Разлики между ухапвания от дървеници и паяци

Ухапвания от дървеници или паяци

Много е разочароващо, когато се събудите една сутрин и вече сте покрити с ухапвания от насекоми. Тъй като спите на леглото си, първите заподозрени биха били дървеници. Но дървеници може да не са тези, които наистина са виновни. Това може да са паяците. Паяците също хапят и те също могат да причинят сърбеж. За да правите разлика между ухапвания от дървеници и паяци, прочетете и разберете в тази статия.

Сред най -често срещаните начини да определите дали сте ухапани от дървеница или паяк е като наблюдавате местата на ухапване. Вероятно е да имате ухапвания от дървеници, ако местата на ухапване са много и под формата на група, тъй като в леглото ви има повече от една дървеница. От друга страна, ако сте ухапан от паяк, ухапване мястото ще присъстват в една област, само. Паяците не хапят много, обикаляйки, опитвайки всяка част от тялото ви.

Когато става въпрос за диагностика на ухапване от дървеници и ухапвания от паяци, е по -трудно да се диагностицира ухапване от паяк. Казват, че може да е невъзможно да се види ухапване от паяк. Паяците често не оставят следите от зъбите си при ухапване. За да диагностицират ухапване от паяк, лекарите основават диагнозата си повече на симптомите на пациента, а не да виждат действителната ухапване. Симптомите на ухапване от паяк са: сърбеж, зачервяване, подуване и болка.

Що се отнася до ухапванията от дървеници, те са по -лесни за диагностициране. Както споменахме по -рано, ухапванията от дървеници често са много и са групирани. Ще се събудите с ухапвания от дървеници със следните симптоми на множество, но малки рани по кожата ви, или може да са плоски или повдигнати. Ако ухапванията не се появяват на клъстери, те също могат да бъдат линейни, тъй като дървеници имат тенденция да хапят или да се хранят в една и съща област повече от веднъж. Когато дървениците ви ухапят, ще изпитате сърбеж. Ако ги надраскате, може да развиете инфекция.

Когато ви ухапе дървеница, можете да се поглезите у дома. Поставете гореща кърпа върху ухапаното място. Това ще помогне за намаляване на подуването и болката. Ако не можете да понесете сърбежа, можете да си купите антихистаминови хапчета без рецепта като Benadryl. И най -добрият начин да предотвратите ухапването от дървеници е като поддържате дома си, особено спалнята си, чист. Изчистете всички ненужни неща във вашата спалня. Дървениците са привлечени от претъпкани и прашни места. Преди да спите на леглото си, винаги проверявайте матрака си.

Ако сте ухапани от паяк, измийте мястото със сапун и вода. Можете също така да приложите пакет с лед или мокър компрес върху засегнатата област. Ако е необходимо, купете антихистамини и болкоуспокояващи без рецепта. Тъй като някои от ухапванията от паяци са смъртоносни, потърсете медицинско лечение за деца и възрастни, показващи тежки симптоми.

Резюме:

  1. Сред най -често срещаните начини да определите дали сте ухапани от дървеница или паяк е като наблюдавате местата на ухапване.

  2. Вероятно е възможно да имате ухапвания от дървеници, ако местата на ухапване са много и образуват група или са линейни. Дървениците са склонни да се хранят на едно и също място.

  3. От друга страна, ако сте ухапани от паяк, мястото на ухапване ще присъства само в една област.

  4. Когато става въпрос за диагностика на ухапване от дървеници и ухапвания от паяци, е по -трудно да се диагностицира ухапване от паяк.

  5. Ако е необходимо, вземете антихистамин и болкоуспокояващи при ухапване от дървеници и паяци.

Вижте повече за: , , ,