Разлика между Алби и Бианка

Разлика между Алби срещу Бианка

Циклоните се срещат в много части на света, особено в австралийския континент. Те се считат за една от най -разрушителните метеорологични сили на земята, което е видно от огромните щети по живота и имуществото, които често оставят след себе си. Но за австралийците, които са свикнали да го преживяват няколко пъти годишно, има някои циклони, които никога няма да забравят.

Един от последните циклони, ударили Западна Австралия, е Бианка, с класиране трета категория, която удари през януари 2011 г. Въпреки че това не е най -силният, който е ударил континента, той показа модели, много напомнящи на много мощен циклон през 1978 г. на име Алби който отне пет живота и нанесе огромни щети на градовете, които застанаха на пътя му.

Основната причина за сравнението между Алби и Бианка е пътят, по който са минали и двата циклона. Според метеоролози и метеоролози е много рядко тропическите циклони да ударят южния регион, което прави Алби и Бианка необикновени явления. Приликите обаче спират дотук, тъй като и двата циклона проявяват различно поведение, докато стигат до сушата.

Алби се случи по -рано през 1978 г., което го направи еталон за последващи циклони, които ще ударят южните райони на Австралия. Бианка дойде тридесет и три години по-късно в началото на 2011 г. Алби получи предупредително ниво четвърта категория, докато Бианка беше прихваната с класиране трета категория.

Съгласно австралийските класификации за откриване на заплахи от циклони, циклонът от трета категория може да има скорост на вятъра от 170-225 километра в час, което може да причини повреда на конструкциите и прекъсване на захранването. Бианка беше обявена за много опасна, но не отговаряше на предупреждението на Алби от категория 4, което регистрира вятър от 225-280 километра в час. Излишно е да казвам, че Алби направи своя отпечатък в историята на циклона в Австралия.

Друга голяма разлика, отбелязана от експерти с характеристиките на Алби в сравнение с тази на Бианка, е липсата на влага или обилните дъждове. Вместо това течеха горещи ветрове, които предизвикаха пожари в много части на региона, където Алби удари през 1978 г. Бианка, от друга страна, носеше силни ветрове и дъжд.

Друго несъответствие беше забелязано от експертите, когато сравняваха Алби с Бианка. Циклонът от 1978 г. започна бавно, докато удари студен фронт в югозападните райони. Това го накара да ускори повече, когато достигне сушата, което допринесе за огромните щети, нанесени на всичко, на което се натъкне. Записано е, че Bianca пътува с постоянна скорост, характерна за другите циклони, което означава, че ако се изключат всякакви промени, тя бавно ще губи скорост, като по този начин ще намали въздействието си върху сушата.

Каквито и разлики да имаха тези два чудовищни циклона, само едно е сигурно; те нанесоха големи щети и предизвикаха безпокойство за всички жители, които застанаха на техните пътища. И колкото и да се опитват експертите да дешифрират как да ги открият най -рано, циклоните винаги ще дойдат.

Резюме:

1. Циклонът Алби удари през 1978 г., докато циклонът Бианка дойде през 2011 г. 2. Алби беше класиран в категория 4 циклон, докато Бианка беше класирана в категория 3. 3. Алби носеше горещи ветрове без дъжд, докато Бианка съдържаше силни ветрове с много влага. 4. Алби започна бавно и ускори, когато удари сушата, докато Бианка запази скоростта си и забави при суша.

Вижте повече за: