Разлика между Goldendoodle и Labradoodle

Goldendoodle срещу Labradoodle

Goldendoodle и Labradoodle са много приятелски настроени кучета, които са много удобни с хората. И двете кучета имат черта на пудел, което затруднява да се направи разлика между двете.

Labradoodle е порода между лабрадор ретривър и пудел. Тази порода има цвета на лабрадор ретривър и накъдрена козина на пудела. Goldendoodle е порода между златен ретривър и пудел. Goldendoodles имат кремав или златист цвят на златния ретривър и дългата и накъдрена козина на пудела.

Докато Labradoodles за първи път се отглеждат в Австралия, Goldendoodles се отглеждат за първи път в Австралия и Северна Америка.

Въпреки че и Goldendoodle, и Labradoodle са наследили коженото палто на пудела, те имат различия в палтата си. Labradoodles имат къси палта като тези от типа лабрадор. Те също имат по -жилаво или къдраво палто. От друга страна, Goldendoodles имат дълга козина, която също е вълнообразна.

Когато се сравняват двете породи, е известно, че Goldendoodles са по -устни, което означава, че устата им винаги е активна. Така че трябва да се обучава на породи Goldendoodle, особено когато са кученца, да не бъдат устави. Лабрадулите нямат тази характерна характеристика.

И Goldendoodles, и Labradoodles са приятелски настроени. Вижда се обаче, че Goldendoodles са малко по -приятелски настроени, когато влизат в контакт с някого веднага. От друга страна, на Labradoodle е необходимо повече време, за да се запознае с когото и да било. Те първо ще ви оценят, преди той да се вмъкне във вашата среда. Така че Goldendoodles са бързи при вземане на решения в сравнение с Labradoodles.

Резюме:

Labradoodle е порода между лабрадор ретривър и пудел. Goldendoodle е порода между златен ретривър и пудел. Лабрадулите имат цвета на лабрадорския ретривър и навитата козина на пудела. Goldendoodles има кремав или златист цвят на Златния ретривър и дългата и накъдрена козина на Пудела. Labradoodles имат къси палта като тези от типа на лабрадора. Те също имат по -жилаво или къдраво палто. От друга страна, Goldendoodles имат дълги палто, които са вълнообразни. Докато Labradoodles за първи път се отглеждат в Австралия, Goldendoodles се отглеждат за първи път в Австралия и Северна Америка. При сравняване на двете породи е известно, че Goldendoodles са по -апетитни. Goldendoodles са малко по -приятелски настроени, когато влязат в контакт с някого веднага. От друга страна, на Labradoodle е необходимо повече време, за да се запознае с когото и да било. Те първо ще ви оценят, преди той да се вмъкне във вашата среда.

Вижте повече за: