Разлика между заек и зайче

Заек срещу зайче

Зайците и зайчетата не се различават един от друг. Зайците неформално или разговорно се наричат ​​зайчета. Причината за това е, че през 18 век те са били наричани кони. Младите на конусите бяха наречени зайци, но след това популярността на думата промени думата от „конус“ в самия „заек“. Парадоксално е, но в съвременните времена по неформален начин младите зайци се наричат ​​зайчета, които може да звучат малко като конуси.

Зайците принадлежат към семейство Leoporidae и отряд Lagomorpha. Мъжките зайци се наричат ​​долари; женските зайци се наричат ​​да, а бебетата се наричат ​​котенца или комплекти.

Местообитанието на зайците е разнообразно и максималната популация живее в Северна Америка. Зайците живеят в дупки, пасища, пустини, ливади и влажни зони. Те са социално животно и обикновено живеят на групи. Освен в Северна Америка, те се срещат и в Югоизточна Азия, Европа, Япония, Суматра, Южна Америка и Африка. Зайците се хранят с трева и листни плевели. Те са тревопасни животни и диетата им включва прием на целулоза в големи количества.

Зайците са символ на плодородието. Причината за това е, че те имат много кратък период на бременност и скоростта им на размножаване е по -висока от много бозайници. Те се размножават много бързо и в продължение на много месеци; по този начин те се използват като символи на плодородието през пролетните месеци. Празниците като Великден, който пада през пролетта, имат огромно значение за тези животни.

Как заекът се превърна в зайче, особено великденското зайче Традицията на великденския заек („заекът“ е абсолютно различен от заек) е пренесена от Атлантическия океан от германски имигранти. Оригиналната история е следната: Децата чакаха зайци да дойдат в домовете си през нощта в навечерието на Великден и снасяха яйца в кошниците, които децата сами бяха направили. Тези кошници всъщност са били предназначени да бъдат гнезда, направени от стари дрехи и кошници. Зайците (те са бозайници; те не снасят яйца) са различни от заек и раждат малки в гнезда за разлика от зайци, които раждат в дупки. Така произходът на великденските кошници. Думата „заек“ се промени в думата „зайче“, тъй като беше по -лесна за произнасяне, а животното „заек“, наричано още „зайче“, беше по -красиво, по -малко и по -гальовно от заека.

Резюме

1. Въпреки че зайците и зайчетата са едни и същи животни, но когато се посочва Великден, животните, които се празнуват и са най -важни на този ден, са зайчета. Никой не ги нарича великденски зайци или великденски зайци. 2. Според някои хора, на неформален език, зайчетата са бебета на зайци. На официален език бебетата на зайци се наричат ​​котенца или кит.

Вижте повече за: