Разлики между прасе и прасе

Когато използваме термина свиня, първото нещо, което вероятно ще ви дойде на ум, е свиня. Въпреки това, когато се използва терминът свиня, някои от вас може да го намерят за нов, докато други може да си припомнят свинята отново. За последната група е лесно да се каже, че свинята е свиня. Ако обаче бъдете попитани за прасе, това също ще бъде определено като прасе. Нищо от това не е невярно, но това не означава, че двете са абсолютно еднакви. Има някои разлики, които скоро ще посочим.

Разликата става по -очевидна, когато говорим за ферми, фермери или земеделие. Свинефермите и свиневъдните ферми са различни, както и свиневъдството и свиневъдството, с изключение на онези ферми, които имат свине и свине.

По дефиниция свиня е всеки от различните бозайници от семейство Suidae; класификация, която включва опитоменото прасе, както и някои други диви видове свине (като глигана и брадавицата ). От друга страна, едно прасе се отнася и за членовете на семейство Suidae, но те обикновено имат къси крака, четина коса, разчленени копита, хрущялна муцуна (която използва за копаене, особено опитомената свиня).

Най -важната разлика между двете е по отношение на размера и възрастта на животното. Говорейки за Съединените американски щати, свинята се използва за описание на свине, която е млада и обикновено е опитомена. Следователно, ако знаете, че свинете са доста млади, тоест на няколко години, знаете, че това е прасе, а не свиня. Обратно, свинята се използва за описание на по -стари свине, тоест тези, които са на повече от няколко години.

Тази разлика не е толкова ясно дефинирана, защото е малко неясно да се каже на няколко години или на повече от няколко години. За колко години се отнасят тези няколко години? Отговорът може да бъде различен за различните хора и по -специално за свиневъдите или свиневъдите. По -добър начин би било да се разграничат двете въз основа на тяхното тегло или маса, за да бъдем по -точни. Свинете с много голямо тегло са свине, докато тези с по -малко тегло са известни като прасета. Тази разлика не е толкова неясна, колкото предишната, тъй като има ориентир, от който да се сравнява теглото и след това да се заключи коя свиня е свиня и коя прасе. В Съединените щати и по -голямата част на света, ако свинете тежат по -малко от 120 паунда (което се равнява на 50 килограма), това е прасе. И ако тежи повече от 120 килограма, това е свиня. Но не навсякъде е така, като пример е Великобритания, където терминът прасе се отнася до всички опитомени свине.

Възможно е също да се разграничат различните свине с търговска гледна точка. Когато се използва техният термин свиня, той обикновено се отнася до онези свине, които все още не са готови да бъдат продадени на пазара (поради по -ниската им възраст и тегло). Ако обаче се използва думата свиня, тогава можете да сте сигурни, че тя се отнася до свинете, които са готови за продажба на пазара или са просто „готови продукти“ за продажба. Следователно може спокойно да се каже, че свинете са тези свине, които са във фермата, докато свинете са тези свине, които са готови за клане.

Обобщение на разликите, изразени в точки

1. Разлика във възрастта; прасе-по-младо свине; свиня-по-голямо свине 2. Разлика в размера; прасетата обикновено са малки; свинете са по-големи. 3. Отличителен размер на фактора по отношение на теглото; всяко прасе над 120 паунда или 50 килограма е свиня; по -малко от 120 кг е прасе 4. Търговска разлика; прасетата са свине, които не са готови за пускане на пазара или не са готови да бъдат продадени, докато са млади; свине, по-стари свине, готови за продажба на пазара 5. Направете заключение: прасета-свинете във фермата, които все още не са готови за клане; всяка свиня, която се убива или ще бъде заклана, е свиня

Вижте повече за: , , ,