Разлика между Аляскински маламут и сибирски хъски

Аляскински маламут срещу сибирско хъски

Твърди се, че първият е от Сибир, а другият - от Аляска. Въпреки че произходът им все още не е напълно изяснен до този момент, сибирското хъски и аляскинският маламут изглеждат почти еднакви, нищо чудно, че са се бъркали помежду си в много случаи до степен, че някои хора се смесват и дават странни имена като Аляски хъски и сибирски маламут. Двете имат различни функции. Сибирското хъски е предназначено за пренасяне на по -леки товари и пътуване на далечни разстояния с умерени темпове. Маламутите са най -подходящи за пренасяне на по -тежки товари.

Количеството натоварване, което тези два вида кучета могат да понесат, е резултат от различните им размери на тялото. Хъскито изглежда по -ниско и има по -ниско телесно тегло в сравнение с маламутите. Мъжките хъскита достигат около 21 до 23,5 инча и 45-60 паунда тегло, докато типичните мъжки маламути достигат 25 инча височина, докато тежат средно 85 фунта. Същата пропорция важи и за техните женски колеги.

Хъскитата имат бадемови очи, които обикновено са кафяви или сини на цвят. Маламутите имат същите очи с форма на бадем, но обикновено са само кафяви на цвят.

Просто като погледнете типично сибирско хъски, можете ясно да видите, че тази порода е баланс на издръжливост, мощ и скорост. Аляскинският маламут изглежда по -силен най -вероятно поради по -големия си размер. По този начин изглежда по -мощен и с по -тежки кости.

По отношение на изражението на лицето хъскито изглежда по -палаво и е запален кучешки тип, докато маламутът е мил, мек и изглежда много привързан. Дори ако хъскито изглежда така, то все още е естествено приятелско.

Хъскитата имат овални крака, които не са толкова дълги. Те изглеждат по -компактни, а празнините между подложката и пръстите са равномерно оформени. Подложките им също са здрави. Маламутите имат по -големи крака, също здрави и компактни като снегоходки.

Хъскитата имат тип опашка с лисича четка, която се поставя под нивото на горната линия и обикновено се държи в задната или сърповата крива. Опашката на маламута е като размахващ се шлейф. Той е умерено поставен и директно продължава гръбначната линия на върха му. Също така не е плътно навити.

Освен многото други разлики между Аляскинския маламут и Сибирското хъски, двете се различават главно в следните аспекти: 1. Аляскинският маламут е предназначен да носи по -големи товари, докато сибирският хъски е предназначен за по -леки товари. 2. Аляскинският маламут е по -голям и по -висок (както за мъжките, така и за женските) в сравнение със сибирското хъски. 3. Аляскинският маламут обикновено има кафяви очи, докато другият има очи, вариращи от кафяви до сини и понякога смес от тези два цвята. 4. Аляскинският маламут изглежда по-привързан, докато сибирското хъски е палав тип.

1 коментар

  1. защо моят аляски маламут, толкова уплашен от други кучета, тя иска лай обратно ... тя бяга ..

Вижте повече за: