Разлика между доберман и доберман пинчер

Доберман срещу доберман пинчер

Доберманът е една от най -популярните породи кучета, известна със своя темперамент, външен вид и голямо послушание. Тази порода кучета произхожда от Германия, където е разпространена по целия свят. Доберманът е разработен от немски животновъд на име Карл Фридрих Луи Доберман. От този момент нататък, той продължава да се развива и е специално отглеждани в голям мащаб. „Доберман“ първоначално се е наричал „доберман пинчер“; името, което се носи в Германия досега. Името „доберман“ се използва само в САЩ и няколко други страни. Хората често бъркат двата термина „доберман“ и „доберман пинчер“ като различни породи доберман. Това обаче не е факт. Двете имена не правят разлика в породите доберман.

Доберманите са много силни кучета с големи, мускулести структури. Те са лесно обучаеми и след добро обучение живеят само за да служат на господарите си и ще се опитат да спасят живота на господарите си, когато е необходимо. Доберманът е много послушен и прави бърза връзка със семейството на собственика и лесно става член на семейството. Много особена особеност на това куче е опашката му. Кучето естествено има дълга опашка, но опашката се отрязва скоро след раждането на малките. Тази процедура се нарича докинг. Докингът се прави, за да се освободи кучето от всякакъв вид намеса. Този процес се практикува в много страни като Северна Америка, Япония и Русия, за да назовем само няколко. В повечето европейски страни обаче процесът на скачване е етикетиран като незаконен.

Освен че е силен, доберманът е добро куче за домашни любимци за забавно семейство. Следователно не е неудобно да се каже , че никога не приема непознати да се намесват в близките му. Така че го прави страхотен бодигард за вас. Добермани също се използват от полицията сила като специално обучени кучета за залавяне на престъпници и намирането на съмнителни материали като лекарства и органични марки. Доберманите са много бързи кучета с някои от хипер уменията, които имат много малко породи кучета. Те могат да бягат много бързо и да имат достатъчно сила, за да вземат бягащ престъпник в ръцете на полицията.

Резюме:

Доберманите се наричат ​​„добермански пинчери“, което е оригиналното им име в Германия.

Вижте повече за: