Разлика между коте и котка

Коте срещу котка

Има много разлики между коте и котка. Освен очевидното различие във възрастта, те имат и свой собствен специфичен набор от характеристики.

Felis catus, научното наименование за обикновена котка, е домашно животно, което мнозина считат за вид котешка. Той е обичан от хората поради своята общителност, дружелюбност и способност да отблъсква вредители и други домашни вредители. Котките са класифицирани като нощни хищници и са месоядни по природа. Те също са почитани заради повишеното си чувство за слух и обоняние.

Котенцата са бебешки котки. Физически котенцата не могат да отворят очи през първата седмица от живота си. Те не са в състояние да контролират или регулират телесната си температура и не могат да изхождат или уринират в този момент. Като малки, котенцата също могат да бъдат наречени „малки“, въпреки че по -често се използва името „коте“.

Повечето смятат котките за котенца, ако все още са на възраст под една година. Някои ветеринари обаче казват, че котето вече може да се счита за котка, когато навърши осем или девет месеца. Обикновено това е етапът, в който физическият растеж се забавя до точката на спиране. Тази разлика във възрастта също е в основата на това как компаниите за котешка храна категоризират своите продукти.

В тази връзка, котешките храни за домашни любимци съдържат допълнителни калории под формата на мазнини, които подпомагат подхранването на енергийните нужди на бързо растящото коте. Храните за възрастни котки вече са балансирани в мазнини, защото допълнително добавяне на такива лесно ще доведе до затлъстяване. Също така е важно да се отбележи, че някои породи котки узряват по -бързо от други.

Нуждите на едно коте са почти същите като на вашето кученце. Ето защо те се нуждаят от повече време и внимание от възрастните си колеги. Въпреки че като цяло са по -сладки от котките, котенцата са много оживени и обичат да си играят на дивана и да пренареждат красивите ви цветни аранжировки. Това е от особено значение, когато разглеждате възрастна котка над незряло коте за осиновяване.

Котките се заселват по -бързо и са по -търпеливи с хората, което ги прави идеални за игра с децата ви. Те просто ще се отдръпнат, когато осъзнаят, че нещо вече е твърде много за тях. Ако някога имате съществуващ домашен любимец у дома, приемането на котка вместо коте е най -добре, защото вашият доминиращ домашен любимец може да го сбърка като храна или играчка. Котките вече са в състояние да определят граници с кучета около тях.

Резюме:

1. Котенцата обикновено се считат за млада котка на възраст под една година. 2. Котенцата се нуждаят от допълнителни калории в диетата си поради бързия си модел на растеж. 3. Котенцата се нуждаят от повече внимание и са по -игриви от възрастните си колеги. 4. Котките се заселват по -бързо и са по -добри домашни любимци от котенцата. Те са най -идеалният избор за осиновяване над техните незрели малки.

4 коментара

  1. обожавам котенца и котки

  2. Котенца и котки са ДАА-доброто, което изглежда като пухкав задника Еверест BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

  3. Миришеш

  4. Имам котка на 4 години. Въпреки че й стана много гадно, когато й донесохме коте и слава Богу, че спасихме котето, котката винаги се държи като котенца, които сме имали в миналото.

Вижте повече за: