Разлика между пони и миниатюрен кон

Пони срещу миниатюрен кон

Първото нещо, което идва на ум, когато си представя изображенията на пони и миниатюрен кон, е практически размерът на тези коне. Няма да е изненадващо, че много хора смятат тези два различни коня за един и същ поради малкия им размер или височина от средния кон. В действителност обаче има много описания, които разделят двете.

Миниатюрният кон или мини конът изобилства в Северна и Южна Америка, както и в Европа. Причината мини да се бъркат с понита е, че те споделят някои характеристики на конете и понитата като цяло. Мини обаче са класифицирани като малък вид кон. Мини се предлагат в широка гама от цветове и обикновено имат уникални шарки на палто. Като цяло са приятелски настроени. Всъщност мини са използвани от някои за насочване на слепите и те са лесни за обучение. Няма да е проблем да ги имате на закрито за обучение. Общата продължителност на живота на мини варира от 25 до 35 години.

Миниатюрните коне се измерват по различен начин от понитата. Това е така, защото те се измерват в инчове, за разлика от последните, които се измерват като ръце (1 ръка = 4 инча). За мини коне максималната височина обикновено е около 38 инча. Височината на пони обикновено варира от 9,2 до 14,2 ръце. Мини, които забременяват, често ще имат проблеми при раждането. Техните потомци също често развиват деформации.

Поради малкия си размер, миниатюрните коне ядат по -малко за разлика от понитата. За разлика от това, понитата, които обикновено са по -високи и по -големи от мини, трябва да се радват на по -голямо жизнено пространство, за да могат да тичат малко. Щандовете за пони трябва да са с размери най -малко 10 x 10 фута. Наблюдавано е също, че едно пони трябва да получи цял декар земя, докато пет мини все още могат да се насладят на същата площ земя.

Понитата имат отличителен външен вид поради по -дебелата си козина. Гривата и опашките им също са по -изявени, отколкото при мини. Те изглеждат по-обемисти от мини поради плътните си кости, кръгли тела, добре извити ребра и големи очи. Като цяло понитата живеят от 25 до 30 години, с изключение на някои, които могат да продължат много повече от това. Подобно на мини, те също са доста приятелски настроени и интелигентни.

Резюме:

1. Миниатюрните коне се измерват в инчове, докато понитата се измерват в ръце. 2. Миниатюрните коне са по -малки по размер и височина от понитата. 3. Понитата изглеждат по -обемисти от миниатюрните коне. Те също имат по -дебела козина. 4. Миниатюрните коне ядат по -малко от понитата. Група от пет мини могат да се насладят на един декар земя, докато само едно пони може да се радва на същия размер на земята. 5. Миниатюрните коне се използват по -добре като домашни спътници, докато понитата все още могат да се използват за шофиране и езда.

Вижте повече за: