маймуни, които принадлежат към семейство хоминоиди. 2.

Маймуните са класифицирани в две семейства: хилобатидите или по -малките маймуни и хоминидите или големите маймуни. 3.

Има много класификации, които отличават горилите от другите маймуни. Те включват тяхната физическа структура, диетата им и близостта им с човешкия вид.

2 коментара

  1. Защо, моля ви се, бихте пуснали реклама на афро-американски рокли в края на информативна статия, която обсъжда различни видове от семейство Маймуни ?! Нямате чувствителност или основен здрав разум? Бях изумен от вашето безчувствено невежество.

  2. Винсънт, не виждам рекламата, която си направил. Подозирам, че подобно на повечето уебсайтове се показват реклами въз основа на вашите бисквитки или история на търсенията в браузърите. Така че ще попитам, намерихте ли роклята, която търсите.

Вижте повече за: