Разлика между ястреб и сокол

falcon Ястреб срещу Сокол

Соколът е граблива птица, която принадлежи към рода falco. В рода falco има различни видове тези птици грабливи птици. Те се характеризират с дългите си крила и мощни човки, които са адаптирани към начина, по който птиците ловуват плячка, чрез силно ноктиране и след това разкъсване на плътта на уловеното животно. Соколите, когато са напълно зрели, обикновено летят с много високи скорости и лесно променят посоките, защото крилата им са заострени и тънки. За младите соколи по -дългите им летящи пера са типични за всяка друга летяща птица, но улесняват младите птици да научат превъзходни умения за лов на плячка, които ще ги запознаят с ефективни ловни умения, когато пораснат. Соколите са известни със своите супер бързи скорости на летене, а соколът -сапсан е записан като най -бързо летящата птица, както и най -бързо движещото се същество на земята със скорост на гмуркане 322 км/ч. други известни соколи са Lanner, Merlin, gyrfalcon и хобитата, които са малки с дълги и тесни крила. Подобно на много грабливи птици, соколите имат много по -добро зрение, повече от два пъти повече от това на хората.

Ястребът, от друга страна, е термин, отнасящ се до видовете птици, принадлежащи към подсемейство Accipitrinae. В това подсемейство има няколко рода, включително Accipiter, Micronisus, Melierax и Megatriorchis, като родът Accipiter е най -големият и има най -често срещаните ястреби. В този род има ястреби, ястреби, остър ястреб и много други. Ястребите от този род остават основно в гори и са много визуално проницателни. Те ловуват плячката си чрез неочаквани тирета от скрит костур. Дълга опашка е характерна за тези птици. Понякога думата ястреб може да се използва като цяло за всяка хищна птица, различна от бухали. Въпреки че ястребът и соколът са сходни по характеристики, има няколко особености, при които двете птици се различават.

Соколите обикновено имат ъглов завой на човките си, който им позволява лесно да счупят врата на плячката си, докато ястребите обикновено имат по -гладки човки с проста извивка, тъй като използват главно ноктите си, за да изтръгнат и убият плячката си. Соколите са много бързи в полета, особено соколът -сапсан, докато ястребите са много по -бавни в полета и по принцип биха се плъзгали при спускане. Соколите са по -малки птици от ястребите, които обикновено са големи, но с по -къси крила в сравнение със соколите.

Резюме:

1. Соколите принадлежат към един и същи род, докато ястребите попадат в няколко рода.

2. Соколите имат прорез на клюна си, докато ястребите имат проста извивка на клюна.

3. Соколите хващат плячката си с човки, докато ястребите използват нокти по краката си, за да убият плячката.

4. Ястребите обикновено са по -големи птици от соколите.

12 коментара

 1. Червеноопашатият ястреб е любимата ми граблива птица.

 2. Птицата секретар е любимата ми граблива птица, като орелът с бял опашка е на второ място, а третото - на лукавицата. Всички грабливи птици ми харесват, докато става. хора.

 3. Харпийският орел няма равен!

  • Без съмнение е голям орел, но най -големият и може би най -големият орел е най -големият орел ... филипинският орел

   • Харпийският орел е най -голямата граблива птица. размахът на крилата обаче не се дължи на адаптации към средата, в която живеят. Превъзходството е относителността, ако става дума за сила, размер и размер на копчето, тогава харпията е по -добра.

 4. Добра информация, но едно дете направи ли това? Може би се уморих да чета, но една от основните разлики е също, че соколите ловуват предимно птици, докато ястребите ловуват дребни бозайници

  • Благодаря ... отглеждах гълъби през по -голямата част от живота си и изучавах поведението както на ястребите, така и на соколите. Ястребите щяха да хванат една птица в ноктите си и да изчезнат ... соколът щеше да разкъса вратовете на няколко птици като за спорт и след това да дойде на земята, да откъсне главите и да яде, докато стане достатъчно леко и да излети

 5. Бих искал да изпратя снимка на птица, която е наоколо с дни, крещи и намира своята плячка, за да ме идентифицира. Или знаете къде мога да разбера какво е

 6. Ястреб от врабче често седи на оградата ми. Красиво, завладяващо създание.

Вижте повече за: , ,