Разлика между лос и Elk

Лос срещу Elk

Като част от едно и също семейство елени, е трудно за повечето хора да се идентифицират лос от типичен лос. И тъй като на лоса е най-големият деление и по-популярен вид, от двете, някои може да не знаят за съществуването на лосове. На всичко отгоре на който, имената на тези животни също се различават в някои страни. Например, Alces alces (лос), тъй като хората наричат това в Северна Америка, е странно, посочени като лосове в някои европейски страни особено в Швеция. В допълнение, докато се разглежда от американците като Cervus Canadensis (на лоса), европейците наричат ​​това елен на Wapiti.

От гледна точка на неговите общи физически характеристики, обаче, на лоса е по-голям от лосове. Той също така има по-големи с плавателна ципа еленови рога (сред мъжете). Освен това, лоса изглежда има подут носа (по-изразен при мъже), като е отсъстваща функция между лосове.

Но някои експерти да различават двата вида елени, по силата на разликата в техните песни. Ловци елени се възползват от тази информация да се започне по-ефективен лов дейност като и двете са много търсени за тяхното месо и еленови рога. Според тези ловци, на лосовете обикновено оставя отпечатък дълго четири инча и три инча ширина. От друга страна, на лоса има по-голям отпечатък. Те казват, лоса шрифт може да бъде от един до три инча по-дълъг от този на лоса на бик. Двете елен също се различават във формата на техните копита върха копита, принадлежащи към лосове е малко затъпени за разлика от лоса с върха pointier копито. Тъп копитата сред лосове са предназначени за тях, за да пътуват на дълги разстояния, докато им колега не изисква като на лоса има различен миграционния модел като им pointier копита.

Поради по-големия размер на тялото сред типичната лоса, следите им потъват дълбоко в почвата. По-светлите краката и малко по-малка изграждане на лосове оставя плитки марка на земята. Това зависи, разбира се, от вида на земята (твърда или мека).

На лоса също се различава от повечето лосове по отношение на пътуващи характеристики. Почти всички и лосове предпочитат да пътуват самостоятелно или в малки количества (рядко). Когато те пътуват по двойки или повече, те са обикновено ходене с малките си. Лосове обикновено се опаковат в стада. Това е един от най-лесните техники в разграничава двете.

Резюме:

1.Moose са най-голямата и най-популярните членове на семейството на елен. Лоса само поставя на второ място. 2.Elks имат по-малки стъпки в сравнение с на лоса. 3.Elks имат тъпи копита съвети докато лос имат pointier такива. 4.Elks оставят по-плитки песни, за разлика от по-дълбоки релсови марка на лоса му. пътуване 5.Elks в стада, докато лос са по-самотни.

2 коментара

 1. Този въпрос е обсъждан многократно и често хората стават още по-объркани всеки път. Той е свързан с различията между Великобритания и американски английски, и че има редица (осем) на подвида alces alces разпространение над Северна Америка и Евразия.

  Сега, научното наименование на вида, alces alces, се dervied от него е латинското наименование. Имената в Западна и Северна европейски езици са свързани с латинското име. От Исландия към Italia през Португалия имената са Elgur, Elg, ALG, Elg, Elch, Elk, Eland, d'Elan, Anta, Alce и Alce. В САЩ и Канада и същ вид, получил името си, получени от алгонкинското език, нещо като "Монс", "мос" или "Моз".

  Увеличенията на confusement от това в САЩ, вид, Cervus Canadensis се обозначават Elk. В Канада и Европа, която вид, се нарича Wapiti елен.

  Така че, ако се каже, лосове или лосове се дължи главно на вашата версия на английски език, Великобритания или САЩ. А, както един мой приятел използвате, за да се каже. Английски, общ език, разделени от две страни.

  Освен изчезнали, сега има осем подвидове. Четири в Северна Америка и четири в Евразия. Осемте подвид могат да бъдат групирани в две различни групи и една междинна. Четирите подвида в Северна Америка отива в една група, два подвида в Европа и Западна Русия отива в друга група и двата подвида в Източна Русия е малко по средата, въпреки че често се класифицират като принадлежащи към американската група.

  Subspecie: Alces Alces Alces Група: Европейската Наречен: Европейска лосове / лос Спред: Европа и Русия W.

  Subspecie: Alces Alcesz Pfizenmayeri Група: Европейската Наречен: Yakutian, Mid-сибирски или Лена лосове / лос Спред: Източен Сибир, Mogolia, Манджурия

  Subspecie: Alces Alces Cameloides Група: Междинно Наречен: Ussurian или Амур лосове / лос Спред: източна Сибир, с изключение на много изток

  Subspecie: Alces Alces Buturlini Група: Междинно Наречен: Kolymsky, Chukotk или източно-сибирски лосове / лос Спред: Самият Д. Русия

  Subspecie: Alces Alces Gigas Група: American Наречен: Аляска лосове / лос Спред: Аляска, W. Yukon

  Subspecie: Alces Alces Andersoni Група: американски нарича: Северозападните или Западните лосове / лос Спред: W. Канада и САЩ Н.

  Subspecie: Alces Alces Shiras (или Shirasi) Група: American Наречен: Shiras лосове / лос Спред: САЩ Рокис (Вашингтон, Монтана, Орегон, Айдахо, Wyomig, Юта и Колорадо)

  Subspecie: Alces Alces Americana Група: American Наречен: Източна лосове / лос Спред: Д. Канада и САЩ

  Има още да се чете: https://en.wikipedia.org/wiki/Moose http://www.mooseworld.com/index.htm

 2. Всеки, който не може да каже / видите разликата между лос и елен, трябва да се плесна по главата с лосове рога, докато не го разбера.

Вижте още за: ,