Разлика между африканските и азиатските слонове

elephant Африкански срещу азиатски слонове

Африканските и азиатските слонове са доста различни един от друг и изглеждат сходни само от разстояние. Първата разлика, която забелязвате, е тази на ушите. Ушите на африканския слон са много по -големи, достигащи нагоре и над врата, приличащи доста на картата на Африка. Ушите на азиатските слонове са по -малки и са оформени като картата на Индия.

Африканският слон е много по -голям от азиатския, като бикът достига пълна височина от 4 метра до 3,5 метра от азиатския колега. Докато африканският слон тежи между 4000 и 7500 килограма, азиатският - между 3000 и 6000 килограма. Докато африканските слонове имат по -пълни по -заоблени глави с един купол, азиатският слон има двойни куполи с отстъп в средата. Долните устни са заоблени и заострени при азиатските слонове, а късите и кръгли при африканските.

Че отделно кожата на африканския слон има повече бръчки от азиатската. Освен това африканският слон също има 21 ребра в сравнение с двайсетте азиатски слон. Докато всички африкански слонове имат бивни, само мъжките азиатски слонове имат бивни.

Що се отнася до куфарите, има и някои съществени разлики. Хоботът на африкански слон е по -пръстен и не толкова твърд, колкото азиатските слонове. Хоботът на африканския слон се състои от два пръста, за разлика от този на азиатския слон. Що се отнася до диетата на двата звяра, тя се състои главно от листа в случай на африкански слонове и трева в случай на азиатски слонове.

Най -високата точка на африканския слон е на рамото, докато тази на азиатския е на гърба. Гърбът на африканския слон е вдлъбнат, докато този на азиатския е изпъкнал или прав. Коремът на африкански слон е разположен диагонално надолу към корема, докато при азиатския слон е почти прав или увиснал в средата.

Африканските слонове имат бивни както сред мъжките, така и сред женските от вида, докато само мъжкият от азиатския вид спортува бивни.

Резюме: 1. Ушите на африканския слон са много по -големи от азиатския. 2. Африкански слон е по -голям на 4 метра за мъжкия бик срещу азиатския мъжки бик слон на 3,5 метра. 3. Африканският слон е по -тежък, тъй като може да тежи до 7500 килограма до 6000 килограма на азиатски слон. 4. Един африкански слон има 21 ребра в сравнение с азиатския слон 20. 5. Друга отличителна черта е най -високата точка, която рамо при африканските слонове и на гърба за азиатските слонове.

1 коментар

  1. Здравейте, аз просто пиша публикация за тайландските слонове и бих искал да се позова на тази много добра статия Африкански срещу азиатски слонове. Благодаря ти, Катлийн

Вижте повече за: ,