Разлики между щука и щука

Пайк срещу Пикеръл

За тези, които не са запалени почитатели на рибата, мнозина биха си помислили, че „Pickerel“ е терминът за люпене на щука. Но всъщност не е така. Щуката и Пикерелът са два различни вида риби, но и двата могат да бъдат намерени в сладководни тела.

Обикновено можете да хванете щука в северния климат, затова се нарича още северна щука. От друга страна, Pickerel е известен и като „Chain Pickerel“. Най -често Пайците се бъркат с Пикерел или обратното. Като начало дори експертите по риболов имат затруднения да разграничат кое е кое. Щуката и Пикерелът са забелязани риби, но за да ги различите, трябва внимателно да разгледате и сравните техните петна.

Във форумите за риболов, за да различите Северната щука от Веригата, трябва да видите техните петна. Северната щука има петна с овална форма, които не се сблъскват една с друга, докато верижният щука има петна, които се сблъскват една с друга точно като верига. Казано по -просто, Chain Pickerel има повече петна от Northern Pike. Но ако нямате двете риби заедно за сравнение, може да е трудно да се знае със сигурност. Казва се също, че северната щука има белези или петна по перките си, докато верижната щука няма такава.

Ако наблюдавате и челюстите им, челюстта на северната щука се връща назад или е опъната повече към очите, отколкото челюстната линия на Chain Pickerel. Тази разлика може да бъде забелязана и ако директно и внимателно разгледате техните маркировки.

За по -бързо решение кое е кое, можете да кажете разликата им по техния размер. Северната щука расте много по -голяма от верижната щипка. И ето няколко съвета от един риболовец, ако видите, че рибата, която сте хванали, изглежда има способността да поглъща крак или ръка, най -вероятно това е северна щука. Толкова е голям . Северната щука е достатъчно голяма, за да разглоби крака или ръката ви (само ако имат наистина остри зъби).

Що се отнася до хрилните капаци на рибите, долната част на северната щука няма люспи. И познайте какво, цялата зона на хрилете на верижния пикер е покрита с люспи. Ако все още не виждате разликата, можете също да проверите очите им. Ако рибата има следа от сълза под окото си, това е Пикер.

За да уловите успешно щука или ако искате билярд, трябва да знаете техните места. И двете риби обичат сенчести места. И това е най -доброто място, от което се нуждаете, за да хвърлите вашите въдици. Но през лятото те предимно гризат плевели. Тези риби обичат да ядат, когато слънцето е високо. Най -добрите месеци за улов на тази риба са през месеците март и април. За да имате успешен улов, по -добре е да примамите нещо месесто и да мърдате по куката като червеи. Те също обичат всичко месно. Когато хванете Северна щука и Верига, бъдете внимателни. Те имат набор от остри зъби.

Резюме:

 1. Щуката и Пикерелът са два различни вида риби.
 2. Щуката се нарича още Северна щука, докато Щурката се нарича още Верига.
 3. Щуката и Пикерелът са сладководни риби.
 4. Щуката е с по -големи размери от Щурката.
 5. Щурчето има повече петна от Пайк, но Пайкът има петна по перките си.
 6. Линията на челюстта на Пайк се връща повече към очите му, отколкото на Пикера.
 7. Зъбите на Пайк и Пикер са много остри.

4 коментара

 1. Доста гадна статия, ако дори не споменава тревата и червеника.

 2. Рибал съм много за шапър и хвърлям щуката назад, слузести костели копелета. Никога не съм виждал щука с големия остър Дорсел Фин, който е на пикела

  • Това е така, защото си мислите, че морската шарка е жар и не е така.

 3. Ние ловим щука и щука (морска птица) в Джорджианския залив повече от 35 години. Докато пикелът е по-лесен за филе поради Y-костта на щуката, щуката винаги печели вкусовия тест. Една от причините за това е, че щуката няма да се храни и да яде мъртва храна като пипер. Следователно, месото на щуката е по -бяло, по -чисто и с по -добър вкус от това на пикара.

Вижте повече за: , ,