Разлика между петел и пиле

петел срещу пиле

Какво е петел и пиле? Петелът е мъжко пиле и е известен също като петел. Така че в обичайните условия мъжкото пиле е петел, а женското пиле е кокошка.

Известно е, че петел защитава групата пилета, особено женските. Известно е, че петлите са по -агресивни от женските пилета.

За разлика от женските кокошки, петлите са известни със своите „петел-дудл-ду“ през зората. Женските пилета не пеят по зората. Не само, че петелът петел в зори, но и през деня, и се казва, че той произвежда такива звуци за защита на тяхната територия.

Друго нещо, което трябва да се види, е, че петлите се отглеждат главно за месото и борбата. Борбата с петли е добре позната и практикувана в много части на света. Напротив, женските пилета се отглеждат главно за яйцата. За разлика от кокошките, петлите не снасят яйца. Петлите имат повече издръжливост и сила от женските пилета.

За разлика от другите пилета, петелът има дебел гребен (гребен от месо на главата). Гребените на петлите са по -червени и изпъкнали от другите пилета. Нещо повече, петлите също имат по -забележима вълна (плът от плът на брадичката) от другите пилета. За разлика от пилетата, петлите също имат по -голяма и ярка вълна.

Петелът има ярки цветове на пера в сравнение с пилетата. Известно е, че женското пиле има бледи цветове на пера и има нюанси на бледо бяло. По размер петлите са големи и не са мазни като тези на женското пиле. Известно е, че петлите са общителни около хората, но са известни като агресивни сред себеподобните си. Резюме:

1. Мъжко пиле е петел; женско пиле е кокошка. 2. За разлика от женските пилета, петлите са известни със своите „петел-дудъл-ду“ по време на разсъмване. 3. Петлите се отглеждат главно за месо и борба. Борбата с петли е добре позната и практикувана в много части на света. Напротив, женските пилета се отглеждат главно за яйца. 4. За разлика от другите пилета, петелът има дебел гребен (гребен от месо на главата). Гребените на петлите са по -червени и изпъкнали от другите пилета. 5. Петлите имат повече издръжливост и сила от женските пилета. 6. Петелът има ярки цветове пера в сравнение с пилетата. 7. Известно е, че петлите са общителни около хората, но са известни като агресивни сред себеподобните си.

Вижте повече за: