Разлика между пиле и кокошка

Разликата между пиле и кокошка е в техния пол. Пилетата са членове на семейството на птиците. Те са подвид на червената и сивата птица в джунглата. Правилно е да се нарича кокошка пиле, но за да бъдем по -конкретни, пилето може да се нарече кокошка само ако е женско и на възраст за снасяне на яйца. Следователно външно пиле може да изглежда и да звучи като кокошка, но кокошката е женско пиле и е готово да снасят яйца. Човек, който не е запознат с възрастта и етапите на домашните птици, може да нарече кокошка пиле или пиле кокошка.

Какво е пиле?

Пилето се определя като обикновена домашна птица. Терминът пиле не посочва пола на птицата. Пилето е името на вида като котка или куче. Преди пилето да стане кокошка, то се нарича пул. Пулет не е достигнал точката на снасяне. Това е времето, когато женското пиле е готово да започне да снася яйца. През това време е правилно да наричате птицата пиле или яйце.

Какво е кокошка?

Кокошката е зряло пиле, готово за снасяне на яйца. Напълно отгледано женско пиле, на възраст за снасяне на яйца, е кокошка. Женската кокошка или кокошка може да достигне този етап по различно време, но обикновено е когато навърши една година. След като снесе първото яйце, ядката се превръща в кокошка. Тя е приета от останалите по -зрели кокошки в кошарата. Има някои различия в мненията по отношение на зрелостта на пилето и някои казват, че преходът се извършва на едногодишна възраст, а не когато снася първото яйце. Друг начин за измерване, ако пилето е кокошка, е чрез хрущяла или гръдната кост. Ако тази кост е все още мека, пилето все още не е достатъчно зряло, за да бъде наречено кокошка. Кокошката ще достигне възраст на снасяне на яйца и ще снесе яйца, независимо от наличието на петел. По принцип кокошката е зряла възрастна женска кокошка, способна да снася яйца.

Таблица за сравнение на пиле и кокошка:

Обобщение на разликите и приликите между кокошка и пиле.

  • Пиле и кокошка принадлежат към едно и също семейство птици, птици. Те са се опитомили и се държат предимно за снасяне на яйца.
  • Женският сорт от тази семейна група се нарича кокошка, когато е готова да снася яйца.
  • Петелът е зрял мъжки, способен да оплоди яйцата, но също така е член на семейството на пилетата.
  • По целия свят можете да намерите много видове или породи пилета. Има малки банти, бойни петли, декоративни пилета и пилета, предназначени за супермаркета.
  • Правилно е да се каже, че всички кокошки могат да се нарекат пилета, но не всички пилета могат да се нарекат кокошки. В супермаркета пилето, което купувате за масата си, се нарича пиле и не се влияе от пола, то е просто пиле.
  • Ако планирате да се занимавате със земеделие, трябва да сте конкретни и да изберете кокошки за снасяне на яйца.

Последни публикации от Кристина Уидър ( вижте всички )

Вижте повече за: ,