Разлика между Spay и Neuter

Spay срещу Neuter

Домашните любимци вече са част от семейство. Кучета, котки и каквито и да е диви домашни любимци, тези животни могат да ни доставят радост, смях и приятелство. Някои домашни любимци също са спасители на живота до степен да пожертват живота си за своите господари. Това е много вярно, особено ако човек гледа телевизия.

Доста интересно е да се отбележи, че има такива термини като „кастриране“ и „кастрация“. За миряните това може да е непозната дума. За ветеринарен лекар той или тя може да го обясни добре.

Стерилизирането и кастрацията е процес на извличане на репродуктивните органи на котки и кучета, само за да се даде просто обяснение за тези терминологии.

В процеса на стерилизация женският репродуктивен орган се отстранява. В процеса на кастрация мъжкият репродуктивен орган се извлича или премахва. Това обикновено е основната разлика между „кастриране“ и „кастрация“.

За да бъдем по -конкретни, при кастрацията тестисите се отстраняват от това животно. Всички знаем, че тестисите са източникът на сперматозоидите . При стерилизирането яйчниците и матката се отстраняват, така че животното няма да има шанс да се размножи.

Медицинският термин за стерилизиране е хистероофоректомия или отстраняване на матката и яйчниците. За кастрация медицинският термин е орхиектомия или отстраняване на тестисите. Запознаването с тези терминологии ще ви помогне да идентифицирате правилно вида на операцията, която ще се извърши.

Стерилизацията и кастрацията изискват животното да е на поне шест месеца, за да бъде извършено на животното. Това е според Американската хуманна асоциация.

И така, каква е целта на кастрацията и кастрирането? Това е за контрол на популацията на животните според Американската ветеринарномедицинска асоциация. Второ, това е за по -добро общо здраве на вашия домашен любимец.

Резюме:

1. Размножаването и кастрацията се извършват при животни. 2. Разплакването е извличането на половите органи на женските животни, докато кастрацията е извличането на половите органи на мъжките животни. 3. При кастриране матката и яйчниците се отстраняват, докато при кастрацията се отстраняват тестисите. 4. Размножаването и кастрацията могат да се извършват на възраст от шест месеца при животни.

2 коментара

  1. Това, което намирам за толкова интересно, е, че никога не бихте могли да намерите това никъде другаде.

  2. Така че защо казват Trap Neuter & Release (TNR)? Не кастрират ли женски?

Вижте повече за: