Разлики между гълъб и гълъб

Гълъб срещу гълъб

Гълъбите и гълъбите принадлежат към семейство птици Columbidae. Това семейство включва почти 300 различни вида на дървесни птици наречени близо врабчови. Като цяло хората не правят разлика между гълъби и гълъби. Въпреки това, според орнитологичната употреба, гълъбите се използват за по -малки видове, а гълъбите се използват за по -големи видове. Младите гълъби и гълъбите се наричат ​​скубари. Те приличат с малки разлики. Те имат както здрави тела, тънки сметки и къси шии.

Те се считат за много нежни и могат лесно да бъдат опитомени. Те живеят предимно в населени места и в изоставени сгради. Те са символ на любов и мир. Белият гълъб е особено свързан с мира и в много тържества и дипломатически събития белите гълъби, летящи във въздуха, се предполага, че са символ на мир между две нации.

Исторически имената „гълъб“ и „гълъб“ произхождат от различни езици и имат различен произход. Те са били използвани в исторически времена за предаване на съобщения от едно царство в друго и са били от голямо значение. Гълъбите, които са по -големи, са били използвани по -често като пратеници.

Вижда се, че те изграждат много крехки гнезда и снасят едно или две яйца. И двамата родители се грижат за младите, а младите напускат след почти 28 дни. Те се хранят с растения, плодове и семена. Една от основните характеристики на гълъбите и гълъбите е, че произвеждат реколта мляко, което е изключително хранително и се храни с малките.

Основната разлика между гълъбите и гълъбите е техният размер, както бе споменато по -горе. Гълъбите са с по -големи размери. Най -големият вид гълъби е коронованият гълъб на Нова Гвинея. Те са почти 2-4 кг. в тегло. Гълъбите са сравнително по -малки по размер. Гълъб, който прилича на колибри и тежи 22 грама. е видът, наречен New World Dove. Наблюдавано е също, че опашките на гълъбите са по -закръглени, докато опашките на гълъбите са по -заострени. Гълъбите и гълъбите се хранят с плодове, семена и растения, но се наблюдава, че някои от видовете гълъби се хранят с малки насекоми. Например пъдпъдъците и земните гълъби също се хранят с червеи и насекоми.

Резюме:

  1. Гълъбите и гълъбите принадлежат към семейство птици Columbidae. Това семейство включва почти 300 различни вида дървесни птици наречени близо врабчови. Те принадлежат към различни видове от семейство Columbidae.
  2. Исторически имената „гълъб“ и „гълъб“ произхождат от различни езици и имат различен произход.
  3. Основната разлика между гълъбите и гълъбите е техният размер. Например, най -големият вид гълъби е коронованият гълъб на Нова Гвинея. Те са почти 2-4 кг. в тегло; гълъбите са по -малки, например гълъбът от Новия свят, който тежи 22 грама.
  4. Почти всички гълъби и гълъби ядат плодове и семена, но някои гълъби, като пъдпъдъци и наземни гълъби, също се хранят с червеи и насекоми.
  5. Опашките на гълъбите са по -закръглени, докато опашките на гълъбите са по -заострени.

Вижте повече за: ,