Разлика между животни и птици

640 пиксела-Heiliger_Ibis_0508061

Биологично, за животно е живо същество, което не е човешко същество или растение. Птица се класифицира в царство Animalia което означава, че е също животно. Въпреки факта, че птиците са животни, те имат уникални анатомични и физиологични характеристики, които ги отличават от останалите животни. Основните очевидни различия между животни и птици, включват:

 1. Притежаването на клюн

А клюн е външна анатомична структура намерена в птици. Повечето животни имат зъби, силни челюсти и лапи за атакува плячката си. От друга страна, птици имат човки, които те използват за сондиране за храна, убивайки плячка, хранене, оформяне, а също и да се хранят малките си. Човката е уникална идентификация на птици от други животни.

 1. скелетна структура

Повечето животни имат скелети адаптирани към движение на повърхността например; ходенето е доминиращ. Въпреки това по случая, птици са скелетите им модифицирани за полет. Повечето птици имат леки скелетите и костите им липсва костен мозък (кухи кости). За разлика от други животни, птици имат две ключици слети формиране на furcula или костно-желанието, което е едновременно гъвкава и достатъчно силен, за да се подкрепи раменния пояс по време пляскаше. Многото слети костите на птици, включително кост яка и костен желанието правят скелета гъвкав за полет. Птиците също имат своите sternums по-голям в сравнение с други части на тялото. Големият гръдната кост осигурява здрави точки на закрепване на мускулите крило. Поради тази причина, птиците са склонни да бъдат различни от другите животни.

 1. Пневматичен характеристика

Всички chordatas (животни, които имат гръбнак), с изключение на птици, имат костен мозък в рамките на костите им. Птиците са костни кухини, които са запълнени с въздух на мястото на костния мозък. Тези кухини се свързват с белите дробове на дихателната система. Тази уникална характеристика позволява на птици, за разлика от повечето от животните, за да бъдат по въздух (може да лети), въпреки ефекта на гравитация.

 1. Наличие на алвеолите

Той е биологично доказано, че от всички други животни, тя е само на птици, които не притежават диафрагма. На мястото на диафрагмата, птици имат алвеолите. Алвеолите са помещения в зоната на птицата, където има постоянно присъствие на въздух. Air се премества в и извън дихателните на птицата система чрез промени в налягането в алвеолите. Въздушните торбички и се простират в някои костни кухини и това прави дихателната система на птиците по-ефективни. Алвеолите и помощ, за да се запази птици се охладят с прогонването на топлина; това е доста полезно, защото птиците не се притеснявайте.

 1. Притежаването на перата

Други групи от животни имат целия си тела, покрити кожа или люспи. Птиците се открояват да бъдат различни и уникални от останалата част от животните в това; сега не е доказано, че птиците са само живи същества, които имат пера. Птиците имат два вида летателни пера намерени по крилата: перата на тягата за производство на върха на крилото и асансьор с обслужващи пера. Не само лети, птици използват пера за различни цели, като например: регулират телесната температура, камуфлаж, привличане на капитаните и териториално надмощие между другото.

 1. Притежаването на крилете

Животните имат техните предни крайници адаптирани по различен начин в зависимост от тяхната среда. Очевидно е, че повечето от животните имат предни крайници адаптирани към ходене. Въпреки, че птиците имат своите предни крайници, адаптирани към летенето. Модифицираните предните крайници при птици, се наричат ​​крила. Птиците използват крилата предимно да летят въпреки че те също ги използват, за да се регулира температурата на тялото. Не всички животни, които имат крила, но всички птици имат крила.

Тя може да се заключи, че като цяло птиците са доста различни в сравнение с други животни.

7 коментара

 1. Здравейте! Просто да се допитаме за това, че човек, също е от бозайници и ще трябва да бъдат включени сред другите бозайници, нали? За да не го определят като едно животно е подвеждащо, не мислиш ли? Благодаря!

  • Да, аз научих в училище, че човек не е животински видове. Разбира се, аз научих това обратно в началото на клас наука, когато те направиха определения на видове. Това беше през 1966 г. и 1967 г. В днешния свят на човека е станал повече от това, което е. Някак си вече няма място в царството на животните, но все още не са ни изважда от царството бозайник. Какво целите на тази подвеждаща мисловен процес е далеч отвъд моите достигне освен ако не сме просто говорим за его. Благодаря за публикуването. Пол Грифит.

   • Къде са източниците си за това? Ако една птица и маймуна са двете животни, хората трябва да са животни, защото имаме повече общо с маймуна от птица прави.

  • Ние все още се считат бозайници и бозайници са един вид животни.

  • Това е добър въпрос, че аз мислех, че имам отговор, (добре от мен), но тъй като съм греяно думите си над да намеря себе си казва, нали, това е добър въпрос. Тъй като ние сме бозайници и животно е бозайник ... ..i предполагам, че се разпада, за да го счупи, категории,.

 2. Бог е създал човека, отделно от животните, и е единственото същество е създаден по образа на Бога.

  • В научната схема на класификация форма на живот, мъж и жена, са част от животинското царство, заедно с всички други животни. Тъй като ние не използвате Библията като основа за тази научна система за класификация, трябва да признаем, че това е свещен текст с древни алегорични истории, които се стремят да направят Бог известен на човечеството, а не да се използва и като научен текст.

   Ние можем да се съпоставят историите в Библията на научни знания сме открили и записва, но някои твърдения в Библията никога няма да могат да бъдат научно доказано, като образ на Бога. Това е в основата на вяра - вяра в неща, които не могат да видят.

   Какво характеристика прави "природата на Бог" улавяне? Неговата способност да причини? Способността му да се изправи, когато ходене? Неговата способност да покаже състрадание, справедливост и милосърдие към Неговите творения? Това може да са добри приближения, но те също са с произход, както мисли на човечеството за Бога, или снимки на човечеството / въображението на Бог. Ние трябва да бъдем внимателни, за да не се създаде Бог в нашия собствен образ, все пак ние трябва непрекъснато да се стреми да познае Бога повече, в лични и интимни отношения.

Вижте още за: ,