Разлика между AMSTAFF и APBT

AMSTAFF срещу APBT

Както породите кучета AMSTAFF, така и APBT не се считат за официални породи. Тези две породи идват с повече прилики, което прави трудно да се направи разлика.

Първо, нека разгледаме произхода на тези две породи. APBT или американският питбул териер е отглеждан за първи път на Британските острови през 19 век. През този период APBT кацна в Америка.

AMSTAFF или американски стафордширски териер е отгледан от американски и британски бойни ями. Първо името беше просто стафордширски териер и през 1972 г. породата получи името американски стафордширски териер.

За сравнение, APBT е по -малък и по -малък от AMSTA. Може да се види също, че APBT са по -енергични от AMSTAFF. Американският стафордширски териер е с височина от 17 до 19 инча и тегло от 40 до 50 паунда. AMSTAFF се предлага в червено, черно, бяло, синьо и синьо с нюанси на бяло и други цветове. Тази порода има мека, плътна и къса козина.

APBT се предлага с височина от 18 до 22 инча и тегло от 30 до 60 паунда. Тази порода се предлага в почти всички цветове. Имат лъскава, дебела и къса козина.

Що се отнася до темперамента, APBT и AMSTAFF са почти сходни. И двете породи са верни, решителни, интелигентни и всеотдайни. Вижда се обаче, че AMSTAFF са по -приятелски настроени от APBT. Освен това AMSTAFF също се вижда по -добре с децата от APBT. Резюме:

 1. APBT или американският питбул териер е отглеждан за първи път на Британските острови през 19 век. През този период APBT кацна в Америка.
 2. AMSTAFF или американски стафордширски териер е отгледан от бойните ями на Америка и Великобритания.
 3. Американският стафордширски териер е с височина от 17 до 19 инча и тегло от 40 до 50 паунда. APBT се предлага с височина от 18 до 22 инча и тегло от 30 до 60 паунда.
 4. Породата AMSTAFF има мека, плътна и къса козина. APBT има лъскава, дебела и къса козина.
 5. Американският питбул териер е по -енергичен от американския стафордширски териер.
 6. И двете породи са верни, решителни, интелигентни и всеотдайни. Вижда се обаче, че AMSTAFF са по -приятелски настроени от APBT.

2 коментара

 1. Е, първата дата беше правилна 1972 г., когато бяха разделени поради факта, че започнах клуб на английски персонал. те започнаха през 1941 г. с jp colby, водещ те и всички кучета reg. тъй като персоналът трябваше да ukc или adba reg. apbt

 2. Доста добре, но лицемерно да се каже, че AmStaffs са по -големи, след това дайте диапазоните на мрачност, според които APBT могат да тежат повече. Разбира се, някои APBT могат да бъдат по -малки от средните 50 или около lbs, което не е твърде често, нито по -големите.

  По -често кръстосването води до появата на по -големи видове питбули.

  Бих се поколебал да нарека APBT по -малко приятелски, въпреки че някои APBT могат да бъдат настрана, и двете обикновено са много приятелски настроени с хората.

Вижте повече за: