Разлика между Gopher и Groundhog

Gopher срещу Groundhog

Гризачите са бозайници, които се характеризират с двата си много остри резци, които използват, за да дъвчат храната и да хапят своите хищници. Те ядат почти всичко, особено семена и растения; те дори дъвчат дърва, които са храна за тях.

Има няколко вида гризачи и те се предлагат в различни размери, цикли на размножаване и диета. Те могат да бъдат намерени във всички части на света. Най -често срещаните са: плъхове, дикобрази, бобри, морски свинчета, бурундуци , ховраци и мрака. Gopher е гризач, който е общ за Северна Америка, особено за Канада, САЩ и Централна Америка. Има повече от сто вида гуфери и те включват джобния гофер, известен още като „истински“ гофер.

Те са малки с дължина 15 инча и тежат само 230 грама. Те живеят две до три години. Те са копачи и живеят в тунели, които се превръщат в голяма общност от тунели. Поради това те се считат за вредители, тъй като могат да попречат на ежедневния живот на човека, особено за фермерите.

Те са кафяви и опашките им приличат на тези на плъхове. Ноктите им са дълги и остри и имат жълтеникави зъби, които се виждат дори със затворени уста. Те не зимуват през зимата за разлика от братовчедите си, тараканите.

Амур е гризач, който принадлежи към семейството на катерици. Известен е още като кълвач. Groundhogs са родом от Съединените щати и Северна Америка. Те са по -големи и могат да нараснат до 20 инча, а също така са по -тежки от гофер. Зимуват през зимата; да влязат в дупките си и да се извият и да влязат в състояние на сън, от което е много трудно да се събудят. Въпреки че са вегетарианци, диетата им също се състои от насекоми и птичи яйца.

Те се чифтосват няколко пъти всеки сезон и могат да произведат до девет кучила. Въпреки че на външен вид приличат на гофер, зъбите им не се виждат, когато устата им е затворена, и се отличават с белите си зъби и косматите опашки. Те също живеят по -дълго от гъбите, оцелявайки до шест години.

Резюме:

1. Гоферът е вид гризач, който е роден в Северна и Централна Америка, докато сукарят, известен също като кълвач, е роден в Съединените щати. 2. Собствениците имат зъби, които се показват дори когато устата им е затворена, докато зъбите на таралежите се показват само когато устата им е отворена. 3. Зъбите на ховратите са жълтеникави на цвят, докато зъбите на тараляните са бели. 4. Groundhogs са по -големи и по -тежки, докато гупърите са по -малки и по -леки. 5. Макар да изглеждат сходни, с козина със същия цвят, гоферът има опашки, които приличат повече на тези на плъхове, докато сукарите имат космати опашки. 6. Мърморещите хибернират през зимата, докато гушите не. 7. Тараканите произвеждат повече кучила от гурби и те се чифтосват няколко пъти по време на брачния период.

2 коментара

  1. Проверих 2-3 сайта, за да разбера разликата между белоглави и мършавици и никой от тях, включително вашият, няма здрав разум да покаже една до друга тяхна снимка ??? Посочване на разликите. Една картина струва хиляда думи.

  2. Не можех да се съглася повече. Идентифицираше животно. Знаех, че е или мравка, или гофер. Оценявам всички характеристики, но изглежда логично да се включат един до друг.

Вижте повече за: