Разлика между чапла и чапла

Чапла срещу чапла

Чаплите и чаплите са едновременно дълга крака, сладководни, крайбрежни птици. И двамата принадлежат към едно и също семейство Ardeidae и имат сходен външен вид. В семейство Ardeidae има 64 различни вида, които са идентифицирани и разпознати. Някои от тези видове се наричат ​​бистри или чапли вместо чапли поради различията във външния им вид. Горчивите принадлежат към различен род в семейството, но чаплите не са отделна група. Класификацията на чапли и чапли не е много ясна и има различни мнения за двата рода Ardea и Egretta и кой вид трябва да бъде класифициран в кои родове.

Чаплите се считат за различни от чаплите, тъй като чаплите са предимно бели и могат да имат или да нямат декоративни шлейфове. Думата „чапла“ е получена от френската дума „aigrette“, което означава „перушини пера“. Има шест различни вида чапли, които имат тези декоративни шлейфове. Тези декоративни шлейфове са разплодно оперение и не се срещат през цялата година; те се срещат само през размножителните части на годината. Чаплите също са с по -малки размери от чаплите.

Чаплите са дългокраки, с дълги шии, сладководни, крайбрежни, неплуващи птици. Една от най -отличителните им характеристики е, че те прибират врата си, докато летят. Това се дължи на шестия прешлен на шията, който е модифициран. Вратът може да се прибере и да се разшири. Наблюдавано е, че шията на дневните чапли е по -дълга от тази на нощните чапли. Сметките на чапли и чапли са подобни на харпун и дълги. Те могат да варират по размер. Някои имат изключително фина сметка, докато други имат дебели сметки. Чаплите и чаплите се срещат в много цветове. Цветът на голите части обикновено е жълт, кафяв или черен, който може да се промени по време на размножителния сезон. Оперението на птиците е предимно сиво, бяло, черно, синьо или кафяво и понякога те могат да бъдат много поразителни и сложни.

Чаплите и чаплите са семейство, което е много космополитно по разпространение и е широко разпространено. Те са водни птици и предпочитат низинни райони, ръбове на реки, езера, езера и блата. Те се срещат най -вече в тропиците. Те присъстват на всички континенти по света, с изключение на Антарктида. Те присъстват в почти всички видове местообитания, с изключение на много сухи пустини, много студени райони като тази на Арктика и на много високи планини.

Чаплите са месоядни птици и плячка на водна плячка като риби, земноводни, влечуги, мекотели, насекоми и ракообразни. Някои от видовете също се хранят с птичи яйца и други по -малки птици. Чаплите и чаплите са основно колониални и моногамни в поведението си. Те се наричат ​​още „shitepokes“ или „shilepokes“ и „shypokes“.

Резюме:

Чаплите и чаплите са едновременно дълга крака, сладководни, крайбрежни птици. И двамата принадлежат към едно семейство Ardeidae и имат сходен външен вид. Чаплите обаче са предимно бели и могат да имат или да нямат декоративни шлейфове. Чаплите винаги са с по -малки размери от чаплите.

6 коментара

 1. Не видях никакво споменаване на цвета на краката-от това, което прочетох, чаплите имат светли или оранжеви крака-докато чаплите имат тъмносиви крака. когато се снима отблизо тази разлика се проявява веднага и се откроява като отчетлива и разпознаваема разлика! Видях това и в държавните паркове във Флорида.

  • Как могат да бъдат сладководни птици, когато нямаме сладка вода в Ключовете? Крайбрежните зони са солени, а не сладководни. Виждал съм ги и в сладководни райони, като Евърглейдс и езера, но определено не са само сладководни птици.

   • Напълно съм съгласен! Живея в Hayes, Va, северна част и крайбрежие. Тук имаме солена вода и чапли или чапли…. Не знам защо казват „сладка вода“?

    • Може би категорията „сладка вода“ тук включва „солена“ вода (смесена прясна и солена)? Тук, в крайбрежния СК, нашите устия понякога са по -солени от океана - но водата все още се счита за солена, а не за солена вода.

  • Разгледайте Сибилското полево ръководство за птици в Източна Северна Америка и ще видите, че моделът на цвета на краката не е наистина последователен. Снежните чапли например имат ярки жълто-зелени крака като млади, прерастващи в черни крака с ярко жълти крака. Трицветната чапла ще има жълти крака като младеж, но сивкави крака като възрастен ... въпреки че научното наименование на трицветната чапла е „Egretta tricolor“, така че може би можете да квалифицирате тази „чапла“ като „чапла“. 🙂 Както се казва в статията, класификацията е спорна!

 2. Добър ден, разликите, които споменахте тук, са доста добри. само едно уточнение, всички чапли не са по -големи от чаплите. като езерната чапла или нощната чапла са с много по -малък размер от междинната или по -голямата чапла. Мисля, че разликата, която споменахте за цвета, е една от най -отличителните. Както и да е, благодаря ти, че сподели това писмо.

Вижте повече за: ,